Nagyon rosszul viselem a kislányom etetését, hogyan legyek lazább, mert már nagyon kikészülök.10 hónapos múlt, adjatok valami nyugtató tanácsot anyukák?
minden etetés előtt görcsben van a gyomrom, hogy vajon most mennyit fog enni az én kislányom.
Már nagyon nehéz ebben lenni hónapok óta, úgy érzem, kezdek nagyon belefáradni, holott a józan eszemmel tudom, hogy ezt igenis lehet orvosolni.
Nem lehetek ennyire buta, lesznek még ennél nagyobb gondok is, mintsem kislányom etetése.
Mert keveseket eszik és olyan pici baba, 10 hónapos múlt 28-án és még csak 7,8kg.
:(
néha tök jól eszik, több esetben meg nem eszik, keveset egyszerre.
Nincs baja, vizelete rendben van.
minden napom ezzel telik..
más nem volt ilyen cipőben?
köszönöm, való igaz, nem kell, hogy guruljon a baba, csak azért azt a középutat jó lenne megütni.
meg ezek a hülye táblázatok is mást mutatnak, és egyből kétségbeesik az ember. Sétálunk mi amúgy, persze nem 3 órát, hanem kétszer kevesebbet.
attól, hogy a gyomrod görcsölt, attól még ő nem eszik többet. Inkáb kevesebbet.
Nem rajtad múlik, mennyit eszeik, Csak őrajta múlik.
Egyelőre ez. Később az, hogy köszön-e az óvónéninek, tanul-e az iskolában. ASztán meg az, hoyg melyik fiúval járt. Lehet azzal, aki neked legkevésbé tetszik. Ez az ő élete. Ő dönt. Te csak támogathatod.
Kiviheted a friss levegőre, hogy legyen étvágya. Teheted az étkezéseket vidámmá. Enni nem tudsz helyette. Fogadd el!
Szerintem, ha nem foglalkoznál vele mennyit eszik, nem mérnéd egyáltalán, hanem jóízűen együtt enne a család, fél év múlva kiderülne, hogy eleget hízott.
Gyomorgörcsöd van? Akkor neki is! Hogy enne?
Nem verseny ez. Nyugodtan lehet a tiéd a város legkisebb gyereke! És akkor mi van?!Senki sem halt még éhen a tele tányér mellett!!!
Különben én 14 éves koromig nem ettem, mert mindig figyelt anyám, és keveselte. Még az oviba is bejött.
Nem szerettem enni. Akkor koleszba kerültem. Egy hónap múlva már éjjel másztunk befele az ételkiadó ablakon, kenyeret lopni, olyan éhes voltam. Ott pedig aztán nem kínálgatott senki! El is múlt a soványságom pár hónap alatt!
Felejtsd el a z evést! Foglakozz mással! Játssz vele! Sétálj! Öltöztesd! Tanítgasd!
Nem kell ennie. Arra vigyázz, ki ne száradjon, igyon. Talán sohasem tud megéhezni. Majd ha éhes lesz, eszik!Légy vele türelmes!
A mérleget pedig dobd ki! Tanácsadásra akkor menj, ha már üzentek érted.
lehet, hogy nem az a baj, hoyg mennyit eszik, hanem hogy mit.
ml???
Áh!
tudom, ma divat újszülöttként etetni 1 éves korig, de nézd, idemásolom a 10 hónapos baba etetéséről ezt a nem olyan régi könyvből való idézetet:
"A 10 hónapos csecsemők étrendjében nincs nagy különbség az előző hónapéhoz képest.
Reggelire tejet vagy kakaót kap, túros vagy vajas kenyeret, gyümölcsöt, zöldségben gazdag húslevest, grízgaluskával, piritott kockával, főtt tésztát, vajas zöldségpépet, darálthúst, tojássárgáját, májat, tejbegrízt, tejberizset, kekszes joghurtot vagy paradicsommal és vajjal kikevert túrót, túrós gombocot, különféle pudingokat, grízes-rizses laskákat, vajas puliszkát stb.
A tizedik hónaptol minden folyadékot, még a tejet is, csészében tálaljuk fel. Így lassan el kell távolitani a cumisüveget. A baba megtanul bögréből inni, ha ez eleinte még úgy neki, mint neked nehézséget okoz. Megtanul egyedül enni.
Mint főétel, kerüld a befőtteket, mert alacsony a tápértékük. Viszont a kompót kiváló táplálék lehet nyáron, amikor meleg van. A gyerek pótolja ily módon az izzadással elvesztett folyadékmenyisséget. Ne adj neki édességeket két étkezés között. Nem ajánlatosak a csecsemők
részére, elronthatod velük az étvágyát, felborítva az egész napi étrendjüket."
Exszik elég grízt, kukoricadarát, húst és tojássárgáját? Vajat? Kiflit? Banánt? Krumplit? Rizst?
Más gyereke sem a tejporon hízik, csak a dokinak letagadják. Adj neki tejbegrízt, banánnal, kakaót, linzert, grízgaluskát, főtt májat, tejberizst!
A tiedre ráfér.
