Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul kellene éreznem...

Rosszul kellene éreznem magam, mert így gondolkodom?

Figyelt kérdés

Van egy kislányom aki 8 hónapos és az az igazság, hogy nagyon nehéz volt vele az elmúlt fél év. Hasfájós volt-emiatt állandóan sírt, keveset aludt, nem szerette a babakocsit, amióta pedig mászik azóta állandóan a nyomában kell lenni.Az első hónapokat nagyon megszenvedtük.Egyébként nagyon édes, imádnivaló de igazi energiagombóc és teljesen lefáraszt.

A párom sokat dolgozik , nagyszülők távol vannak tőlünk ezét egyedül vagyok vele egész nap.

A múltkor családi összejövetel volt a párom családjánál, az egész rokonság összegyűlt és szóba került, hogy vajon mikor érkezik a következő baba. Mondtam, hogy én nem szeretnék még egy gyereket, mert éppen elég a kislányomra megfelelően figyelni.Erre többen nekem estek szinte, hogy hogy mondhatok én anyaként ilyet, hogy nem kell még egy gyerek és különben is csak nem egykeként akarom felnevelni...úgy csináltak mintha legalábbis gyerekgyilkos lennék emiatt.Én csak annyit mondtam, hogy ismerem a saját határaimat-nem bírnék két kisgyerekkel és ha nem nagy baj, akkor a már meglévő gyermekem érdekét nézem.

Most őszintén, tényleg ennyire elítélendő, hogy valaki nem akar több gyereket?

2011. nov. 17. 16:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Senkit nem akarok bántani!

De ahogy elnézem itt azok panaszkodnak hogy milyen nehéz akiknek 6-8hónapos a babájuk.Pedig a neheze még hátra van.

20 hónapos kislány anyukája.

2011. nov. 18. 13:12
 22/31 anonim ***** válasza:

Szia Utolsó Válaszoló!

Megirnád, mitől lesz még nehezebb később? Az én Babám is 8 hónapos, és tényleg alig szusszanok mellette, egy perc nyugtom nincs, aludni meg nem igazán szokott nap közben, igy arra sem alapozhatok. Éjjel minimum 3-4-szer fent van, szopik.

Nehogy félre érts, abszolut elhiszem, hogy a neheze még csak ezután jön, csak érdekel, mire számithatok :-))

Köszi!

2011. nov. 18. 13:28
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt hiszem, hogy a válaszokból is látszik mennyire eltérőek vagyunk mi felnőttek:)Megnyugodtam attól, hogy látom nem csak én vagyok aki egy gyerkőcnél megállna, de szerintem néhány válaszoló félreértett kicsit. Nem az a típusú anyuka vagyok akinek azzal van problémája, hogy a gyerekkel foglalkozni kell.A férjemmel már nagyon várjuk, hogy nagyobbacska legyen és lehessen vele túrázni,utazgatni, mindenféle programot csinálni. Nekem az a jövőkép, hogy mi hárman sokféle dolgot csinálunk és sok közös élményünk lesz valahogy vonzóbb, mint hogy több gyerkőcöt nevelünk. Van a környezetemben olyan kisfiú ahol a hugival 3 év a korkülönbség, anyuka egyedül van velük egész nap és mivel a picit nem tudják órákra elvinni ,,beszorulnak" a lakásba pedig előtte sok programjuk volt.Sajnálom a fiút,mert teljesen befelé forduló lett és fáj neki, hogy nem kap elég figyelmet.

2011. nov. 18. 13:31
 24/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti!

Én is kíváncsi lennék a válaszra!Szerintem nem lehet általánosítani kor alapján.Unokatesóméknél 18 hónapos a kisfiú, az első 3 hónap ott nagyon nehéz volt, azóta viszont egy angyal...szóval szerintem ilyet mondani, hogy egy 8 hónapos semmi egy 20 hónaposhoz képest...gyereke válogatja

2011. nov. 18. 13:35
 25/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, én is ebben reménykedem!

Az én Fiam olyan 5 hónapos koráig nagyon durva volt, szó szerint nem tudtam letenni egy percre sem, fél óránként a mellemen lógott, állandóan nyavalygott. Most 8 hónapos, és egy fokkal jobb a helyzet, már van, hogy 5 perceket eljátszik :-)

Szóval reménykedem, hogy talán javulhat a helyzet ...

2011. nov. 18. 13:53
 26/31 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam korábban. 3 éves és 9 hónapos gyerekeim vannak.

Miért könnyebb egy 8 hónapossal?

1 évesen mégjobban kell utána rohangálni, mert épp járni tanul, felmászni mindenhova, lever mindent-folyton az életét kell megmenteni.

1,5 évesen a legtöbb gyerek már a játszótéren sem egyszerű eset-enyéééém-enyéééém- folyton figyelni kell, magyarázni, ugyancsak rohangálni utána, mert épp leönti a másikat vagy saját magát egy vödör homokkal.

2 évesen kezdődik a legtöbbjüknél a dackorszak, ami idegtépő, legalábbis az én idegemet jobban megviseli, mint egy gagyogó, bútor mellett totyogó édibédi 8 hónapos.

És ez az átlag gyerek. Nincs olyan, hogy nincs dackorszak, hogy hűűűű miyen jó már a nagyobb.

Tudod: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Az, hogy 4-5 évesen milyen, arról nem tudok írni, mert épp most lesz 3 éves. Ja, ha netán lesz kistestvére, akkor iszonyúan féltékeny a legtöbb.

2011. nov. 18. 14:09
 27/31 anonim ***** válasza:

26. vagyok.

És a legtöbb baba a fognövesztést sem csöndben tűri, hanem hosszú éjszakákon keresztül szenved.

Lehet, hogy a rokonod meg a te babádat látja cukinak arra a 2 órára, amit lát belőle.

Az, hogy 1,5 évesen angyal-minden gyerek, mindig angyal. Tudod.

2011. nov. 18. 14:14
 28/31 anonim ***** válasza:
Minden kornak megvan a maga szépsége és nehézsége! Az én lányom 20 hónapos és csak a tinikort nem várom!!! Szerintem az lesz a legnehezebb! (magamból kiindulva) :P
2011. nov. 18. 14:36
 29/31 anonim ***** válasza:

13.12 vagyok.

Én írtam hogy később nehezebb lesz.

Hogy miért?

Már előttem is elég jól leírták.Nos mikor elkezd menni akkor még jobban kell rá figyelni,utána kell rohangálni amit egy 8hónaposnál még nem kell.Később fel mászik ide oda,biztos hogy azt csinálja amit nem szabad.Állandó figyelmet igényel,és próbáld meg így megcsinálni mellette a dolgodat.És igen jön a dackorszak.Őrájuk lehet mondani hogy igazi energiabombák,ők már letudják fárasztani az embert.Ha az a rokongyerek tényleg egy angyal akkor valószínűleg kivételes gyerek.Higgyétek el egy 8hónapos hozzájuk képest semmi.

2011. nov. 18. 14:53
 30/31 anonim ***** válasza:

Az utolsóval nagyon egyet kell értsek:)))

18 hónapos kislány anyukája...

2011. nov. 18. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!