Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmentetek logopédushoz?

Elmentetek logopédushoz?

Figyelt kérdés
Kislányom decemberben volt 2 éves. A státusz vizsgálaton aztmondta a védőnő,h vigyem logopédushoz mert már mondatokat kell alkosson.A kicsikém nem alkot mondatot.Napról napra egyre több szót mond.Aggódnom kellene?
2012. jan. 4. 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem vinném. Lehet 1-2 hónap múlva mondatokat fog alkotni. Éppen tegnap beszéltem a mi védőnőnkkel és azt mondta 3 éves korában már lehet aggódni, de addig ne foglalkozzak vele. Az én kislányom 19 hónapos és minden szót mond van amit tisztán van aminek elejét, végét, egy szóval sem mondta, hogy le lenne maradva.
2012. jan. 4. 13:50
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. jan. 4. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt nem mondom, hogy aggódnod kellene, de én nem ülnék nyugodtan a babérjaimon. Nekem 3 hónappal idősebb a kislányom, mint a tiéd. Sok szót kimond, 2-3 szót össze is kapcsol, mégis gyanús volt valami. A védődő elhajtott, de elvittem egy gyógypedagógiai felmérésre, ahol megállapították, hogy a beszédértése megfelelő, azonban a kifejezőképessége és a képzettársítása elmaradást mutat. Valószínűleg minimális oxigénhiány miatt alakult ki ez nála. Szenzomotoros tornát, és logopédust javasoltak.

Mindez 9000Ft-omba került. Havonta egyszer kell vinni, tehát havi 900-t kell rászánni a dologra, meg persze sok otthoni munkát.

De a helyi nevelési tanácsadóban is kérhetsz felmérést, az ráadásul ingyenes is.

2012. jan. 4. 14:03
 4/4 anonim ***** válasza:
900=9000
2012. jan. 4. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!