Babakonyha 8+
8 a 8 eredményből
Csirkehús fehér mártással és rizzsel
Babakonyha 8+
A csirkehús fehér mártásban rizzsel tálalva igen ízletes, 9-10 hónaposnál idősebb gyermekek számára ajánlott babaétel.
Burgonyafőzelék malachússal
Babakonyha 8+
A burgonyafőzelék malachússal receptjét asztalosanita felhasználónk küldte be. 8-10 hónapos kortól a főzelékek mellé csirke- és pulykahús mellet adható a babának malachús és borjúhús is.
Almapüré tehéntúróval
Babakonyha 8+
Az almapüré tehéntúróval receptjét asztalosanita felhasználónk küldte be és 8 hónapos kortól ajánlja. A baba 8 hónapos kora körül lassan bevezethető a joghurt, tehéntúró és a sajt is az étrendbe.
Zöldborsófőzelék májpürével
Babakonyha 8+
A zöldborsófőzelék májpürvel receptjét asztalosanita felhasználónk küldte be. Elkészítése 8 hónaposnál idősebb babák számára ajánlott.
Zöldborsókrémleves
Babakonyha 8+
A borsókrémleves 8-9 hónapos kortól ajánlott. A kisgyerekek kedvelni fogják ezt ételt a zöldborsó különleges édeskés íze miatt.
Sült harcsa brokkolival
Babakonyha 8+
A sültharcsa brokkolival 9 hónapos kortól ajánlott babaétel.
Pulykamelles zöldségkrémleves
ezekre koncentrálj, ne az étkezésre:
"10 hónapos korban a baba már „nagy gyerek” akivel nagyon jól megérted magad. A nevelési gondok egyre több teret foglalnak el.
Ebben a korban igazi akrobata. Ez egy kritikus periódus amikor az éberségünket fokozni kell, mivel a baba kíváncsisága nagy, de a mozgása még bizonytalan, így részese lehet veszélyes kalandoknak is.
Mindenhová felmászik. Figyelem! Nem szabad meggátolni ebben. Minden mozdulata a járásra készíti fel. Az izmok edzése mellett a baba ügyességet és bátorságot kell hogy merítsen. A gyerek fel akar mászni a létrára? Ne akadályozd ! De állj mellette hogy szükség esetén közbelépj. Még csecsemő korától a baba meg kell szokjon mindenféle nehézséget.
Ebben a korban egyes babák felállnak egyedül, de ha nem teszik meg, nem kell eröltetni. Ha már feltápászkodott, az azt jelenti, hogy az izmai elég edzettek hogy belevágjon a nagy kalandba.
10 hónapos korban a csecsemők probálnak olyan szavakat kiejteni hogy mama vagy apa, ezeket fogalmakhoz kapcsolva.
Egyes babák sem most, sem a következő hónapokban sem képesek megszólalni. Ez annak köszönhető, hogy hozzájuk senki sem beszél eleget. Ez akkor történik, mikor az anyának nincs elég ideje vagy türelme hogy foglalkozzon a babával.
Ne feledd! A csecsemő úgy tanul beszélni, hogy utánozza azt, aki legtöbbet vigyáz rá. Minél tisztábban és minél többet beszélj előtte, főleg a tizedik hónaptól kezdve.
Ne használd eltorzítva a szavakat , mert nem te kell utánozd őt, hanem ő kell utánozzon téged. A gyerek a tisztán kimondott szavakat fogja utánozni, még ha nem is ejti ki szabályosan őket. A baba megtanul helyesen beszélni, ha akármit is adsz neki világosan és egyértelműen nevezed meg azt, hogy tudja párosítani a szavakat és foglamakat a tárgyakkal. Később a baba a nevén fogja kérni a kívánt tárgyat.
kedves utolsó, kedves is vagy, meg nem is...
empátia is létezik, nem gondolod?
azért köszi, hidd el, nagyon változatosan eszik a lányom, nem ezzel van a baj, hanem a mennyiségével.
jajj már válaszoltak is többen?? az előző válaszom annak szólt, aki azt írta a végén hogy
"a tiedre ráfér"
Bocsánat, elolvasok mindent, és megpróbálok nem idegeskedni, csak hát nem olyan könnyű azoktól hallani, akiknek nincs ilyen gondjuk.
köszönöm, mondom, hogy kedves vagy :)
tényleg köszönöm a sok leírást, a dokim nem aggódik, hisz mindig azt mondja, én is és a férjem is vékonyak, alacsonyak vagyunk, akkor mit várok el a lányomtól.
majd meglátjuk, hogy 1 éves korában mit mond
ne haragudj, nem próbáltam kledves lenni, bocs,most hívott valaki eg ykellemetlen reklamációval, és még nagyon sok dolgom van ma, csak úgy éreztem, fontos, hoyg gyorsan ideírjam, bocs.
Ne törődj bvel, ki kedves, ki nem, a tényeket nézd. Hogy megkaptad, ami érdekelt. A doki is ha rád szól mérgesen, ne zavartasd magad! Te tudod, mit csinálsz, kész-passz! Nme vagy kisiskolás, nincs szükséged mások elismerésére. Sztem az etetés is könnyebb, ha így állsz hozzá, és bocs mégesgyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!