Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt olyan anyukák is,...

Vannak itt olyan anyukák is, akik bár szoptatnak, de nehezen tudják elképzelni, hogy olyan sokáig (akár évekig) szopjon a babája?

Figyelt kérdés

Szándékosan ide írtam, talán ide több nem szopi-fan anya lép be.

Szóval én is szoptatok, 4 hónapos a kislányom, imádom, a szoptatás maga is jó, nekem viszont mindig stresszforrás, hogy mennyi a tejem, van-e elég, stb. Ettől függetlenül számomra van egy határ (1 év, vagy pár hónappal hamarabb), amitől nem akarok tovább szoptatni. Épp ezért furcsa nekem, hogy sokan évekig szopiztatnak. (Más kérdés, hogy szerintem nem is tart ki eddig a tejem...) Nekem ez olyan furcsa, egy 2 éves már önálló kis ember, és nem gondolom, hogy az anyatej oszt-szoroz ebben az esetben már, szerintem sokszor az anyában keresendő az ok, talán nem tudja "elengedni" a kisbabáját... Remélem, értitek.

Van olyan, aki egyetért velem?

2011. dec. 23. 07:44
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Én szoptattam volna tovább is, de 10-11 hónapos koruk körül egyszerűen abbahagyták. Addigra jutottak el oda, hogy ettek eleget "normál" kajákból. Ha előbb abba akarták volna hagyni akkor úgy lett volna, ha szoptak volna másfél évig, akkor meg úgy lett volna. Most a harmadikat szoptatom aki 6 hetes, így nem tudom ő meddig fog szopni, de én addig fogom szoptatni, ameddig neki igénye van rá.
2011. dec. 23. 11:33
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia.En is ugy terveztem addig szoptatom amig igenyli.Most 13honapos es mar 4napja nem kapott,nem azert mert nem kell neki hanem ujra terhes vagyok es rettentoen erzekeny a cicim(ahogy az elsonel is).Nem azert szopott mar mert ehes vol, hanem ha az ejszaka kozepen ha felriadt azzal csucsult vissza.Lass csodat amiota nincs ejjel cici,fel sem kel!

Imadtam szoptatni,nezni ahogy megnyugszik.2 eves koraig amugy sem szoptattam volna.Olyan 18honapig terveztem.

Mindenkinek szive joga eldonteni meddig szoptat.

2011. dec. 23. 11:40
 23/42 anonim ***** válasza:
58%

Max. 1 évig terveztem, de 4 hónaposan megjött az első mensesem, és attól a perctől nem volt hajlandó szopni a lányom. A fagyasztóból való régebbi tejet itta üvegből, de frissen nem kellett neki, akkor sem, amikor elmúlt. Hiába fejtem, lecsökkent 1 hét alatt, de aztán rájöttem, hogy minek is...A tápszert gond nélkül elfogadta. Először szomorú voltam, bár nem volt a kedvencem a szoptatás, de úgy döntöttem, hogy ennek oka van, és azért se lesz lelkiismeret furdalásom emiatt. :) Biztos le fognak pontozni, de nem az én stílusom, hogy egy járó, beszélő gyerek felkapja a pólómat és szoptassam. Aki akarja, tegye, csak ne legyek azért lenézve, mert mi nem csináltuk így.

A fiammal más a helyzet, őt csak 2 hónapig szoptattam, mert egy ízületi gyulladás miatt gyógyszert kellett szednem. Nála már tudtam, hogy nem vétek ellene.

2011. dec. 23. 12:43
 24/42 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ilyen sok véleményt generáltam a kérdésemmel, várom (várjuk) a további tapasztalatokat! :-)
2011. dec. 23. 12:53
 25/42 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. azt elfelejtettem írni, hogy másnap megjött, ahogy az első adag gyógyszert bevettem, lehet, hogy ő is magától abbahagyta volna...
2011. dec. 23. 13:16
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nem lehet úgy feltenni a kérdést ebben a témában, hogy valaki meg ne sértődjön, vagy el ne kezdje sértegetni, lepontozgatni a másikat. Hasonló téma a császár/normál, vagy a hozzátáplálás is. Ahhoz, hogy valaki megértse mások szempontjait, érett gondolkodással kellene rendelkezni. Amit itt egyesek nem tudnak, nem kell egyetérteni mindennel, de hagyni kell a másik embert békén...Tehát ahol többféle vélemény találkozik, akár akarod, akár nem, sajnos vita lesz, és az a minimum:)
2011. dec. 23. 13:27
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én abban hiszek,hogy minden baba a hozzá passzoló anyukát "kapja" :)

