Mikor kezdenek a babák 3 helyett csak 2 alkalommal aludni nappal?
Lassan fél éves a babám, reggel 8 körül kel, 10 körül alszik fél-egy órát, délben alszik 2-3 órát és délután 17 körül megint fél-egy órát.
De néha felborul, és már nem emlékszem mikor szoknak át a két alvásra...
És elvileg melyiket hagyja el? a délelőttit, nem?
Mi 7 hósak vagyunk, és egy hete csak 2x-er alszik, előtte 3x-or aludt.
Így nézett ki:
07.00 körül kelés
alvás:
10.00-12.00
15.00-17.00
20.00-21.00
Na az utolsó alvás maradt el, most így néz ki:
10.00-12.00
16.00-18.00
és 21.00/22.00 között alszik el estére.
Nálunk nem a délelőtt maradt el, hanem az utolsó alvás.
Szerintem az marad el általában, legalábbis anyukás barátnőimnél mind így volt, és nálunk is.
Köszönöm, akkor jól gondoltam, hogy lassan elmarad valamelyik.
most az a gondom, hogy alszik fél 11-től 12-ig, így délben nem tudom letenni, és felváltva alszanak a naggyal...
Valahogy a délelőttit fogom elhagyni, hogy délben aludjanak együtt, és aludjon délután.
majd meglátom, hogy alakul.
Köszönöm
(amúgy este 20-kor már alszik, reggel kb 8-ig)
Jó tanács:próbáljátok a délutáni alvást elhagyni,inkább aludjon délelőtt és kora délután:-)
csecsemő gondozó anyuka
Kisfiam 5 hónaposan tért át 2 alvásra, és a fürdés előtti rövid alvást hagyta el, meg napközben is többet kibír már ébren.
De. 9.30-tól alszik 11-ig, ebéd után meg 14.30-16-ig kb., szóval 1.5 órát de és du. is. Este 19-kor fürdünk és 19.30 körül alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!