Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki "megkönnyebbült"...

Van aki "megkönnyebbült" amióta tápszeres lett a babája?

Figyelt kérdés

Én -így utólag- bevallom őszintén, sokkal könnyebb. Nagyon sokat küszködtem, mindenki segítségét kértem (sok megalázó helyzetet éltem meg), fórumozgattam össze-vissza, mint az őrült, hogy hátha sikerül több tejnek lenni, literszámra (napi 4liter!!) Laktoherbet ittam meg nap, mint nap, mégis kevés volt a tej. És szerintem az is közrejátszott, hogy mindig jött valaki "nemzavarlakcsak5percre" hozzánk, én meg szégyellős vagyok, és főleg hogy küszködtem a szoptatással még külön idegesített, ha zavartak, plusz még anyósom is beült velem szemben, hiába vonultam el, jött utánam és nézett....szóval túl a küszködésen és a bűntudaton, hogy miért vagyok ilyen selejt, megváltás volt hogy csak tápszeres lett a kicsi. (a 3. hónaptól kb.)

Én sokkal nyugodtabb, vidámabb és kipihentebb vagyok. A kicsi is szépen fejlődik és nagyon nyugodt, jó evő, jó alvó, mosolygós baba.

Te hogy élted meg ezt? Nekem bevallom: jobb lett!

2011. dec. 16. 20:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%

Nekünk már 3 hetesen kellett a pótlás, 2és fél hónapig szoptattam. Szerettem szoptatni, nekem soha nem fájt, a kórházban a legelső alkalommal is rögtön rácuppant a fiam a cicire és tökéletes technikával szopizott, nem volt mellgyulladásom és nem sebesedett ki a mellbimbóm, pedig többnyire egy óráig is mellen volt. Tökéletes lett volna minden, ha lett volna elég tejem, de nem volt, 4féle teát kibróbáltam, lucernacsírát ettem, vasat és vitamint szedtem, sok vizet ittam, rendesen ettem, próbáltam fejni, de még 10 ml, se jött össze egész nap. Az utolsó hónapban már csak 20-30 ml-ket szopott két mellből, aztán amikor már csak üvöltött az üres cicin, akkor hagytuk abba. Nem segített a gyakoribb mellretétel sem, sem ha kivártuk a 3 órát.

Rettenetes volt mert meg akartam felelni annak az elvárásnak, hogy csak az a jó anya, aki sokáig szoptat.

Még most is sokszor megkérdezik, hogy szoptatok-e még, utálom ezt a kérdést. Ráadásul a vesegondozóban 2 perc után azt vágta a fejemhez az orvos hogy azért beteg a fiam, mert már nem szoptatom, /pedig az első fertőzésekor még szopizott/

Szóval nem könnyebültem még meg, még mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy biztos én rontottam el valamit. Rengeteget sírtam emiatt.

Anyósomról meg annyit, hogy ahelyett, hogy segített volna valaha valamiben, a hátam mögött az mondta a sógórnőmnek, hogy azért nincs elég tejem, mert nem is akarok szoptatni. Ez nagyon rosszul esett, azóta nem nagyon állok vele szóba, tudja hogy valamiért haragszom rá, de még ahhoz is hülye, hogy megkérdezze mi a bajom vele.

2011. dec. 16. 22:08
 12/22 anonim ***** válasza:
51%
a nagy cici témához: nekem is nagy a mellem, sosem gondoltam volna, hogy nem lesz benne elegendő tejci, aztán egyre inkább azt figyeltem meg, hogy a kismellű/vagy átlagos méretű nőkből ömlik a tej... Ti nem vettétek észre? Amúgy a mi esetünkben én nem bírtam a laktoherb teát sajnos, mert iszonyat szélgörcsöm volt már csak 1 bögrétől is. A homeós bogyó meg frászkarikát sem ért...
2011. dec. 16. 22:14
 13/22 anonim ***** válasza:
51%
Én megkönnyebbültem,2hónapos koráig tudtam szoptatni, addig "szorongtam",mert nem tudtam mennyit eszik, valószínű, hogy a szorongás miatt is ment el a tejem,meg szerintem lassan is termelődött. A párom dohányzik, én is napi 2szálat szívtam elején, aztán többet kívántam nem tudom miért. Kő esett a le a szívemről, hogy tápszert eszik és nem a cicimből a nikotint.
2011. dec. 16. 22:26
 14/22 anonim ***** válasza:
51%

Mára már én is megnyugodtam, de azért valahol még mindig fáj a dolog. Én csak 2 hónapig szoptattam de akkor is kellett pótlás, pedig kipróbáltam laktoherbet, fejést, 2 homeós bogyót, alkoholmentes sört stb...