Ezért soha nem lehet vitatéma,hogy ki meddig szoptat,vagy nem szoptat :)

Eleinte aggódtam én is a tej mennyisége miatt,izgultam,hogy 6 hónapos koráig szoptathassam. Jelenleg 18 hónapos a kisfiam,és mióta eszik mindent,azóta nem görcsölök a tej mennyisége miatt,és élvezem/élvezzük a szoptatást...lassan csökken a szopik száma,és ha majd megérik rá,akkor el is fogja hagyni.

2011. dec. 23. 13:45
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerekemet mikor vártam, elhatároztam (kis tudatlanul), hogy tökéletes anyukája leszek. Nos intenzíves lett, még hozzáérni sem lehetett, nem hogy szoptatni az első három napban. Utána meg már annyira rászokott az üvegre, hogy a cicit nem kérte. Én teljesen kiborultam. Csak erőltettem a dolgot, mind hiába. Fejtem és üvegből adtam. De nem adtam fel. Egyszer aztán a férjem besokallt, és megkért, hogy inkább ne legyek ennyire erőszakos, próbálkozzak, de ne ennyire, ha nagyon jókedvű a lányunk, és alkalom van rá, na akkor próbáljuk meg. Láss csodát, sikerült!!! 6 hetes volt ekkor. Én már azért nagyon boldog lettem volna, ha 6 hónapos koráig sikerül csak szoptatnom, de nem ment. Terhes lettem (nem terveztük, de örültünk neki) és nem fogadta el már 5,5 hónaposan a tejemet. Másodikam 8 hónaposan komolyan mondom már éhezett. Kb. óránként ébredt szopizni éjjel, én pedig annyira kimerültem, hogy feladtam. Ahogy tápszert kapott, kapásból kisimultunk mind a ketten. Most a harmadik babámat szoptatom. Lassan 9 hónapos. Őszintén? Már jó lenne önállósodnom. Jó lenne, ha nem függenénk ennyire egymástól. Engem már zavar, az éjszakai 4 szoptatás, persze tudom, nyugtalan, ezzel nyugtatja magát, kell neki. És miért adnék neki tápszert, ha van anyatej? De egy éves kora után már nincs szüksége tápszerre, jó lenne ha addigra legombolódna rólam is. Lehet, hogy ez így durvának hangzik, pedig imádom őt is. De nekem ennyi elég lesz. 4 éve vagy terhes vagyok vagy szoptatok. Szeretnék végre egy jó ízűt enni, egy jót aludni, és szeretném ha nem nyomasztana, hogy miattam hal éhen a gyerekem...
2011. dec. 23. 14:11
 29/42 anonim ***** válasza:
10%
10.22-es vagyok:felőlem aztán addig szoptatsz ameddig akarsz,ha 4 éves koráig akkor addig,de az már mindig az anyáról szól elősorban,és nem a gyerekről.Szerintem... (a véleményem meg ugyan hadd mondhassam már el)Irigy meg aztán végképp nem vagyok,nevetséges feltételezés,hiszen azért mert úgy alakult ahogy,és azért mert szerettem volna szoptatni 1 évig,az nem jelenti azt,hogy szerettem is.Szóval erről ennyit!De te gondold csak azt hogy irigykedem,ha neked ettől könnyebb,megjegyzem,én semmi bántót nem írtam,nem tudom iért vetted magadra!
2011. dec. 23. 14:32
 30/42 anonim ***** válasza:
nekem van sok tejem kényelmes a szoptatás nem kell üvegeket fertőtleníteni tápszert keverni stb. 3 hónapos a babám. De nem tervezem hogy egy évnél tovább szoptassak. Nekem fura lenne egy öntudatára ébredő beszélő gyereket szoptatni, főleg ha már ehet szinte bármit
2011. dec. 23. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!