Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarom elkapatni a babam,...

Nem akarom elkapatni a babam, hany eves koratol tehetem le aludni etetes utan, hogy magatol, egyedul aludjon el? 1 honapos most es minden alkalommal elaltatom a karomban es csak utana rakom le a mozes kosarba.

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 15:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Kisfiam kb 2 hónapos koráig szopi közben elaludt vagy ringattam,majd betettem a kiságyba.Nem aludt velem egy ágyban csak 1szer-2szer napközben mikor elaludt a nagyágyon nézelődés,játék közben vagy ha fájt valamije a hasamon,de ez ritkán volt nagyon,lehet most szívtelen és kegyetlen vagyok,hogy a saját ágyába tettem,de nem tudtam vele aludni,féltem ráfekszem stb.nem tudtam aludni,se én se a férjem.Aztán 3 hónapos korától miután elfogyott a tejem,már dajkálással sem tudtam elaltatni csak a babakocsiban.2,5 hónapon keresztül csak abban aludt,és mikor már kicsi volt neki,kényelmetlen és abban sem akart aludni 5,5 hónapos volt ekkor akkor átváltottunk az órákig ringatás,hinta közbeni alvásra,de teljesen kikészültünk,mert utált aludni,unalmas volt neki,minden mást akart csinálni,állandóan felriadt stb.A kimerültségtől türelmetlenebbek is lettünk,ekkor írtam ide egy kérdést,hogy valaki adjon nekem tanácsot,mert egyszerűen nem tudok már mit csinálni.Nagyon hasznos tanácsot kaptam,pár nap alatt megoldódott,ja és hozzá teszem az orvos tanácsára homeopátiás bogyót is kap,mert nagyon aktív érdeklődő baba aki hihetetlenül ingeréhes,nagy a mozgásigénye,és a bogyótól megnyugszik.Lerakom a kisfiam 7-fél 8 között aludni,fürdés,evés,beadom a bogyót,bekenem az ínyét,mert jön a foga, ezután be az ágyba megpuszilgatom,betakargatom elbúcsúzom tőle és kimegyek,és alszik,5 percenként ellenőrzöm amíg el nem alszik.Majd reggel 5-7 között ébred mert addigra éhes,most 7 hónapos.Sajnos napközben sokkal nehezebb az alvás,azon még dolgozunk.
2011. dec. 2. 18:05
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem szabad sírni hagyni!

http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

2011. dec. 2. 19:58
 23/37 anonim ***** válasza:
67%

Az én fiam kb. 4 hónapos koráig magától aludt el - úgy csináltam, ahogy a nagykönyben meg van írva: ha láttam, hogy álmos beraktam az ágyba, simogattam, otthagytam és ő aludt (nappal is + éjjel is). Nagyon büszke voltam, hogy milyen szuper jól csináltam és milyen ügyes az én pici fiam. :)

Egyszercsak fordult a kocka: kb 5 hónapos korától csak cicin alszik el... Ha felébred, sír - én kiveszem, cici, visszateszem. Valamikor elég az is, ha csak magamra fektetem Őt (ringatni soha nem ringattam). Most 9 hónapos, és igényli az elaltatást (a közelségem). Épp szeparációsan szorong, nem lenne szívem hallgatni, ahogy kétségbeesetten sír a kiságyában.

Még picik, van idejük megtanulni egyedül elaludni.

Üdv: egy újabb fehér holló :)

Fekete hollók! Ha majd jön a foga a babádnak, és azért sír éjjel? Mit csináltok? Szeparációs szorongásnál mit csináltok?

2011. dec. 2. 21:56
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

SZia..nálunk úgy működött,hogy etetés után szépen leraktam aludni..ha felsírt akkor persze,hogy odamentem hozzá megsimogattam,betakargattam,odaadtam a cumiját ha épp az kellett neki,megnyugtattam és aludt is szépen tovább a kicsi lányom.Vagy fölvettem,magamhoz öleltem,tettünk egy-két kört a szobába,halkan suttogtam neki,megpuszilgattam és visszafektettem.Aludt is tovább.

Szerencsés vagyok jó alvó a babám,de első pillanattól fogva ringatás nélkül alszik.

Ha igényelte volna,akkor persze....

