Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt olyan anyukák is,...

Vannak itt olyan anyukák is, akik bár szoptatnak, de nehezen tudják elképzelni, hogy olyan sokáig (akár évekig) szopjon a babája?

Figyelt kérdés

Szándékosan ide írtam, talán ide több nem szopi-fan anya lép be.

Szóval én is szoptatok, 4 hónapos a kislányom, imádom, a szoptatás maga is jó, nekem viszont mindig stresszforrás, hogy mennyi a tejem, van-e elég, stb. Ettől függetlenül számomra van egy határ (1 év, vagy pár hónappal hamarabb), amitől nem akarok tovább szoptatni. Épp ezért furcsa nekem, hogy sokan évekig szopiztatnak. (Más kérdés, hogy szerintem nem is tart ki eddig a tejem...) Nekem ez olyan furcsa, egy 2 éves már önálló kis ember, és nem gondolom, hogy az anyatej oszt-szoroz ebben az esetben már, szerintem sokszor az anyában keresendő az ok, talán nem tudja "elengedni" a kisbabáját... Remélem, értitek.

Van olyan, aki egyetért velem?

2011. dec. 23. 07:44
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
58%
23. vagyok. Nyugodtam lepontozhattok újra, nincs jelentősége. A barátnőmet nagyon sajnáltam, amikor az első perctől hozzá kellett táplálnia, mert kevés volt a teje, pedig nagyon igyekezett, mindent megpróbált, és így is csak 3 hónapig ment nekik. Közben teljesen kiborult, mindenki oktatta, bírálta. Na akkor eldöntöttem, hogy én eztez nem vagyok hajlandó görcsölni, mert akárhogy is lesz, éhen nem fog halni. És ugyan az anyatej a legeslegjobb, de a tápszer sem méreg ám! :)
2011. dec. 23. 16:56
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem téged nem azért pontoztak le, mert nem tudtad szoptatni a babádat ameddig eredetileg eltervezted, hanem emiatt a mondatod miatt:

"de nem az én stílusom, hogy egy járó, beszélő gyerek felkapja a pólómat és szoptassam"

Igazából ez az a vélemény nyilvánítás, ami a hosszan szoptató anyukáknak rosszul esik. Mert egyfajta minősítés. Az én 16 hónapos kislányom jár, még csak gagyog, és sosem felkapja a pólómat, hogy szoptassam. Tehát csak arra akarok kilyukadni, hogy ahogy megfogalmazod a véleményed, az bántó a hosszan szopiztató anyukáknak. Nálunk pl sosem úgy zajlik, hogy felkapja a pólómat és erőszakoskodik, hogy szopizni akar. A te hozzászólásodban meg úgy jön le, mintha ennek ez lenne a rendje és módja. Pedig nem.

2011. dec. 23. 17:13
 33/42 A kérdező kommentje:

Ejnye lányok!!! Megint beindult a személyeskedés!!!

Ne csináljátok...

2011. dec. 23. 17:56
 34/42 anonim ***** válasza:

Miért, mi a rendje és módja? :)

Mert szerintem mindenkinek más. Az a baj, hogy ezt nehéz felfogni.

Egyébként azt is írtam, hogy mindenki csinálja,ahogy szeretné, de az én stílusom más...

2011. dec. 23. 19:11
 35/42 anonim ***** válasza:
És bocsi, de nem gondoltam, hogy erőszakoskodna bármelyik gyerek, elnézést, ha így jött le. De nem egy ilyen esetet láttam, és nekem ez szörnyen kényelmetlen lett volna egy nyilvános helyen. És akkor újra hangsúlyoznám: nekem!
2011. dec. 23. 19:17
 36/42 anonim ***** válasza:

1 evig szerettem volna szoptatni,nagyobbik gyerekem 10 honaposan hagyta abba.A kicsi 5 hónapos volt,mikor azt mondtam elég,nem akarom tovább.Nem fogadott el semmilyen tápszert,így nem volt más megoldás,maradt a szopi.Írta valaki,hogy csak az a gyerek szopik sokáig,akit nem tudnak elengedni.Ezzel nem értek egyet.Ez gyerekfüggő is.Nem akartam traumát,cirkuszt,átsírt éjszakákat.

Rábíztam a döntést,3 és fél évig szopizott végül,amiböl 2 és fél évig éjszaka is.

2011. dec. 23. 19:36
 37/42 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem az anyában keresendő az ok, ha a gyermek 2 vagy akár 3 éves korig szopizni szeretne. De nyilván ezt azért nem tudod, mert még csak négy hónapos a gyermeked. Még sok minden áll előtted. A szoptatásnak nem kell stresszforrásnak lennie. Akkor kevés adattal rendelkezel. Ha gondolod szívesen segítek a szoptatásban ha problémáid vannak.
2011. dec. 23. 19:59
 38/42 xStefix ***** válasza:
Nagyon ideje van már annak a bizonyos hosszú szopis cikknek... dolgozom rajta. :)
2011. dec. 23. 20:19
 39/42 A kérdező kommentje:

Igen, biztosan nem tudok még sok mindent, ezzel nem vitatkozom, gyakorlati tapasztalatom is hiányos, lévén 1. gyerek 4 hónapos. Azt viszont tudom, hogy sokat olvasom ezt az oldalt, a szoptatás rovatot is, és épp ezért érzem magam olyan rosszul, hogy más évekig, én pedig el sem tudom képzelni... Nem vagyunk egyformák, így kerek a világ. A szoptatásról elméletben sok mindent tudok, valamilyen gyakorlatom is van, viszont nálam szerintem az a baj, hogy sok volt az elmélet... Mindegy. Szopizunk, amíg tudunk, szem előtt tartva azt a kort, ami nekem a határ, vagy a lányomnak jó, majd meglátjuk.

Azt viszont látom, hogy nem vagyunk sem többek, sem kevesebbek egymástól, nem a szoptatás időtartama a jó anyaság fokmérője!!!

2011. dec. 23. 21:10
 40/42 anonim ***** válasza:

19:59-es vagyok. A szoptatás soha nem volt és soha nem lesz egy anya mércéje. Nem a szoptatástól függ hogy mennyire jó az anya a gyermekéhez. Vannak anyák, akik szoptatnak, de mellette nem elég türelmesek. Ha úgy érzed, hogy ez valamiért rossz, mert te így érzel, akkor ott valami egészen más lehet a mélyben, mint az hogy nem szoptatsz és ezért rosszul érzed magad.

A világ legboldogabb gyermeke is lehet attól a gyermeked csak mert nem szopizik sokáig.

Ha te nem szeretnél sokáig szoptatni, ne tedd - megérzi a gyermek ha valamit a szülő nem szívesen csinál vele.

2011. dec. 23. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!