Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki "megkönnyebbült"...

Van aki "megkönnyebbült" amióta tápszeres lett a babája?

Figyelt kérdés

Én -így utólag- bevallom őszintén, sokkal könnyebb. Nagyon sokat küszködtem, mindenki segítségét kértem (sok megalázó helyzetet éltem meg), fórumozgattam össze-vissza, mint az őrült, hogy hátha sikerül több tejnek lenni, literszámra (napi 4liter!!) Laktoherbet ittam meg nap, mint nap, mégis kevés volt a tej. És szerintem az is közrejátszott, hogy mindig jött valaki "nemzavarlakcsak5percre" hozzánk, én meg szégyellős vagyok, és főleg hogy küszködtem a szoptatással még külön idegesített, ha zavartak, plusz még anyósom is beült velem szemben, hiába vonultam el, jött utánam és nézett....szóval túl a küszködésen és a bűntudaton, hogy miért vagyok ilyen selejt, megváltás volt hogy csak tápszeres lett a kicsi. (a 3. hónaptól kb.)

Én sokkal nyugodtabb, vidámabb és kipihentebb vagyok. A kicsi is szépen fejlődik és nagyon nyugodt, jó evő, jó alvó, mosolygós baba.

Te hogy élted meg ezt? Nekem bevallom: jobb lett!

2011. dec. 16. 20:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Kicsit off:

Én megkönnyebbülnék, ha kisfiam elfogadná a tápszert... De nem. Sem tejpép, sem tápszer, sem cumisüveg :(

9 hónapos, anytejes.

A hozzátáplálás gyötrelem még mindig, a tejem meg már szerintem nem fedezi a szükségleteit.

Tápszerrel az éjszaka is könnyebb lenne + a hozzátáplálás is.

Amúgy imádok szoptatni, de nem vagyok akkora fanatista, hogy ne lássam át a szitut.

2011. dec. 16. 20:53
 2/22 anonim ***** válasza:
51%
az iszonyatos lelkiismeret furdalás után megkönnyebbültem és utólag beláttam, hogy mindenkinek sokkal jobb volt így. 5 hónapig tudtam csak szoptatni. 2. gyereket 2 hónapig, aztán feladtam.
2011. dec. 16. 20:55
 3/22 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is küszködés volt,sokat evett a picur,fejtem is,teáztam,görögszénamagot ettem és még sorolhatnám,de egyre csak fogyott és mi tápisok lettünk kb.3,5 honaptol.valahol megviselt, hogy nem tudok neki anyatejcit adni már,hiányzott a szopi még nekem is, de igen,velem is ugy lett,ahogy Veled.én is bevallom a sok küszködés,a mellgyulladás határa és feszültség után én is megkönnyebbültem,de ehhez kellett majdnem 1 hónap.babám ugyanolyan jó evő, 4.5 honapos és soha nem volt még beteg,befal egy egész almát,nyugodt ő is és én is.

ugyhogy már ketten vagyunk :-)

2011. dec. 16. 20:58
 4/22 anonim ***** válasza:
51%

Én is megkönnyebbültem,de nagyon.

Amúgy én is utáltam ha néznek miközben szoptatok...

2011. dec. 16. 21:06
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Én imádtam szoptatni. Pedig az eleje kész horror volt. A 4 liter laktoherb hiba volt, sajnálom hogy nem mondták. Egy idő után már ellentétes hatást vált ki. Én sajnálom, hogy csak bő 8 hónapig tudtam szoptatni. De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy Te nyugodt vagy, nem stresszelsz! Ezt a baba is megérzi.
2011. dec. 16. 21:11
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kicsit féltem, hogy nem mertek majd írni, mert ált. az ilyet leszólják itt.

Mindenkinek ment a zöld kéz!

2011. dec. 16. 21:16
 7/22 xStefix ***** válasza:
100%

Én a "másik oldalon" vagyok, de csak annyit mondanék, hogy érthető, hogy végülis így érezel, így éreztek. Ez normális is valahol, hiszen nem is lehetne úgy meglenni hosszabb távon, hogy valakit folyamatosan mar a lelkiismeret... szóval bárhogy is történik, utólag mindig úgy látjuk jónak, ahogyan alakul.

