Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon rosszul viselem a...

Nagyon rosszul viselem a kislányom etetését, hogyan legyek lazább, mert már nagyon kikészülök.10 hónapos múlt, adjatok valami nyugtató tanácsot anyukák?

Figyelt kérdés

minden etetés előtt görcsben van a gyomrom, hogy vajon most mennyit fog enni az én kislányom.

Már nagyon nehéz ebben lenni hónapok óta, úgy érzem, kezdek nagyon belefáradni, holott a józan eszemmel tudom, hogy ezt igenis lehet orvosolni.

Nem lehetek ennyire buta, lesznek még ennél nagyobb gondok is, mintsem kislányom etetése.

Mert keveseket eszik és olyan pici baba, 10 hónapos múlt 28-án és még csak 7,8kg.

:(

néha tök jól eszik, több esetben meg nem eszik, keveset egyszerre.

Nincs baja, vizelete rendben van.

minden napom ezzel telik..

más nem volt ilyen cipőben?

2012. jan. 4. 15:46
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, mit foglakoztat ennyire a súlya? mintha az evés valami teljesítmény lenne, vagy jócslekedet. Hiszen lényegtelen, mennyit eszik valaki , nem? Talán tudat alatt szeretnéd, ha ő nagyobbra nőne nálad. De az akceleráció miatt ez úgyis majdnem biztos. És inkább a sporttól függ, mint a kajától. Valamint van még rá 23 éve.

Enni nem érdem, nem is teljesítmény. Engem az érdeklel, te miért foglalkozol ezzel? Te hogyan eszel? Szeretsz enni? Vannak evési problémáid esetleg?

Mert ha a dokinő szerint is jó a súlya, akkor honnan jött nálad ez az evéshez kapcsolódó "teljesítmény" kényszer?

Kit érdekel, hány falatot eszik?! Hát ha nem éhes, és tudsz neki kínálni mindenfélét, akkor ez miért gond? És miért szeretnéd, hoyg több kiló legyen? Nem olyan kisbaba már, hoyg annyira hurkás legyen. Már egy kissé nyúlánkabbak ilyenkor ahhoz képest.Hány kilós gyerekkel lennél elégedett?

2012. jan. 4. 21:26
 32/43 anonim ***** válasza:

ol jót írtam, de elszállt. Lényeg, hogy TEIS szedj béres cseppet + komplex B vitamint. Én is így szoktam, borulok ki akkor bármin tudok idegeskedni.

Jön rám a kiütés, na akkor tudom, hogy Milgammát kell szedni, szedem is, meg tömöm a diót-húst-babot-mákot magamba. Nagyon jó, mióta figyelek, nem jön ki akiütés, és két hét múlva nem értem, mik voltak azok a rettenetes gondok :) Felhők el...

Ilyenkor könnyen kimerül a z ember télen, pláne ha nemrég szült.

A baba evésével nem kell törődni, magadra ügyelj! és menj úszni v szaunázni hetente!

78%

2012. jan. 4. 21:37
 33/43 A kérdező kommentje:

két utolsó 78% (gondolom, ugyanaz)

nos, ez egy nagyon jó kérdés, hogy miért idegeskedek.

Félek, hogy lemarad a fejlődésben, hogy beteg lesz. Emiatt aggódom a súlya miatt. Ezt a teljesítménykényszeres dolgot nagyon jól leírtad, ezen elgondolkozom, ez tényleg nem verseny, magam sem értem az idegeskedésemet időnként.

Lehet, ha nem nézném a fórumokat, hogy más babája ekkora meg akkora, akkor nem is idegeskednék? Őszintén, nem!!!

de mivel látom, hogy mások babája mekkora és láttam a táblázatot, hogy mi az átlag, így már igen.

De szerintem ezzel mindenki így lenne, ha az alsó határt sem súrolná a gyermeke súlya vagy egyéb mérete.

Ez természetes aggódás, nálam is így kezdődött, most meg átment feszültséggel teli etetésekbe.

