Van aki "megkönnyebbült" amióta tápszeres lett a babája?
Én -így utólag- bevallom őszintén, sokkal könnyebb. Nagyon sokat küszködtem, mindenki segítségét kértem (sok megalázó helyzetet éltem meg), fórumozgattam össze-vissza, mint az őrült, hogy hátha sikerül több tejnek lenni, literszámra (napi 4liter!!) Laktoherbet ittam meg nap, mint nap, mégis kevés volt a tej. És szerintem az is közrejátszott, hogy mindig jött valaki "nemzavarlakcsak5percre" hozzánk, én meg szégyellős vagyok, és főleg hogy küszködtem a szoptatással még külön idegesített, ha zavartak, plusz még anyósom is beült velem szemben, hiába vonultam el, jött utánam és nézett....szóval túl a küszködésen és a bűntudaton, hogy miért vagyok ilyen selejt, megváltás volt hogy csak tápszeres lett a kicsi. (a 3. hónaptól kb.)
Én sokkal nyugodtabb, vidámabb és kipihentebb vagyok. A kicsi is szépen fejlődik és nagyon nyugodt, jó evő, jó alvó, mosolygós baba.
Te hogy élted meg ezt? Nekem bevallom: jobb lett!
Énis bevetettem minden praktikát, hogy legyen tejem, sokat sírtam amiatt, hogy nincs.Kezdettől úgy szoptattam, hogy a lányom már ordított, mert nem tudta bekapni rendesen a bimbómat, majd mikor sikerült, 3 perc után azért sírt mert nem jött a tej.Mindkét mellből szoptattam mindig, aztán üvegből kapott hozzá tápszert.Volt, hogy 120-at, volt, hogy 160-at.Egyetlenegyszer tudtam úgy megszoptatni, hogy elég volt neki a cicim és elégedetten aludt el a karomban.Egyszer!
Mivel mindig is nagyon fájt szoptatni (kézzel fejéskor is a max 20 ml kb 30 perces gyötrelem volt)és egy idő után már a lánykám is evett inkább üvegből szívesebben, 8 hetes korában úgy döntöttem, hogy abbahagyom.Még pár hétig volt 1-2 csepp tejem, semmi több.A lányom azóta csak tápszeres, szépen elfogadta mellé a vizet és varázsütésre végigalussza az éjszakákat is azóta.
Kiegyensúlyozott, boldog, mosolygós, ragaszkodó kislány és makk egészséges, még csak egyszer volt beteg.
És igen, megkönnyebbültem és szerintem ő is.
Azóta kipihent vagyok, mert végigalszom én is az éjszakákat,többet tudok magamra figyelni és ez neki is jó, mert nem vagyok feszült.
Viszont elhatároztam, ha lesz még egy babám, vele nem így fogom csinálni.Elküldök mindenkit az első hat hétben és igenis pihenni fogok, mert a lányommal nem tettem, csak pakoltam és takarítottam egész nap, olyan fészekrakó ösztönöm volt:)
11,5 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!