Nem tudom elképzelni, hogy ennyi baba nem szopik. MIért? Kicsikre gondolok.
Vagy csak nekem tűnik úgy? Megírnád, hány hónapos a gyermeked, és hány hónapig szopott?
Hoyg tényleg ennyi nem szopik, vagy csak érzékcsalódás nálam.
Hát pedig sajnos ez a helyzet. :( Tájékozatlanság, fatális hibák ide vezetnek.
Nekem majdnem 1 évig szopott mindkettő, tápot utána se láttak, ettek szépen, ezért is választották le magukat (nem én őket!).
17 hónapos a fiam
Esténként még szopizik
Tápszert max a DM-ben látott a pocokon
Aki AKAR az TUD szoptatni
Az anyák 98%-a tudna , ha nem hallanák meg azt a sok süketséget,amit nem kellene, nem tápláló tejről, kevés tejről, tápszerezésről az első gondnál, és igen néha lehet hogy éhesebb marad a baba, de nem rögtön táphoz kell nyúlni
Enyém 3 hónapos, csak szopizik és ez kb még fél évig igy is lesz, mert igy AKAROM!
Egyik ismerősöm fia cumi helyett az öklét szívja, és rá akarták beszélni, hogy ez azért van, mert nem elég neki az anyatej, vegyen tápszert. Szerencsére nem vett, teje van bőven, a fia pedig gyarapodik, mint ahogy a nyagykönyvben meg van írva.
De ha akkor azt a tanácsot megfogadja, akkor a baba hozzászokik a cumisüvceghez, meg ahoz, hogy nem kell dolgozni a kajáért, és biztos nem lenne teje.
"Aki AKAR az TUD szoptatni"
Azért ez nagyon buta megnyilvánulás volt...
Én sajnos már nem tudok szoptatni, pedig AKARTAM. A 9 hónap alatt végig mondogattam magamnak, hogy fogok tudni, menni fog. Aztán a pici 2250 grammal született, a kórházban szó szerint tojtak a fejemre, ő pedig erőtlen volt hozzá. Mivel nem szerettük volna, hogy netán besárguljon, vagy a kis súlya miatt baja legyen, kapott tápszeres pótlást, és küzdöttünk a szopizással rengeteget. Hozzáteszem édesanyám és az ő anyukája sem tudott szoptatni. Ittam rengeteg folyadékot, fejni próbáltam, ittam tejserkentő teát, barna sört, homeos bogyót is próbáltam. 10-20 grammnál nem tudott többet kiszopizni, pedig tartottunk 1,5 hetes korában 3 napos csak szopizós időszakot is, amikor szinte mást sem csináltam csak szopotattam, akár óránként is. Az alatt a hét alatt egy grammot sem hízott és folyamatosan nyűgös volt, sírt, meg éhes volt...így adtuk a tápszeres pótlást tovább, mert az egészsége fontosabb. Akár mit tettem, nem lett több a tejem, de 2 hónapos koráig minden evés cici+tápszer volt. Így az egész procedúra kétszer annyi ideig tartott, sőt tovább, mert utána még fejni is megpróbáltam majdnem minden alkalommal. 2 hónaposan elutasította a szopizást, így már csak tápszer van és minimális lefejt tej, de szinte csak cseppek.
Szóval nem hinném, hogy én nem akartam eléggé, és mégsem sikerült sajnos...
A nagyobbik 1 évesen választotta el magát, a kicsi 10 hónapos és még napi 4x szopizik.
De az ismerőseim között inkább tápszeres babák vannak.
Sokszor valóban csak a tudatlanság az oka.Egyik barátnőm azért szoptatott csak 2 hétig, mert utána mellgyulladást kapott és azt mondták neki, hogy abban a mellében már nem fog termelődni tej, így inkább apassza el.Hát elapasztotta.Nekem a kicsivel 3x volt mellgyulladásom és még mindig sok tejem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!