2011. dec. 2. 22:20
 25/37 A kérdező kommentje:
nagyon nem ertek egyet viszont az egy agyban aludni babaval,tobb oknal fogva is eletveszelyes!!!!!!!megtudnal magadnak bocsajtani?azota babam jobban alszik nelkulem,trening nelkul valtozott...
2011. dec. 3. 09:59
 26/37 anonim ***** válasza:
26%
Hát én is fekete holló vagyok. :) Én megfogadtam már a születése előtt, hogy bizony nem fogom ringatni, mert ez is a következetes nevelés kezdete. A gyerekek nevelésében a legfontosabb a következetesség. Mennyi olyat látok a neveletlen, elkényeztetett, szófogadatlan gyerekeknél (akik már nagyobbak), hogy bizony a szülők nem következetesek. És a legtöbb éppen olyan, aki ringatta a gyereket kiskorában. Soha nem hagytam sírni a kislányom. Amikor pár hetes volt, akkor volt, hogy rajtam aludt el, de akkor amikor tényleg láttam, hogy csak az nyugtatja meg. Egyébként én is úgy csináltam, mint a kérdező, hogy egy kis bölcsőben aludt a hálóban mellettem 5 hónapos koráig. Amikor pár hónapos volt és nem tudott elaludni, akkor ott voltam mellette és simiztem a hátát, megnyugodott és el is aludt. De ezt sem minden nap, csak, amikor nem tudott elaludni, vagy kellettem neki. Ki nem vettem, csak egy percre, megnyugodott és vissza az ágyba. Már 6 hónapos és tökéletesen elalszik egyedül, amikor leteszem az ágyába. Van már egy nagy lányom, aki 19éves. Vele is így csináltam és egy nagyon jó gyerek lett belőle és imád engem, ragaszkodik hozzám, nem kallódott el, mint sok fiatal, jó az értékítélete, jól tanul stb.. Nem lett semmi lelki baja attól, hogy nem ringatva altattam el, sőt...
2011. dec. 3. 10:18
 27/37 anonim ***** válasza:
68%
szia! Hát én nem tudom, mit is mondjak. Mivel én császáros voltam, ha megszakadtam volna, sem bírtam emelgetni a kisfiamat, így soha nem volt ringatva. Ráadásul rövid a kezem, úgy éreztem, nem fekszik kényelmesen a karomban. Nem is aludt el ölben szinte sosem. Ellenben sokszor letettem az ágyunkra és odafeküdtem/odabújtam mellé. Így az anyai test közelsége is megmaradt. Duruzsoltam a fülébe, beszélgettünk, suttogtunk, énekeltünk. Én a helyedben ha leteszem, nem hagynám sírni, hanem odakuporodnék a kiságy mellé és simogatnám, míg elalszik (ha jól emlékszem, ilyet csináltam is elég sokszor). A hátát simogattam. Ha sírdogál, duruzsolj neki, csicsijja meg tente baba, az enyém nagyon szerette őket:) Találj magadnak megoldást, hogy közel legyél hozzá ringatás nélkül is. Én rá voltam kényszerítv- mint mondtam -a sebem miatt. Sosem aludt velünk egy ágyban.
2011. dec. 3. 11:19
 28/37 anonim ***** válasza:
48%
Nem érdekelt ki mit szól. Én is minden alkalommal a karomban altattam el a kisfiamat eddig. Most 5 és fél hónapos és körülbelül 3-4 hete nem alszik el már a karomban, hanem büfiztetés után, ha nyugiban van és nem sír, minden oké, akkor leteszem őt a kiságyába és néhány perc múlva ügyesen elalszik. Ezt így igényli most már. Persze ha nem sikerül elsőre és elkezd nagyon sírni, akkor kiveszem őt, megnyugtatom és újból visszateszem. Inkább ezt csinálom ha kell 3-4-szer, minthogy megnyomja nagyon a pociját és kijöjjön belőle minden. Lenyugszik, elalszik ügyesen, és ezt ő igényelte így. Tehát tulajdonképpen ő vezetett rá engem, hogy mi a jó neki.
2011. dec. 3. 12:11
 29/37 A kérdező kommentje:

11:19 es en is csaszaros vagyok,semmi bajom,elso naptol siman ellattam,emelgettem,nehezet is stb.

rovid a karod?:S

2011. dec. 3. 17:02
 30/37 anonim ***** válasza:
27%

Az együtt alvás abszolút rajtad múlik, ha nem érzed biztonságosnak, ha idegenkedsz tőle, akkor ne csináld! Akkor teszed jól, ha az ösztöneidre hallgatsz. Ha neked azt súgják, hogy ne aludj egy ágyban vele, akkor nálatok valószínűleg úgy a jó. Ezért senki nem fog megszólni téged!

Én együtt aludtam a lányommal 12 hónapos koráig, azért, mert úgy éreztem őt teljes biztonságban. 15 hónapos, semmi incidens nem történt, de bennem fel sem merült, hogy bármi kára származhat abból, hogy velem alszik. Én azt éreztem ösztönösnek, hogy együtt aludjunk.

(egyik előző fehér holló)

2011. dec. 3. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!