Vannak itt olyan anyukák is, akik bár szoptatnak, de nehezen tudják elképzelni, hogy olyan sokáig (akár évekig) szopjon a babája?
Szándékosan ide írtam, talán ide több nem szopi-fan anya lép be.
Szóval én is szoptatok, 4 hónapos a kislányom, imádom, a szoptatás maga is jó, nekem viszont mindig stresszforrás, hogy mennyi a tejem, van-e elég, stb. Ettől függetlenül számomra van egy határ (1 év, vagy pár hónappal hamarabb), amitől nem akarok tovább szoptatni. Épp ezért furcsa nekem, hogy sokan évekig szopiztatnak. (Más kérdés, hogy szerintem nem is tart ki eddig a tejem...) Nekem ez olyan furcsa, egy 2 éves már önálló kis ember, és nem gondolom, hogy az anyatej oszt-szoroz ebben az esetben már, szerintem sokszor az anyában keresendő az ok, talán nem tudja "elengedni" a kisbabáját... Remélem, értitek.
Van olyan, aki egyetért velem?
Csak az első pár hsz-t olvastam el..
Azt az egyetlen gondolatot fűzném hozzá, hogy akkor sem kell egy gyereknek (és az anyjának) rosszul megélnie a szoptatás végét, ha nem 1 éves korban, hanem jóval később következik be. Csak, ekkor már sokkal ésszerűbb az elválaszTÓDást segíteni, nem az elválasztást forszírozni - legalábbis én így látom könnyebbnek és célszerűbbnek. Hiszen a kialakult szokást, ragaszkodást tényleg lassabban tudja már a gyerek elengedni. De el tudja! És nem kell előre félni semmitől, mert számos dologgal lehet segíteni a folyamatot, rejtetten is.
De nem megyek jobban bele, eleget fogok még erről írni. :)
Az pedig teljesen igaz, hogy nem ettől lesz valaki jó anya. (Bár egyszer magyarázza már el nekem valaki, mi az, hogy jó anya...) Aki nem érzi ezt helyesnek és/vagy nem érzi képesnek magát erre, az úgysem ezt fogja választani. De valóban, így kerek a világ.
Csak azt kérem, ettől még senkit ne ítéljünk el. Se "itt", se a másik oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!