Mennyi idosen tehetem a gyereket jarokaba? A fiam 7 honapos mult de meg nem maszik
Nem hiszem, hogy ilyenkor, ha nem csinál nagy helyzetváltoztatásokat, ártalmas lenne, max. ha nagyon mozogna, és nem tud, sírni fog.
Én mondjuk sosem voltam a híve, nem is volt, amíg nem kúszott, a játszószőnyegén elvolt, utána meg szerintem fel is háborodott volna járókában. :)
Amúgy arra jó, ha már kúszik-mászik, akkor amíg elszaladsz wc-re, stb., addig tutira ne csináljon semmi galibát a lakásban, vagy kárt ne tegyen magában véletlenül.
Én semmiképpen nem tenném járókába. A férjednek igaza van, ártalmas. Bekorlátozod, nem tud felfedezni, mászni ami a későbbiek során nagyon fontos szerepet tölt be majd a tanulásnál.
A neves Ranschburg Jenő pszichológus kifejezetten elveti idézem véleményét ezzel kapcsolatban:
" de be kell
vallanom: hét hónapos kortól nem igazán javaslom
a „hempergôt” (vagy a „járókát”, ahogy régebben
nevezték), mert úgy érzem, a gyereket ketrecbe
zárjuk általa. A baba mozogni szeretne, „bemászni”
a teret, amelyben él, ehelyett rácsokkal
határolt, falatnyi kis területtel kell beérnie.A baba, aki szabadon
mozoghat, nemcsak ügyesebb, hanem a be gyûj -
tött tapasztalatok révén okosabb a többieknél, ráadásul
kevésbé nyûgös is, ami azt jelenti: amit elveszítettünk
a vámon, azt visszanyerjük a réven!"
Egyetértek az előttem szólókkal. Ha berakod a ketrecbe, lehet hogy már nem is fog mászni, csak rögtön feláll (6 hónaposan), majd lépeget...
Sok járókás gyereknél kimarad a mászás - sajnos :(
Előző vagyok - bocsánat!
A "6 hónaposan feláll" - t arra értem, hogy a járókás gyerekek ezt 6 hónaposan így oldják meg, a sok anyuka meg büszke...
Ez hihetetlen!!!! Van még valami olyan dolog amit használni lehet a gyerekeknél és nem káros????????
Az enyém újszülött kora óta napi szinten bekerül a járókába néhány percre, olykor fél órára is. A dolognak nagyon egyszerű oka van, van egy 3,5 éves nővére és a kicsi biztonsága érdekében ez tűnt a legésszerűbb megoldásnak.
Jelentem a kicsinek semmi baja, 11 hónapos, 7 hónaposan mászott, rá pár napra fel is állt és a napokban indult el.
Én a nagyot is beraktam járókába annó, főleg mikor már aktívan helyváltozatatott. Ő még nem volt 7 hónapos mikor mászni kezdett és 10 hónaposan elindult.
Inkább fél óra a járókában, mint valami baja legyen, míg főzök, vagy valami olyan dolgom van, mikor nem tudok kizárólag rá koncentrálni. Szerintem a járóka nem akkor ártalmas, ha egy-egy percre beleteszed, mondjuk míg kiszaladsz át venni egy levelet a póstástól, hanem ha egész nap abban tartod. Na az már tuti nem tesz jót neki.
Lehet lepontozni!
Tudjátok...lassan eljutunk oda, hogy gyereket felnevelni már csakis steril szobában, egy darab kiságyban, egy darab játékkal, egy darab ruhácskában lehet,kizárólag anyatejjel lehet etetni 17 éves koráig, mert minden káros:-(
Utálom.
6 hónapos kisfiú 36 éves anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!