Magnézium B6-t fogok szedni, szerintem az segítene.

minden anya a legjobbat szeretnék a gyermekének, ezért aggódnak, ha gyermekük elmarad az átlagtól.

És amit a férjem nagyon jól mondott, manapság benne vannak az emberekben ez a megalománia, mindenből a legjobbat, a legnagyobbat, stb.

ez nem egészséges felfogás szerintem... magamon tapasztalom

2012. jan. 4. 22:05
 34/43 anonim ***** válasza:

igen. :)

de ha ti is kicsik vagytok :) te is a z átlag alatt vagy, s mi bajod tőle? Még örülsz is neki. Nagylánynak legalább csinos lesz, nem lesznek súlyproblémái! Ennek örülj!

Amúgy meg, még mindig jobb, ha rátok hasonlít, mintha egyikőtökre sem hasonlítana, nem?

Képzelj el egy tízkilós kis kakukkfiókát a kiságyban! Hoyg nézne már az ki?! Ismertem egy házaspárt, kis aranyos 160 cm körüliek,szépek, mindig mosolyogtak, és volt egy 80kg-os, 175-cm-es mogorva, nem szép 13 évesük, 42-es lábbal. Lány!! Hát képzelheted. Olyan fura volt!! Szerencsére felnőtt korára kinőtte magát:)

Tiltsd le ezeket az oldalakat! Nme kell ilyeneket nézegetni! Inkább keress addig egy baba-dalt, és hallgassátok meg együtt. Mindkettőtöknek többet ér. Biztos nagyon aranyos a babád, kár izgulnod. Pihenj, erősíts magadat! Magadra is gondolni kell! És örülj, és adj hálát az Úrnak, ha szoktál imádkozni, hoyg szép, egészséges kislányod van, szép családod.

Az én nagynénikém megfeddett, mikor az enyém is kicsi volt és én is semmiségeken aggódtam, hoyg az Úrjézus, - így mondta - nem szereti az ilyet. Ő viygáz rátok, - mondja a néni - te meg elégedetlenkedel! Olyan igaza volt elszégyelltem magam.

Örülj a szép családodnak, és mással foglalkozz! Varrj neki szép kis babaruhát, csipkéset! Táncolj vele zenére! Süss apának sütit, mire jön!Ilyenekkel.

2012. jan. 5. 17:25
 35/43 anonim ***** válasza:

tegnapi 27.válaszoló vagyok!

Nézd mit találtam:

EZT NEM ESZEM MEG!

Ha a kisgyermek etetése pillanatnyilag egy csatához hasonlít, akkor tartsunk inkább rövid étkezéseket. A kisgyermekek étkezései általában rövid ideig tartanak, hiszen olyan sok jobb és érdekesebb dolog van. Ha aggódunk a gyermek által elfogyasztott étel minden egyes falatkája miatt, akkor rossz jelzést küldünk a gyermek felé. Ettől ugyanis az étkezések feszültséggel teli, kellemetlen élménnyé változnak, s már korán negatív gondolatokat vált ki a gyermekben. Sokkal jobb, ha megpróbálunk nyugalommal viszonyulni az etetéshez. Ha a gyermek mindig meglép az étkezések elől, akkor kínáljuk meg a nap folyamán többször is tápláló falatkákkal. Ne felejtsük el, hogy a kisgyermek növekedésével a szükségletei is állandóan változnak, és hogy étvágyát egy sor más körülmény is befolyásolja. Egy hirtelen növekedési szakasz az egyik nap farkasétvágyat okoz, míg a következő nap egy kis megfázás következtében szinte semmit nem kér enni. Vannak gyerekek, akik nagyon szeretnek enni és már azt is nagyon nehezen viselik el, ha az ebéd egy kicsit késik. Másoknak egy-egy étkezés kimaradása sem okozna gondot. Ne túlozzuk el az étkezések jelentőségét! A legtöbb esetben az evéssel kapcsolatos problémák maguktól megoldódnak, amennyiben sikerül nyugodt és rugalmas hozzáállással reagálni a helyzetre. Ha komolyabban aggódunk valami miatt, akkor kérjünk tanácsot az orvostól, a védő nőtől, akik majd megnyugtatnak minket és sok jó tanácsot adnak a gyermek étkezési szokásainak kialakításával kapcsolatban.