A 3. hónapba megjött, utána a cicitől egyenesen rosszul volt a kisfiam, hacsak a közelébe tettem. Egy-két hétig cumisüvegből még megitta a lefejt tejet, ma már úgy sem. Most lesz 4 hónapos.

Mit ne mondjak, egy ideig szörnyű anyának éreztem magam. De annyira kis mosolygós, vidám baba, így az ő imádott tápszerével(bármennyit meginna belőle:)

2011. dec. 16. 22:38
 15/22 Disi ***** válasza:
100%
Nekem is hasonló a sztorim, csak nekem még nincs vége. Minden összejött, hogy ne legyen elég tejem. A babám besárgult, állandóan aludt ha a kezembe vettem. Nem tudott szopizni, állandóan kilökdöste a nyelvével a bimbómat, nagy nehezen úgy-ahogy megtanult bimbóvédővel szopizni. Császáros voltam, a kórházban nem hagyták hogy fejjek. Mikor hazajöttünk elkezdtem fejni (kézivel) cseppenként tudtam összeszedni napi 40 ml-t. Persze mellette már pótolnom kellett, mert a kórházban rengeteget fogyott szegénykém. Aztán egy ismeerős anyuka ajánlotta, hogy fejjek kézzel is, na akkor végre megjelentek az első sugarak, és egy picit napról-napra szaporodott is. Akkor elkezdődött a nagy tejvadászat, szerezzük anyatejet a kismanónak. Találtunk egy ismerőst, de ő is csak 150 ml-t tudott adni. Mindegy az is valami, úgy voltam vele, hogy ennyivel kevesebb tápit eszik a babám. Aztán jött egy kis külső piszkálás, hogy "nem igaz, hogy ez a baba csak ezzel a csúnya bimbóvédővel hajlandó szopizni", elkezdtem erőltetni, aminek egy jó kis szopási sztrájk lett az eredménye. És kezdhettem mindent előlről. Persze nem ment. Közben minden praktikát kipróbáltam amit ajánlottak (tea, Urtica Urens bogyó, még ananászlevet is ittam), de szerintem a kézi fejés használt. Persze közben kűzdöttem az idővel, odacsöppent egy kismanó, akivel azt sem tudtam mit is kezdjek, segítségem csak a férjem volt kezdetben. Éjjel jó alvó volt, de nappal nagyon keveset alszik, mit csináljak, fejjek vagy vele legyek inkább? Aztán mikor láttam, hogy már nem szaporodik tovább (most napi 200 ml jön össze) beálltam a napi kettő fejésre. Fejek reggel mielőtt felkel és miután elalszik. Sokszor eszembe jut, hogy bezzeg ha szopizna, vagy ha elapadna mennyivel korábban lefeküdhetnék este (most is rá vagyok "csatlakozva" a mellszívóra), de olyan jó érzés legalább ezt a keveset odaadni neki. Nekem a szopizás meghittsége hiányzik rettenetesen, ez nagyon fáj hogy kimaradt, de ez van. Iszonyatos volt az első pár hét, de mióta elfogadtam hogy ez van, sokkal nyugodtabb lettem. És ahogy a védőnőm szokta mondani: egy kisbabának egy kiegyensúlyozott anyukára van a legnagyobb szüksége ( 2 hónap után árulta el, hogy az ő első babája sem volt hajlandó szpoizni, pedig neki sok teje volt. Nem akarta elvenni a kedvemet, de látta, hogy mit kűzdök). Úgyhogy mindnyájatokat meg tudlak érteni, de ezt szerintem csak az látja át, aki ugyanezt végigéli. Sajnos nekem olyan ismerőseim voltak akik ugyanígy jártak, de rá is hagyták és csak tápiztak, de nekik is gyönyörű, egészséges babáik vannak, ja és persze az enyém is az! Én sajnos mániákusan küzdök ezért a kevés tejért. És nagyon bízom benne, hogy a kistesóval már nem így alakul, bár még csak 5 és fél hónapos a babám, azért később szeretnék még egyet. Akkor már sokkal okosabb és tapasztaltabb leszek :)))
2011. dec. 16. 22:38
 16/22 Disi ***** válasza:
Bocsika ha tól hosszú voltam, gondolom mindannyiótok mögött ott van egy legalább ilyen hosszú küzdelem. Nem mondom, hogy ne legyen senkinek lelkiismeretfurdalása, mert szerintem minden anyukának van, akinek így alakul. De tényleg nagyon fontos, hogy a baba minden nap egy boldog anyukát lásson :)))))))))
2011. dec. 16. 22:42
 17/22 anonim ***** válasza:

Vessetek rám követ lányok de én nagyon szomorú voltam,mikor végleg abbahagytam a szoptatást.

