Nem akarom elkapatni a babam, hany eves koratol tehetem le aludni etetes utan, hogy magatol, egyedul aludjon el? 1 honapos most es minden alkalommal elaltatom a karomban es csak utana rakom le a mozes kosarba.
Az eddigi válaszokból mi leszünk a "fehér holló". Ettől független nem gondolom, hogy egyedül lennék ezzel így. Szóval én soha nem hagytam sírni, kislányunk tipikus "ölbebaba" volt 4 hónapos koráig. Persze mindenki mondta, hogy így meg úgy elrontom, meg majd egy évesen sem fogom tudni letenni. Ennek ellenére 4 hónaposan egyik napról a másikra EGYEDÜL aludt el a kiságyában mind nap közben, mind éjszaka. Tökéletesen el van a játszószőnyegén is, leköti magát.
A válaszomtól független igaza van annak, aki azt írja, hogy ez egyedül a Te döntésed lesz, melyik úton szeretnél továbbhaladni. Lehet Nekem csak szerencsém volt. Ki tudja...
Hű, én is fehér holló vagyok akkor, mert abszolút azon a véleményen vagyok, hogy 3 hónapos koráig nem lehet elkapatni. Ha beszélsz angolul, érdemes megnézni Dr. Harvey Karp videóját, hogyan lehet megnyugtatni egy kisbabát, ő is ezt vallja egyébként. Youtube-on megtalálod.
Fiam 4 hónapos koráig hasfájós volt, majdnem mindig ringatni kellett elalváshoz. Napközben ha nem fájt a hasa, elvolt a játszószőnyegén (mikor már volt értelme letennem). Elmúlt a hasfájás, azóta ha leteszem, és nincs baja, magát altatja. Amikor fogzik, akkor nem mindig, így értem, ha nincs semmi baja.
Kisbabákról beszélünk, akik nemrég bújtak ki a biztonságos pocakból, most minden új, szagok, érintés, mozgás, stb. Gondolj bele, ha te egyszer csak nem kérnéd, csak egy idegen helyre kerülnél, lehet, te is megijednél. Ami biztonságot jelent neki, azok anya karjai, ezt szerintem meg kell adni neki.
Az első "fehér holló" vagyok. Még szerencse, hogy a könyv olvasása nélkül is természetesnek tartottam, hogy szüksége van egy ilyen pici babának az anya közelségére. :)
Én azon vagyok megdöbbenve, hogy némely válaszoló úgy nyilatkozik a saját gyerekéről, mint aki az ellensége lenne, és mi előbb be kellene idomítania.
Újabb fehér holló... a lányom 15 hónapos. Első hetekben rendszeresen aludt a mellkasomon, miközben én filmet néztem vagy olvastam. Rengeteget volt kézben, ölben. Most ott tartunk, hogy este 7-kor álmos, leteszem aludni, picit szopizik (vagy nem szopizik, mikor hogy), és pár perc múlva alszik. Nincs sírás, nincs hiszti, nyugodtan telnek az esték.
Én szerintem jól csinálod. Személy szerint én nem tudnám sírni hagyni a babámat.
Örülök, hogy vannak még fehér hollók. :)
Kérdező, nagyon-nagyon ajánlom neked ebben a témában Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás c. könyvét! Nekem is megvan, küölcsönadnám, ha lenne rá esély:), de tényleg olvasd el, ha tudod!
Én nagyon nem pártolom az alvástréningezést, pl. a Suttogót, mert egy gyereknek (pláne egy babának!) természetes igénye, hogy melletted aludjon el. Vannak, akik gyorsan megszokják az egyedül elalvást, de szerintem sokkal többen vannak (vagy legalábbis lennének, ha engednék őket...) azok, akiknek sokkal jobbat tenne, ha este-éjjel is társaságban lehetnének...
Ennek az egésznek semmi köze az elkapatáshoz, de erről sokat ír a fenti könyv is! Nem akkor teszel rosszat, ha segíted, gondozod a babádat, amikor ő igényli (és hidd el, hogy ő ezt igényli), hanem pont akkor, ha ezt nem teszed meg.
Nem akarok ebbe mélyebben belemenni, mert nagyon sokat tudnék róla írni, de ha utánanézel a könyvnek vagy akár a kötődést segítő nevelésnek akár itt a neten is, te is megláthatod a fontos és alapvető összefüggéseket. Amiket a tréningek sajnos nem vesznek figyelembe..!
Szia, úgy tűnik én is fehér holló vagyok...
Én ringattam 6hétig amíg fájt a pocija, azóta cicin alszik el, vagy babakocsiban.
A kiságyban kb 2hetes koráig aludt, de nekem kényelmesebb volt magam mellé venni, mert éjjel is keltünk vagy 3X szopizni, nekem ezt tűnt mindenki számára a legjobbnak, és apát sem zavarta.
Azóta is mellettem alszik, este fürdés cici és kb fél óra múlva az igazak álmát alussza. Ha betenném a kiságyba, hogy magától aludjon el ha ha ha vicces lenne, mert sosem tette, és sírni sem hagytam soha, nem is lenne szívem hozzá, EGY ÉLETÜNK van neki és nekem is, és nem szeretnék se benne se magamban sérülést okozni azzal, hogy magára hagyom sírni.
Biztosan baba függő, örüljön akinek elalszik magától a babája, ha tiéd sem az a fajta szerintem ringasd nyugodtan abból baj nem lehet, és szerintem elkapatni nem ebben a korban lehet egy "gyereket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!