Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon rosszul viselem a...

Nagyon rosszul viselem a kislányom etetését, hogyan legyek lazább, mert már nagyon kikészülök.10 hónapos múlt, adjatok valami nyugtató tanácsot anyukák?

Figyelt kérdés

minden etetés előtt görcsben van a gyomrom, hogy vajon most mennyit fog enni az én kislányom.

Már nagyon nehéz ebben lenni hónapok óta, úgy érzem, kezdek nagyon belefáradni, holott a józan eszemmel tudom, hogy ezt igenis lehet orvosolni.

Nem lehetek ennyire buta, lesznek még ennél nagyobb gondok is, mintsem kislányom etetése.

Mert keveseket eszik és olyan pici baba, 10 hónapos múlt 28-án és még csak 7,8kg.

:(

néha tök jól eszik, több esetben meg nem eszik, keveset egyszerre.

Nincs baja, vizelete rendben van.

minden napom ezzel telik..

más nem volt ilyen cipőben?

2012. jan. 4. 15:46
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
azért írtam, hogy a tiedre ráfér, mert mindenk iaggódik, hoyg mit nem szabad adni a gyereknek, grízt, tésztát, de neked emmiatt szerencsére nem kell aggódnbod,erre gondoltam. Nme arra h milyen sovány, hiszen nem is láttam, akilói alapján nem képzelem soványnak. Hanme rre gondoltam,, hogy neked ezen nem kell aggódnod, hoyg ne adnál ilyesmit. Nme a változatosságra gondoltam, hanem hoyg szénhidrátdús legyen
2012. jan. 4. 19:17
 22/43 anonim ***** válasza:
ha ti is kicsik vagytok, akkor mit foglalkozol ezzel? Teljesen jó akkor a gyermek súlya! Normális. Sok kisétkű babba van, így egészségesek. Fontosabb lenne, hoyg élvezze az evést!
2012. jan. 4. 19:18
 23/43 anonim ***** válasza:

Megjöttünk a dokinőtől.

1 éves koráig figyeljük a növekedés ütemét. Amíg jókedvű, eljátszik, addig nagy baj nincs, ezt mondta.

DE! lehetséges a lisztérzékenység is, 1 éves koráig figyeljük, ha addig nem változik ez a nem hízás, akkor elküld vizsgálatra ezirányban.

2012. jan. 4. 19:29
 24/43 A kérdező kommentje:

kedves 78%-os hozzászóló, tényleg semmi baj, én is picit túlreagálom a dolgokat. Tudod, nálunk az etetés probléma már a születésétől fennáll, a dokinő csak legyint, mindig mondja, dehát Manó sosem volt az a nagyevő.. ennyire emlékszik rá, pedig sosem panaszkodtam neki, csak az elmúlt egy hónapban kezdtem el kiborulni.

eddig mindig hízott, az elmúlt hónapban nem hízott, de akkor beteg is volt, és az nem tartott sokáig, ott tartott, hogy már teljesen kigyógyult és utána az étvágya még két hétig nem jött vissza.

ahogy a dokinőm mondja, sosem volt nagyevő, ez igaz. Én irigykedem, hogy más babája megeszik 250 grammot. Mi ezt sosem értük el. Lányomat egyszerűen nem érdekli az evés. Annyit eszik, hogy ne halljon éhen, de mondom, ez nem mindig így van, mert vannak napok, amikor meg meglepően jól eszik.

Ebből van a kevesebb sajnos.

De úgy vagyok vele, hogy ezt már elfogadtam, egyszerűen ÉN akarok megváltozni, hogy ne bosszantson ennyire ez a dolog. Este, amikor már Manó elalszik, a férjemmel mindig megbeszélem, hogy ez van, holnaptól már lazább leszek, ha csak ennyit eszik, akkor annyi kell neki, majd többet eszik másnap. És ezzel fekszem le, de másnap reggel minden idegességem jön elő.

Ezt akarom végképp eltörölni, mert nem akarok még hónapokig és évekig szenvedni.

Szóval, én, aki állítólag (anyukám szerint is) tök laza voltam, sok mindent leráztam a vállamról, most kiborulok már attól is, ha a lányom 200 helyett csak 150-t eszik meg.

Szerintem ez a nem normális.

:(

2012. jan. 4. 20:17
 25/43 A kérdező kommentje:

82%-os:

te lennél a másik kérdést feltevő? Ha nem, babádról mit tudni?

2012. jan. 4. 20:18
 26/43 anonim ***** válasza:
én vagyok:)
2012. jan. 4. 20:23
 27/43 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ezen az oldalon már sok anyukától olvastam hasonló problémát,leírom milyen praktikák váltak be!

