Miért baj, ha lepontoznak?
Én ha felteszek egy kérdést, akkor megnézem, hogy a válaszadóm 40%-os, vagy 75.
Azért nem mindegy! Nekem a nagyon alacsony %-al rendelkezők gyanusak. :)
háát igen... a 99% is ugyanolyan gyanus :)
De nagyrészt lehet következtetni - persze nem csak a %-ból áll össze a benyomás.
Én általában leírom a tapasztalataimat a kérdésekhez vagy a véleményem, ha olyan kérdést raknak fel pl.: 'Miért gond, ha tápszert adok a gyerekemnek?!'. Ez tipikusan egy olyan kérdés, ahol senkinek sincs igaza. Mivel az a gyermek, akinek az anyukája feltette a kérdést, ő tudja azt, hogy a gyermekének kell-e a tápszer vagy jó-e az anyatej (már ha van!).
Itt pl. nagyon sokan önjelölt orvosok és védőnők. Nem azt mondom, hogy tök véletlenül nincs itt egy védőn vagy szülész, de én pl. nem órákat ültem izgulva a GYK előtt, ha nem mozgott a lányom a hasamban, hanem eltoltam a formás popóm a kórházba uh-ra. Nem arra vártam, hogy itt valaki átlásson a gépen keresztül a hasamba, hogy mi a helyzet.
Na meg, mikor írják, hogy 40 °C láza van, vigyem orvoshoz?! Nem b+, hagyd meghalni! Tehát .. azért van itt egy - két olyan anyuka, akire nem hogy gyereket, de egy kiló kenyeret nem bíznék, már bocsánat. Oké, hogy valaki kezdő anyuka.. de könyörgöm, nincs megérzése? Ő nem csillapít lázat magán, ha 40 °C-os ?!
Múltkor a legjobb az volt, mikor egy anyuka kérdezte, hogyan altassa el a 2 hónapos gyermekét, mert állandóan sír, etc.. javasoltam neki a porszívót és a hajszárító monoton zaját, meg kb. 20 féle módszert, amit mi mind kipróbáltunk, hátha neki vmelyik bejön!
Erre egy utánam lévő válaszoló szó szerint elküldött a krva anyámba, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy gépek zúgását ajánlom, mert hozzászokik és 9 éves koráig csak úgy fog elaludni a gyerek, meg különben is másnak az áramszámlájával ne játsszak ... én azt hittem lefordulok az ágyról!!!
Én azt szeretem a legjobban, mikor hozzátáplálással kapcsolatban van kérdésem és ráérek vele, tehát kiírom. Nem eget verő fontos, de ha valaki járt ugyanúgy, mint én, akkor csak leírja, hogy mit csinált .. Aztán jön az első 20 válaszoló kérdése: "Hány hónapos a lányod?!", Erre közöltem anno, hogy most tölti a 4 hónapot. Majd jön az, hogy milyen felelőtlen vagyok és, hogy tönkreteszem a gyerekem gyomrát, életét, levegővételét. Meg, hogy mit képzelek magamról, hogy 3,5 hónaposan már gyümölccsel etetem egy nap 2×?!?!!
Aztán leírom a story-t, amin átmentünk és akkor pofájuk ált. befog, majd végre normálisan válaszolnak a kérdésemre.
Bocs, hogy eltértem a tárgytól, de néha kicsit tele a tököm az itteni 'okostojásokkal'.. !!!
És igaza van az itteni egyik válaszolónak, a 99%-os is lehet ugyan olyan "sz@r", mint a 25%-os!
Engem kizárólag azért zavar, mert sokszor csak rosszindulatból történik. Nem arról szól, hogy "hasznos" a válasz, vagy nem, hanem arról, hogy az illető nem fogad el másféle véleményt, csak a sajátját. Ha én kérdést teszek fel, nekem minden válasz hasznos, az is, amiről akár mást gondolok. Itt persze olyanra gondolok, aki a kérdésre válaszol, nem beszólogat...
Tehát úgy gondolom, hogy a válaszom hasznos, hiszen segíteni próbálok a kérdezőnek. A lepontozás főleg akkor vicces, amikor a kérdező a tapasztalatainkról érdeklődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!