Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babátok mennyit bír...

4 hónapos babátok mennyit bír ki ébren? Talán túl későn rakom le aludni? Lsd lentebb.

Figyelt kérdés
Kislányom eddig jó "elalvó" volt, most viszont már napok óta a napközben elalvás előtt kb fél órát ordít. Bármit csinálok, ha felveszem és ringatom, ha a kiságyba teszem, ha a nagyágyra, ha melléfekszem, ha otthagyom stb stb. Kb 2 , 2 és fél óra után teszem le.
2011. nov. 17. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Nézd az álmosság jeleit: dörzsöli a szemét, orrát, fülét, ásit...

Szerintem túlpörög azért alszik el nehezen.

2011. nov. 17. 15:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is túlpörög. Az és lányom bár még csak 3,5 hónapos, de nagyon max. a 2 óra ébrenlét, inkább 1,5 órát bír ki. Utána le kell tennem. Ha már 2-3 alkalommal ásít, próbáld letenni, hátha...
2011. nov. 17. 16:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Néha kibír 3 órát is, de a 2 az átlagos. Ma pl. egész nap csak alszik. Kb 3 órát ha eddig ébren volt...
2011. nov. 17. 16:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk változó, hogy mennyit bír ki étkezések között.

Reggel felébred fél6-6 környékén. Elvan magában, minket nem kelt fel, de 6kor már mi is fent vagyunk. Negyed 7 és fél 7 között eszik először. Kb. 3/4 8 környékén kezdi dörzsölni a szemét, utána alszik. 9 környékén tízóraizik, majd elmegyünk sétálni kb. 10 fele. Ott alszik kb. délután 1-ig, nagy ritkán 2-ig. Ebéd attól függ, hogy mikor kell, majd kb. 3/4 3-kor vagy 3/4 4-kor alszik, mert dörzsöli a szemét. 3 vagy 4 kor uzsonna, ezután séta megint. Ott alszik kb. 1 órát. Feljövünk és játszunk. 19:30 környékén fürdetés és vacsora, majd egy kis "lézershow' [elemlámpával a falra világítunk és alatta dúdolunk neki. Ez lefárasztja a szemét és álmos lesz], dörzsöli a szemét és alszik reggelig.

Én úgy altatom, hogy ha látom, hogy nagyon dörzsöli a szemét, megfordítom megvárom, amíg lerakja a fejét, berakom a cumit, majd simogatom a hátát picit. Kb. 1 órákat szokott aludni napközben itthon.

2011. nov. 17. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen és másfél óránként leraktam aludni ha nem láttam jelét akkor is és szépen kis idő alatt el is aludt :)
2011. nov. 17. 22:01
 6/9 Disi ***** válasza:
Az én babám 3x30 percet alszik nappal. Órát lehetne hozzá igazítani úgy tartja a 30 perces szundikat. Este 9- fél 10 fele elalszik és nyomja reggel fél 8-8-ig. Néha van egy hajnal 5-ös kajcsi, utána szinte egész nap ébren van. 4 és fél hós.
2011. nov. 17. 23:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Nálunk is hasonló a helyzet, napi 3x30 perc, tök pontosan, bár ha elmegyünk sétálni, akkor alszik több időt, akár 2 órát is, gondolom, a friss levegő elnyomja!

Csak az elalvás megy nehézkesen. Most ott tartunk, hogy muszáj elringatnom.

Akár látom rajta, hogy álmos, akár nem. Ahogy az elalvás határára kerül, elkezd sírni. :-(

2011. nov. 22. 14:45
 8/9 Disi ***** válasza:
Szia! Hát tegnap csúcsot döntött, reggel fél 9-kor ébredt és délután 2-kor aludt el. Többször is úgy nézett ki hogy elalszik, de megrázta magát és pörgött tovább... Elmentünk ebédért, akkor a babkocsiban elaludt, de csak 40 percet sikerült így is :(((( Amúgy az arcát szoktam simogatni, ha álmos attól megnyugszik és leáll, de ha nagyon pörög akkor semmi sem segít. Mondjuk ritkán fordul elő hogy nyűgös az álmosságtól, de akkor nekünk is minimum fél óra mire elalszik. Már belenyugodtam, hogy vannak olyan napok, amikor mozdulni sem tudok tőle.
2011. nov. 23. 10:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Hasonlóan voltunk mi is. Teljesen felborult az addigi napirendünk, mert nem sikerült őt elaltatnom. Túlszórakoztattam őt, de mire erre rájöttem, eltelt néhány nap. Aztán rögtön az első ásítás vagy szemdörzsölés után, kis ringatás, simiztem a kis hátát, és rövid időn belül elaludt. Az akkor felborult napirendünk, újból szépen helyreállt. Egy-két lépéssel elötte kellett járnom, hogy ismét minden olajozottan menjen. Ebben a borongós, egésznapos sötétségben biztos kicsit összezavarodnak a babáink, úgyhogy egy stratégia váltás sikert hozhat. Így most alszik körülbelül 1-1,5 órát délelőtt, 2-3 órát délután. Így nagyon kis kipihent, kiegyensúlyozott az 5 és fél hónapos kisfiam. Szép napokat nektek!
2011. dec. 3. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!