Tényleg logopédushoz kellene vinnem 20 hónapos kisfiamat?
Szia!
Az én fiam 22 hónapos és nem beszél semmit egyáltalán semmit.És nekünk is azt ajánlotta a védőnőnk hogy vigyük logopédushoz.
Szia! Inkább az a baj hogy abbamaradtak a szavai (egyáltalán nem mondja azokat amit korábban igen??) nem az hogy még nem beszél.
Mi végigjártunk mindent mikor a fiam 2 éves volt és még egy szót se mondott.
Csak így a saját nyelvén halandzsázott.
A logopédus és a gyógyped. is azt mondta fiúknál 2,5 éves kortól beszélünk megkésett beszédfejlődésről és onnantól érdemes foglalkozni vele, addig alkati sajátosság is lehet.
Nekem a fiam pont 2,5 éves korát megvárta és akkor indult be a beszédje. Most 3 éves múlt, verset mond énekel, rövid mondatokban beszél. Beszédhibás persze meg van mit behoznia a többiekhez képest de logopédus csak középső csoporttól fog foglalkozni vele.
Az abbamaradás a gond, nem a beszéd hiánya.
Vidd el szakemberhez!
Kisfiam 14 hónapos kora óta beszél. Most 25 hónapos és egyetlen a "r", amit nem mondd ki tisztán. Megvan neki a sz, a s, a k, minden ilyen problémásabb hang.
Negyedik vagyok
Nem tudhatod, hogy történt-e trauma. Van amit mi nem látunk olyan nagy dolognak, neki mégis az. De hidd el lehet trauma neki egy rossz álom is. (nem leszólás)
Negyedik
Sajnos tapasztalatból beszélek. Unokaöcsém is egy rossz álom miatt lett dadogós.
És szerintem ne logopédushoz vidd, inkább egy pszihológushoz, onnan majd esetleg továbbküldenek, de az abbamaradást a pszihológus jobban ki tudja elemezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!