Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vigyem logopédushoz? 2,5 éves

Vigyem logopédushoz? 2,5 éves

Figyelt kérdés

2,5 éves múlt a fiam, nem akar beszélni....

vagyis beszél az Ő sajátos nyelvén.

mondatokat rak össze.

mindennek van neve pl.

béka-biga

kukásautó-kuka

öcsi-töcsi

apa-papa

ennivaló-nyanya

kérek-szal

stb....

pl ha enni kér az apjától

akkor mondja :

papapa nyanya szal Dodo (saját magát hívja Dodonak, amúgy Dominik)

egész nap be nem áll a szája de csak halandzsázik a saját kitalált beszédével beszél.

sokat mondókázunk, énekelünk, mesélünk és szereti is.

de csak nem akar rendesen beszélni, még nem jár bölcsibe vagy oviba, januártól gondoltuk ha betölti a 3. évét.

2011. szept. 25. 11:57
 1/4 anonim ***** válasza:

A kisfiad úgy "működik", ahogy kell. Abban a korban van, hogy bármikor bekövetkezhet az ún. "szótár-robbanás", ami azt jelenti, hogy akár egyik napról a másikra óriási mértékben növekedhet a szókincse.

3 éves koráig ráér rendesen beszélni, a közösségbe járás sokat dob majd rajta.

Logopédus anyuka

2011. szept. 25. 12:05
 2/4 anonim ***** válasza:

enyme is ket es fel eves

en paraztam miatta, a doki szerint nem kell, semmi gond.

es en bizok a dokiban, mert nagyon jo (nem hozza tartozunk, ugy "zaklattam" terhesen, hogy vallaljon el minket, jopar het volt, mire beadta a derekat :))

2011. szept. 25. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi régen jártunk Cini-Cini Muzsikára. Ott mondta az oktató nő (mozgásterapeuta), hogy ha 2,5 éves és nem beszél, akkor lehetnek gondok. Viszont azt nem tudom, hogy a nem beszélés mit is jelenhetett nála: hogy teljesen nem hajlandó beszélni, vagy esetleg már úgy beszél, mint a Te gyermeked.

A szomszédunkban van egy kisfiú, és Ő sem beszélt rendesen, viszont 3 éves korára elkezdett beszélni.

Ha úgy gondolod, beszélj szakemberrel. Esetleg a Nő elérhetőségét is megadhatom, hátha megnyugtat Téged.

2011. szept. 25. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Oviban is csak kb 4 évesen tudnak csak igazán foglalkozni logopédiai szempontból. Még magától is javulhat sokat, sokan még egyáltalán nem beszélnek ebben a korban.

Szerintem ne aggódj rajta. Én kisfiam 4 éves korától járt logopédushoz.

2011. szept. 25. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!