Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg logopédushoz kellene...

Tényleg logopédushoz kellene vinnem 20 hónapos kisfiamat?

Figyelt kérdés
Megkerestem egy védőnőt, aki az interneten válaszolt(ugyanis a mi védőnőnket nem lehet elérni), aki azt javasolta, mivel 20 hónapos a kisfiam és nem beszél, még anya, apa ezt sem, hogy vigyem logopédushoz. Volt valaki így? A saját nyelvén beszél, sőt 1 évesen mondott szavakat, majd ezek abbamaradtak.
2011. jan. 20. 15:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
lassan valóban ideje lenne beszélnie. bár öcsém is majdnem két éves volt amikor elkezdett, akkor viszont hirtelen, gyorsan fejlődött. ártani nem árt, ha látja szakember.
2011. jan. 20. 15:10
 2/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam 22 hónapos és nem beszél semmit egyáltalán semmit.És nekünk is azt ajánlotta a védőnőnk hogy vigyük logopédushoz.

2011. jan. 20. 15:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia! Inkább az a baj hogy abbamaradtak a szavai (egyáltalán nem mondja azokat amit korábban igen??) nem az hogy még nem beszél.

Mi végigjártunk mindent mikor a fiam 2 éves volt és még egy szót se mondott.

Csak így a saját nyelvén halandzsázott.

A logopédus és a gyógyped. is azt mondta fiúknál 2,5 éves kortól beszélünk megkésett beszédfejlődésről és onnantól érdemes foglalkozni vele, addig alkati sajátosság is lehet.

Nekem a fiam pont 2,5 éves korát megvárta és akkor indult be a beszédje. Most 3 éves múlt, verset mond énekel, rövid mondatokban beszél. Beszédhibás persze meg van mit behoznia a többiekhez képest de logopédus csak középső csoporttól fog foglalkozni vele.

2011. jan. 20. 15:13
 4/14 anonim ***** válasza:

Az abbamaradás a gond, nem a beszéd hiánya.

Vidd el szakemberhez!

Kisfiam 14 hónapos kora óta beszél. Most 25 hónapos és egyetlen a "r", amit nem mondd ki tisztán. Megvan neki a sz, a s, a k, minden ilyen problémásabb hang.

2011. jan. 20. 15:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem felkeresek ezzel egy szakember. Nem történ semmi trauma a gyermekemnél, ami kiválthatta, hogy abbamaradt a beszéde.
2011. jan. 20. 15:40
 6/14 anonim ***** válasza:
Először hallásvizsgálatot kellene csinálni.
2011. jan. 20. 15:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Negyedik vagyok

Nem tudhatod, hogy történt-e trauma. Van amit mi nem látunk olyan nagy dolognak, neki mégis az. De hidd el lehet trauma neki egy rossz álom is. (nem leszólás)

2011. jan. 20. 15:45
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves 4. válaszoló. Igazad van, nem tudhatjuk hogy neki mi a trauma.
2011. jan. 20. 15:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Negyedik

Sajnos tapasztalatból beszélek. Unokaöcsém is egy rossz álom miatt lett dadogós.

És szerintem ne logopédushoz vidd, inkább egy pszihológushoz, onnan majd esetleg továbbküldenek, de az abbamaradást a pszihológus jobban ki tudja elemezni.

2011. jan. 20. 15:55
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek.
2011. jan. 20. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!