Mindig kevés volt sajnos,első pillanattól fogva kellett a pótlás..de nem adtam fel az utólsó cseppet is ha nem szopizta ki mert nem akarta ,kifejtem és és úgy adtam oda üvegből..fejtem,fejtem,hogy szaporítsam,literszámra ittam a teákat stb,...szóval az orvos és a védőnőnk is a csodámra jártak,amit leműveltem,hogy legyen tej a babámnak:) 6.5 hónapig tudtam fenntartani..de ekkor már reggel sem fogadta el a kislányom,mert annyira kevés volt,hogy nem volt türelme...

Én megsirattam a szoptatást..nagyon szerettem..

A legegyszerűbbnek tartom...ott a az éhes gyerek,ott a cici ,szopik és kész...nem kell sterilizálni,üvegetmosni...stb.

Lehet,hogy nem értetek velem egyet de...azért az egy-két alkalomért ,amikor van valami dolgunk...még nem macera a szoptatás.Sokáig csak az a feledatunk,hogy tthon legyünk a babánkkal és megadjuk a tőlünk telhető lehető legjobbat.

Persze,félreértés ne essék,háztartásom nekem is van,sőt én egyedül vagyok mert apa külföldön dolgozik és szó szerint senki segítségem nincs és nem volt eleinte sem csak mig a párom itthon volt.

Nem vagyok tápszer ellenes mert azt eszik a babám...de macerásabb nekem mint a szoptatás..

Személy szerint minden csepp anyatejnek örültem amit a babámnak tudtam adni,hiába keltem fejni 2 óránként,hogy 3 óránként megtudjam etetni...mert eleinte csak a lefejt tejet tudtam adni..nem tudott szopizni,nagyon kicsike volt.

Pár héten belül szépen megerősödött és szopizott..

annyit amennyit.

De selejtnek egy anyuka sem nevezhető,ha nem tudja a babáját szoptatni!!!!

Minden jót Nektek!!

2011. dec. 16. 22:44
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem 7 és fél hónapig sikerült szoptatnom a kislányomat. Nagyon sokat szenvedtem a tejért, a tápszert nem fogadta el, türelmetlen volt a babám, nem evett eleget...aztán nagy nehezen elfogadta a tápszert csak a humana babánosat. Sajnálom egy kicsit a lelkem mélyén, hiányzik a közelség, de sokkal könnyebb így az életünk, hogy már csak tápszert kap.
2011. dec. 17. 09:25
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok.

Én is sokat sírtam a helyzet miatt, de miután beletörődtem, sokkal nyugodtabbak, gördülékenyebbek a mindennapok. És mindig azzal nyugtattam magam, hogy az a baba aki szinte első naptól csak tápszert kap, az is ugyanolyan szép és ügyes (többet is ismerek)és ehhez képest azért mégiscsak sikerült, ha csak egy kis ideig is, anyatejet kapnia. Amúgy nálunk már a kórházban adtak tápszert annak, akinek nem volt teje.

Én is császáros lettem sajnos.:((

Ami még pluszban nyugtat, hogy még soha nem volt beteg a babám, megfázva sem volt még sosem és lázas sem volt.

Kívánok mindannyiótoknak nyugodt, vidám mindennapokat! Egészséget és jókedvet!És nagyon boldog ünnepeket!

2011. dec. 17. 09:52
 20/22 anonim ***** válasza:
8. válaszoló vagyok! Félreértés ne essék, attól hogy megkönnyebbültem,hihetetlen szomorú voltam és csalódott,mert a kitűzött célt,sok próbálkozás,fejés,homeós bogyó,teák stb. ellenére sem sikerült megvalósítani. Viszont nem is voltam onnantól görcsös idegbeteg...:(
2011. dec. 17. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!