Van aki "megkönnyebbült" amióta tápszeres lett a babája?
Én -így utólag- bevallom őszintén, sokkal könnyebb. Nagyon sokat küszködtem, mindenki segítségét kértem (sok megalázó helyzetet éltem meg), fórumozgattam össze-vissza, mint az őrült, hogy hátha sikerül több tejnek lenni, literszámra (napi 4liter!!) Laktoherbet ittam meg nap, mint nap, mégis kevés volt a tej. És szerintem az is közrejátszott, hogy mindig jött valaki "nemzavarlakcsak5percre" hozzánk, én meg szégyellős vagyok, és főleg hogy küszködtem a szoptatással még külön idegesített, ha zavartak, plusz még anyósom is beült velem szemben, hiába vonultam el, jött utánam és nézett....szóval túl a küszködésen és a bűntudaton, hogy miért vagyok ilyen selejt, megváltás volt hogy csak tápszeres lett a kicsi. (a 3. hónaptól kb.)
Én sokkal nyugodtabb, vidámabb és kipihentebb vagyok. A kicsi is szépen fejlődik és nagyon nyugodt, jó evő, jó alvó, mosolygós baba.
Te hogy élted meg ezt? Nekem bevallom: jobb lett!
Kicsit off:
Én megkönnyebbülnék, ha kisfiam elfogadná a tápszert... De nem. Sem tejpép, sem tápszer, sem cumisüveg :(
9 hónapos, anytejes.
A hozzátáplálás gyötrelem még mindig, a tejem meg már szerintem nem fedezi a szükségleteit.
Tápszerrel az éjszaka is könnyebb lenne + a hozzátáplálás is.
Amúgy imádok szoptatni, de nem vagyok akkora fanatista, hogy ne lássam át a szitut.
Nekem is küszködés volt,sokat evett a picur,fejtem is,teáztam,görögszénamagot ettem és még sorolhatnám,de egyre csak fogyott és mi tápisok lettünk kb.3,5 honaptol.valahol megviselt, hogy nem tudok neki anyatejcit adni már,hiányzott a szopi még nekem is, de igen,velem is ugy lett,ahogy Veled.én is bevallom a sok küszködés,a mellgyulladás határa és feszültség után én is megkönnyebbültem,de ehhez kellett majdnem 1 hónap.babám ugyanolyan jó evő, 4.5 honapos és soha nem volt még beteg,befal egy egész almát,nyugodt ő is és én is.
ugyhogy már ketten vagyunk :-)
Én is megkönnyebbültem,de nagyon.
Amúgy én is utáltam ha néznek miközben szoptatok...
Köszönöm a válaszokat! Kicsit féltem, hogy nem mertek majd írni, mert ált. az ilyet leszólják itt.
Mindenkinek ment a zöld kéz!
Én a "másik oldalon" vagyok, de csak annyit mondanék, hogy érthető, hogy végülis így érezel, így éreztek. Ez normális is valahol, hiszen nem is lehetne úgy meglenni hosszabb távon, hogy valakit folyamatosan mar a lelkiismeret... szóval bárhogy is történik, utólag mindig úgy látjuk jónak, ahogyan alakul.
Én személy szerint mondjuk azt már nem tartom jónak, ha valaki még nekiálll egyfajta önigazolást is gyártani a történetéhez, főleg úgy, ha ezzel esetleg a szoptatás értékét, jelentőségét vonja kérdőre. (Ezt nem rátok értem, de nem egy ilyet olvastam már itt régebben.) Ennek sok veszélye lehet, de legfőképp az, hogy tévesen ítéli meg az ember a dolgokat.
De még egyszer, érthető és nem is kritizálható, ha így vagytok vele. Végső soron akár tápszeres, akár anyatejes egy baba, az anyai gondoskodás és babai fejlődés a legfontosabb célunk. :)
Igen, értelek. Nekem is első baba.
Amit másképp csinálnék: batartanám a gyermekágyat, olyan szempontból, hogy 6 hétig ne jöjjenek látogatni. Eddig hülyeségnek tartottam, de mostmár tudom, hogy -nekem- miért lett volna fontos ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!