Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye azért a többség nem veri...

Ugye azért a többség nem veri itt a babáját?

Figyelt kérdés

Ahogy itt látom, aki le meri írni, hogy nem fenekeli az egyéves gyerekét, az már 0%-ra le van pontozva. Miért? Ez azt jelenti, hogy egy-két kivételtől eltekintve ide csupa olyan nő jár, aki léleknyugalommal üti a csecsemőkorból éppen hogy kinőtt gyereket - és nem is azért, hogy az megtanulja, hogy bizonyos dolgokat nem szabad, hanem azért, mert ezzel kívánja felépíteni a saját tekintélyét?

Anyukák, könyörgöm, itt totyogó, beszélni nem tudó, gyakran még anyatejes babákról beszélünk! Tényleg így tanul meg tisztelni bennünket? Hogy ütjük? Ha titeket megver valaki, azt onnantól tisztelitek? Vagy annyi az egész, hogy "Engem is vertek, miért ne verhetném én is a sajátomat?"

Igazából nem is azon húznám fel magamat, ha egy-két ilyen, hanem azon, hogy azok vannak a sárga földig lepontozva, akik szerint nem kell fenekelni egy kisbabát. Vagy rosszul látom? És csak arról van szó, hogy a legtöbben már alapból meg sem nyitják ezeket a kérdéseket? Nyugtassatok meg, ugye erről van szó?

Hogy lássátok, melyik kérdés verte ki a biztosítékot, íme: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Nem feltétlenül a hozzászólások, hanem a százalékok, amik mutatják, hogy kivel értenek többen egyet. És én sem vagyok szent, sajnos én is csaptam már többször a gyerekem kezére, de nem hiszem, hogy ettől tanul meg tisztelni. Sőt. :(

2011. nov. 11. 13:13
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem 2 és fél évesről beszéltem, hanem egyévesről. Nagyon nem ugyanaz. Nem tudom, egy 2 évest "ajánlatos"-e megütni, anyaságom kicsit több mint egy éve alatt azt sikerült már megtanulnom, hogy olyasmiben ne nyilvánítsak véleményt, amit nem éltem át, mert ki tudja, mit hoz nálunk az élet. :)

De azt tudom, hogyan működik egy egyéves, és természetesen nem arról van szó, hogy soha ne mondjunk neki nemet. Bár, tegyük hozzá, azt sem igazán értik sokszor. :) Nem a szabályok és a rend ellen beszélek, és azt is megértem, ha valaki a 2-3 évesének esetleg néha odacsap, bár én nem tervezem, aztán majd meglátjuk. De egy babát, pusztán azért, hogy megtanuljon tisztelni engem????

2011. nov. 11. 13:36
 12/24 anonim ***** válasza:
Kezdődik már a lepontozás...Válaszoljon nektek a bánat.........
2011. nov. 11. 13:40
 13/24 anonim ***** válasza:

A köpködős unokaöcsisnek: na ez azért tényleg durva, mondjuk szájba nem vágnám a gyereket biztos (az én elvem az, hogy max fenékre ha kell) de valami büntetést biztos kitaláltam volna (mondjuk eltávolítani a szobából olyan helyre ahol egyedül van, esetleg szülővel) vagy nem tudom.

A gyerekveréssel semmi képen nem értek egyet de azzal sem, ha tényleg mindent ráhagynak a gyerekre. Viszont nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, így engem az egész addig nem érdekel különösebben (mármint, hogy másoknál hogy van)amíg agyerek élete és testi épsége nincs komoly veszélyben.

2011. nov. 11. 13:40
 14/24 anonim ***** válasza:
Tisztázni kellene a fogalmakat is azért,mert itt rengetegen "verésről","gyerekverésről" beszélnek,ami kb. olyan pejoratívan hangzik,mint mikor az esti híradóban bemondják,hogy x már megint félholtra verte a gyerekét.Az,hogy vki pl. két hétben egyszer,ill. alkalmanként odaüt a gyerekének,mert az kitépte magát az anyja kezéből,és át akart rohanni a villamos előtt,az a "gyerekverés" kategóriába tartozik?
2011. nov. 11. 13:46
 15/24 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem értem a pontozásokat egy olyan kérdésnél ahol elveket fejtenek ki az emberek. Mert mondjuk ha felteszem azt a kérdést, hogy ki tudja mikor indul a 6-os busz és valaki megmondja, na az hasznos válasz. Vagy valaki azt mondja, hogy miért nem nézem meg a buszmegállóban az haszontalan.

Na de hogy egy olyan helyen ahol valaki azt kérdezi pl, hogy ki miért üti meg a gyerekét és megtudom kisjulcsi tiszteletért veri, nagymari meg azért nem, mert nem akarja, hogy utálja . Hol ebben a hasznos vagy haszontalan dolog. Persze értem én, hogy elvek egyezéséről vagy éppen nem egyezéséről van szó...de akkor is, miben volt a válasz hasznos? Mert azt mondom, hogy egy olyannak aki eddig ütötte mától nem fogja, mert nagymari olyat írt, hogy megváltoztatta a véleményét,na annak hasznos volt. De azért 99% vagy talán 100%-ban nem erről van itt szó.

2011. nov. 11. 13:48
 16/24 A kérdező kommentje:
Egy egyévessel nem fog olyan előfordulni, hogy a villamos elé rohan, mert ha tud is esetleg már járni, akkor sem vezetik kézen fogva a körúton. Vagy nem?
2011. nov. 11. 13:49
 17/24 anonim ***** válasza:

nem tudom én melyik táborba tartozom.

nem verem a 16 hós lányom. mindig elmagyarázom neki, ha valamit nem szabad. de amikor huncutul rám mosolyog és úgy megy a tűzhelyet bekapcsolni, akkor a kezére vagy fenekére csapok. nem nagyot, de jelzés értékűt.

nem azért, hogy legyen tekintélyem, hanem hogy megtanulja, mit nem szabad.

2011. nov. 11. 14:23
 18/24 anonim ***** válasza:
Én eddig csak azt tapasztaltam hogy manapság nem lehet sőőőt elítélendő rácsapni a gyerekre ha rosszat csinál. Ez mindenki magán ügye, én amondó vagyok hogy mikor a másfél éves gyerek már huszadszorra nyúl bele a konnektorba nem Itthon , mert arra az a válasz hogy lehet venni bedugót, hanem mondjuk nagyiéknál akkor én rácsapok a kezére. És lesz@rom ha megköveznek érte de inkább Ő sírjon mint én.
2011. nov. 11. 14:34
 19/24 A kérdező kommentje:
De úgy tapasztalod, hogy ha rácsaptál a kezére, akkor többet nem csinálja? Mert én az enyémet nyugodtan csapkodhatom, egyáltalán nem érdekli.
2011. nov. 11. 14:35
 20/24 anonim ***** válasza:
67%

én is a verés ellen vagyok. 2 éves fiam még nem kapott ki, mégis szófogadó, nem hisztis, jól nevelt gyerek. van szavam, van tiszteletem, 2x kell elmondanom valamit maximum aztán megteszi vagy ugye megy a büntibe amiért szintén nincs hiszti, elfogadja, leüli azt a pár percet és igyekszik jó fiú lenni, megölel, stb :)

mondanom se kell, szintén le vagyok pontozva ha ezt leírom :)

szörnyű szülő vagyok ezért!!! elismerem :D

2011. nov. 11. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!