2012. jan. 5. 22:47
 36/43 A kérdező kommentje:

78%:

Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Amúgy tényleg az átlag alatt vagyok? :) Ezt hogy érted? 164cm vagyok, a férjem (aki 170) mindig mondja, hogy pont jó magas vagyok, más örülne, ha ilyen magas lenne. Egyébként, én nem érzem magam alacsonynak, sőt, némely helyen még magasabb is vagyok.

Nem fogok többet ilyen buta oldalakat nézegetni,mint a súlytáblázat és igen, szoktam imádkozni, bár az első téma olyankor, hogy a lányom egyen jól. :(

Már nyugodtabb vagyok, valahogy a héten, mióta kiírtam a kérdést, jobban eszik, de csak azért, mert egy étkezésnek kétszer is nekivágunk. Jó lenne, ha egybe megenne 200-at és nem kellene 15 perc után visszaültetni az etetőszékbe, amikor meg megeszi a másik 100-at, (mert előtte csak 100-at evett). Nem értem, hogy akkor miért nem tudta, és picivel később miért tudja.

Mert nincs ideje enni, mindig csak játszana és menne mindenhová.

Szóval, ha nem ültetném vissza, akkor egy nap a felét enné meg annak, mint amit megtudna.

de tényleg nem szeretném, ha ez vezetné az életemet, mer lesznek ennél nagyobb, komolyabb problémák is az életben, mint hisztikorszak, biliztetés, stb.

2012. jan. 6. 10:07
 37/43 A kérdező kommentje:

82%:

Köszönöm, nagyon igaz dolgokat írtál, nálunk tényleg már csata volt, harc, hogy ő eszik többet, vagy én adok többet. :)

azért írtam, hogy volt, mert elég volt, leállok.

nem akarom ezt többet,ezt az idegeskedést, nyugodt etetéseim lesznek.

Most már csak a fogzástól tartok...

2012. jan. 6. 10:10
 38/43 anonim ***** válasza:

Próbálj ki új recepteket, hátha bejön valamelyik neki.

[link]

2012. jan. 9. 18:07
 39/43 anonim ***** válasza:

Úgy beszélsz a kajáról, mint valami sportteljesítmén. Komolyan, egész nap ettem, de mióta a 100-at olvastam, gyomorgörcsöm van, és nem vagyok éhes.Ne haragudj, hoyg leírom, csak gondolom, segít, ha én ezt érzem messze és felnőttként....Nem 100-at vagy kétszázat kell enni! Finom kis tököcskét, aranyos katonákat, ízletes gyümisalit....100-at! Hát abból én sem kérek!

Ez nem ínycsiklandó így.

Csinosítsd ki az ételt! Ne a mennyiségre, hanem a díszítésre fektesd a hangsúlyt! Főzzetek "együtt" (engedd "trancsírozni":) míg te készíted az ételt, adj a kezébe pl. narancsdarabokat meg eg ykanalat v műanyagkést és mondd, hogy főzzön)

Meséld el, milyen fincsi, és nagy élvezettel, csámcsogva egyél meg előtte egy-két falatot! Neki ne adj, csak ha kér.

Sok baba ebben a korban csak maga hajlandóm enni:adj neki falatkákat , amit meg tud fogni. Lehet, hogy nem szeret egyszerre sokat enni: legyen gyakrabban kisebb étkezés!

Imádkozni a kicsi egészségéért és a család békéjéért kell, és a legfontosabb mondat: "Uram, te tudod, hogyan vezesd az életemet"

2012. jan. 9. 18:15
 40/43 anonim ***** válasza:
a tízórait, uzsonnát, utóvacsorát nyugodtan elfogyaszthatja játék közben, tedd ki neki kistányérra, s egye. Ha mancsot csinál, az sem olyan baj, mint a gyomorgörcs.
2012. jan. 9. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!