Mostanában fogok szülni, gondolkodom a textilpeluson. Buta kérdés, de ha használtok olyat mit csináltok a benne lévő dolgokkal?
Az anyatejes és a tápis kaki is elég híg, elég kimosni.
Egyébként jobban jársz az eldobható pelussal:
- higiénikusabb
- jobban érzi magát benne a baba
- nem kell kétpercenként átpelenkáznod egy pisi miatt
- nem kell állandóan mosnod, áztatnod, vasalnod (ez is sokba kerül)
- nem ázik el állandóan a baba popója, ergo megelőzöd a pirosodást
- és még sorolhatnám az eldobható előnyeit...
Nekem a legnagyobb ellenérvem volt a szárítás!
Ismerős használt textilpelust,nagy házban laktak, szárítóhelységgel, de belegondoltam, hogy hova a frászba teszem én száradni ezt a sok pelust a másfél szobás lakásban. Egy újszülött és pár hós baba mellett amúgy is állandóan megy a mosógép és állandóan terget vasal az ember, nemhogy még ez is.
Anyósommal beszélgettünk a múltkor, és pont ő mondta, amikor náluk voltunk 8 hónapos kisfiunkkal, hogy bár csak lett volna 37 évvel ezelőtt is ilyen eldobható pelenka. Mert a páromat még textilpelenkával kellett pelusoznia anno, és mondta, hogy egy napra kellett kb. 30 pelus, ugyanis ahányszor bepisilt, mindig cserélni kellett. Kicsípte a fenekét, na meg mindig a tiszta pelusba sikerült kakilnia. Egész álló nap csak mosásból, teregetésből, hypozásból állt. Anyós azt mondta, hogy szerinte sokkal többe került az energiával, vízzel, mindennel együtt kiszámolva, mint az eldobható. De szerinte ha kevesebb is lett volna, ha van választási lehetősége, tutira az eldobhatót választja.
Szerintem ne gondolkodj ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!