1.először is NE IDEGESKEDJ ezt valóban megérzi a lányod!Tudom másnap könnyű dumálni de ha rágörcsölsz valóban nem fog enni!

2.Próbáld meg neki élvezetessé tenni az evést:díszítsd ki a tányért,csinálj fött répából,zöldségekből egy mosolygó arcot kirakni!Ez egy anyukánál itt nagyon bevált!ha csak tehetitek üljön össze a család együtt enni!Jó kedvűen,nevetgéljetek,mosolyogjatok,Apával közben beszélgessetek mi volt ma vele a melóba stb stb közben falatozgassatok!Hidd el ez minden babának nagy örömforrás ha együtt eszik a család!(én a múltkor itt egy kérdésnél le voltam döbbenve hogy sokan csak akkor esznek mikor leteszik a babát aludni!

3.Ne méricskélj!Csinálj valami főzeléket szedj egy nagy tányérba és együtt egyétek meg a lányoddal!Egy kanál neki egy kanál neked!Eszik amennyit eszik!Ráadásul írod,hogy a brokkolifőzelékedből jót evett!lehet akkor a saját főztöd jobban ízlik neki mint az üveges!Én már 10 hónaposan dinszteltem szinte minden főzelék alá egy nagyon pici hagymát illetve sok zöldfűszert használtam(petrezselyem,kapor stb)és ilyenkor már lisztes natúr joghurttal habartam be a főzelékeket!A fiam ezeket sokkal jobban szerette mint amikor még nem lehetett hagymát meg joghurtot használni csak krumplival lehetett sűríteni!

4.Sok anyuka írta itt már,hogy a Béres csepp nagyon jó étvágynövelő!Egy próbát megér nektek is!

5.ne nasiztasd két étkezés között akkor jobban kiéhezik!

Nyugodj meg!A soraidból csak úgy süt az idegeskedés!Ne így akard a 2-3 éves gyesedet otthontölteni,hogy az állandó idegeskedés teszi ki a napod!Majd pár év múlva visszagondolsz csak a rossz jut eszedbe!Játszatok,nevetgéljetek,sétáljatok sokat és egyszerűen csak élvezd a gyereknevelést!nem fog éhen halni,eszik amenyit eszik!Kész punk-tum!!

Kitartást neked!

2012. jan. 4. 20:54
 28/43 A kérdező kommentje:

82% :))

igen, a lisztérzékenység is lehet az ok, meg a sok mozgás. Az én babám már jár, ahol csak lehet, még nincs egy foga sem, már félek a fogzástól is. Akartam kérdezni, és a banánba kevernél tejpépet? Egyik barátnőm fia csak így eszi meg a tejpépet, mondjuk ő 9 kg, de sajnos nem eszik szilárdat, csak szopik. Ott ez a gond.

2012. jan. 4. 21:10
 29/43 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló: köszönöm a soraidat! Valóban süt az idegeskedés, ezen szeretnék változtatni, mert már amiatt is idegeskedek, hogy idegeskedek, ha érted.

Nagyon jó dolgokat írtál. A béres cseppről hallottam már többet is, de azt nem csak 10 kg felett lehet adni?

2012. jan. 4. 21:13
 30/43 anonim ***** válasza:

17:09 vagyok

Mint írtam hasonló a problémánk: fiam 9,5 hónapos, 7 hónapos kora óta nem fogadja el a pépeket - addig szépen evett. Először azt hittem, hogy a fogzás miatt, de nem...

Anyatejes, nincs kiváltva egy étkezés sem...

Kb. 1,5 hónapja rákattant a bulátára - akkor jöttem rá, hogy pép nem kell csak a szilárd étel, viszont nagyon válogatós.

Magam is szégyellem, hogy miket adok neki, mert látom hogy azokat jóízűen elfogyasztja (hasonlókkal, mint amiket már írtak korábban). DE: így sokkal macerásabb, hogy ő harapdál - rág, mert sok idő, és elfogy a türelme, hisz' állandóan fontos dolga van...

Én is jártam vele 2-3 hetente méretni, de ő hízik (nem tudom mitől). Most 10 kg :)

A védőnő annyit javasolt, hogy a szoptatások számát ne növeljem. (napi 5-ször szopik) - ezek között a szopik között kínálgatom ezzel - azzal.

Én is görcsöltem sokáig ezmiatt, ma már nem. Lazább vagyok, és rugalmasabb - igaz, megdőlt az összes elméletem a hozzátáplálással kapcsolatban... Tejpép, babakaja, cumisüveg szóba sem jöhet :)

Próbáld ki te is: kenj neki egy vajas kenyeret kezdésnek!

2012. jan. 4. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!