Vannak itt olyan anyukák is, akik bár szoptatnak, de nehezen tudják elképzelni, hogy olyan sokáig (akár évekig) szopjon a babája?
Szándékosan ide írtam, talán ide több nem szopi-fan anya lép be.
Szóval én is szoptatok, 4 hónapos a kislányom, imádom, a szoptatás maga is jó, nekem viszont mindig stresszforrás, hogy mennyi a tejem, van-e elég, stb. Ettől függetlenül számomra van egy határ (1 év, vagy pár hónappal hamarabb), amitől nem akarok tovább szoptatni. Épp ezért furcsa nekem, hogy sokan évekig szopiztatnak. (Más kérdés, hogy szerintem nem is tart ki eddig a tejem...) Nekem ez olyan furcsa, egy 2 éves már önálló kis ember, és nem gondolom, hogy az anyatej oszt-szoroz ebben az esetben már, szerintem sokszor az anyában keresendő az ok, talán nem tudja "elengedni" a kisbabáját... Remélem, értitek.
Van olyan, aki egyetért velem?
Szia.En is ugy terveztem addig szoptatom amig igenyli.Most 13honapos es mar 4napja nem kapott,nem azert mert nem kell neki hanem ujra terhes vagyok es rettentoen erzekeny a cicim(ahogy az elsonel is).Nem azert szopott mar mert ehes vol, hanem ha az ejszaka kozepen ha felriadt azzal csucsult vissza.Lass csodat amiota nincs ejjel cici,fel sem kel!
Imadtam szoptatni,nezni ahogy megnyugszik.2 eves koraig amugy sem szoptattam volna.Olyan 18honapig terveztem.
Mindenkinek szive joga eldonteni meddig szoptat.
Max. 1 évig terveztem, de 4 hónaposan megjött az első mensesem, és attól a perctől nem volt hajlandó szopni a lányom. A fagyasztóból való régebbi tejet itta üvegből, de frissen nem kellett neki, akkor sem, amikor elmúlt. Hiába fejtem, lecsökkent 1 hét alatt, de aztán rájöttem, hogy minek is...A tápszert gond nélkül elfogadta. Először szomorú voltam, bár nem volt a kedvencem a szoptatás, de úgy döntöttem, hogy ennek oka van, és azért se lesz lelkiismeret furdalásom emiatt. :) Biztos le fognak pontozni, de nem az én stílusom, hogy egy járó, beszélő gyerek felkapja a pólómat és szoptassam. Aki akarja, tegye, csak ne legyek azért lenézve, mert mi nem csináltuk így.
A fiammal más a helyzet, őt csak 2 hónapig szoptattam, mert egy ízületi gyulladás miatt gyógyszert kellett szednem. Nála már tudtam, hogy nem vétek ellene.
Szia!
Én abban hiszek,hogy minden baba a hozzá passzoló anyukát "kapja" :)
Ezért soha nem lehet vitatéma,hogy ki meddig szoptat,vagy nem szoptat :)
Eleinte aggódtam én is a tej mennyisége miatt,izgultam,hogy 6 hónapos koráig szoptathassam. Jelenleg 18 hónapos a kisfiam,és mióta eszik mindent,azóta nem görcsölök a tej mennyisége miatt,és élvezem/élvezzük a szoptatást...lassan csökken a szopik száma,és ha majd megérik rá,akkor el is fogja hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!