Nem akarom elkapatni a babam, hany eves koratol tehetem le aludni etetes utan, hogy magatol, egyedul aludjon el? 1 honapos most es minden alkalommal elaltatom a karomban es csak utana rakom le a mozes kosarba.
Az én fiam kb. 4 hónapos koráig magától aludt el - úgy csináltam, ahogy a nagykönyben meg van írva: ha láttam, hogy álmos beraktam az ágyba, simogattam, otthagytam és ő aludt (nappal is + éjjel is). Nagyon büszke voltam, hogy milyen szuper jól csináltam és milyen ügyes az én pici fiam. :)
Egyszercsak fordult a kocka: kb 5 hónapos korától csak cicin alszik el... Ha felébred, sír - én kiveszem, cici, visszateszem. Valamikor elég az is, ha csak magamra fektetem Őt (ringatni soha nem ringattam). Most 9 hónapos, és igényli az elaltatást (a közelségem). Épp szeparációsan szorong, nem lenne szívem hallgatni, ahogy kétségbeesetten sír a kiságyában.
Még picik, van idejük megtanulni egyedül elaludni.
Üdv: egy újabb fehér holló :)
Fekete hollók! Ha majd jön a foga a babádnak, és azért sír éjjel? Mit csináltok? Szeparációs szorongásnál mit csináltok?
SZia..nálunk úgy működött,hogy etetés után szépen leraktam aludni..ha felsírt akkor persze,hogy odamentem hozzá megsimogattam,betakargattam,odaadtam a cumiját ha épp az kellett neki,megnyugtattam és aludt is szépen tovább a kicsi lányom.Vagy fölvettem,magamhoz öleltem,tettünk egy-két kört a szobába,halkan suttogtam neki,megpuszilgattam és visszafektettem.Aludt is tovább.
Szerencsés vagyok jó alvó a babám,de első pillanattól fogva ringatás nélkül alszik.
Ha igényelte volna,akkor persze....
11:19 es en is csaszaros vagyok,semmi bajom,elso naptol siman ellattam,emelgettem,nehezet is stb.
rovid a karod?:S
Az együtt alvás abszolút rajtad múlik, ha nem érzed biztonságosnak, ha idegenkedsz tőle, akkor ne csináld! Akkor teszed jól, ha az ösztöneidre hallgatsz. Ha neked azt súgják, hogy ne aludj egy ágyban vele, akkor nálatok valószínűleg úgy a jó. Ezért senki nem fog megszólni téged!
Én együtt aludtam a lányommal 12 hónapos koráig, azért, mert úgy éreztem őt teljes biztonságban. 15 hónapos, semmi incidens nem történt, de bennem fel sem merült, hogy bármi kára származhat abból, hogy velem alszik. Én azt éreztem ösztönösnek, hogy együtt aludjunk.
(egyik előző fehér holló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!