Én személy szerint mondjuk azt már nem tartom jónak, ha valaki még nekiálll egyfajta önigazolást is gyártani a történetéhez, főleg úgy, ha ezzel esetleg a szoptatás értékét, jelentőségét vonja kérdőre. (Ezt nem rátok értem, de nem egy ilyet olvastam már itt régebben.) Ennek sok veszélye lehet, de legfőképp az, hogy tévesen ítéli meg az ember a dolgokat.

De még egyszer, érthető és nem is kritizálható, ha így vagytok vele. Végső soron akár tápszeres, akár anyatejes egy baba, az anyai gondoskodás és babai fejlődés a legfontosabb célunk. :)

2011. dec. 16. 21:32
 8/22 anonim ***** válasza:
67%
Hát mit mondjak!? Én 17 éves korom óta azt gondoltam,h nekem majd milyen jó lesz,ha egyszer anyuka leszek,mert 90C kosaras cicim volt. 27 évesen estem teherbe és egyáltalán nem aggódtam a tejcsi miatt, kizárt dolognak tartottam,h tápszeres babám legyen. Amikor megszületett a kislányom,egyből ment neki a cicizés,szépen belövellt a mellem. Amikor hazajöttünk a kórházból,nem volt semmi gond,hanem amikor a férjem előző házasságából született gyerkőcei átjöttek nyaralni 1 hónapra,akkor kezdődtek a bajok. Szemérmesen félrevonultam szoptatni,de a 7 éves kislány állandóan jött utánam,kérdezgetett,faggatott,én meg csak a babámra akartam koncentrálni. A 2. héten annyi tejem volt,h már nem győztem fejni, bedurrant a jobb mellem úgy,hogy 40fokos lázam lett, és majdnem elapadt a tejem. A cicim kirepedt, vérzett, szívem szerint egész nap ruha nélkül rohangáltam volna,de ugye kamaszfiú volt a házban,ezért semmi olyat nem tehettem,ami jól esett volna. A gátsebemmel ötünkre háztartást vezettem stb. A lényeg az,h a gyermekágyat végig depiztem,mert azt hittem lesz időm felfogni,h anya lettem...és lehetünk egy kicsit hármasban,mert ugye nekem első baba,és előtte ketten éltünk egy háztartásban. Szóval ment a szopi,de egyszercsak kevesebb lett a tej,és sokat sírt a babám. A férjem győzködött,h adjunk neki tápszert,de én nagyon el voltam keseredve,h nem megy a szoptatás. Emellett persze a barátnőm,akinek soha nem volt egyáltalán cicije, már 6 hónapja vígan szoptatott,ami miatt irigy voltam. Akkor a férjem egyszer felvilágosított,h a tápszer nem méreg!!! Onnantól pótoltam,majd szépen lassan elapadt a tejem. 3.5 hónapig szopizott a babám, azóta tápszeres,és kijelentem,h megkönnyebbültem,mert a babám ennek ellenére ragaszkodó,vidám kislány. :) De ma már az egészet máshogy csinálnám! Tapasztaltabban és nyugodtabban. Nem érdekelne,h szalad a lakás,vagy ki van a szobában...egyszerűen mindenkinek meg akartam felelni....:(
2011. dec. 16. 21:35
 9/22 A kérdező kommentje:

Igen, értelek. Nekem is első baba.

Amit másképp csinálnék: batartanám a gyermekágyat, olyan szempontból, hogy 6 hétig ne jöjjenek látogatni. Eddig hülyeségnek tartottam, de mostmár tudom, hogy -nekem- miért lett volna fontos ez.

2011. dec. 16. 21:49
 10/22 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk is hasonló volt a szitú, küzködés, hogy elég tejem legyen, a vendégeket úgy időzíteni, hogy ne legyen épp szopiidő no és olykor a fiam se akart szopizni, mert mindennel el volt foglalva csak a szopizással nem. Könnyebb így, hogy tápot eszik, bár meg kell, hogy mondjam hiányoznak azok a meghitt percek. És néha lelkiismeret furdalásom van, pedig kihúztuk a 6. hónapig.
2011. dec. 16. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!