Hason alvás mennyire és miért veszélyes? Ki hogyan altatja a babáját?
Egy újszülött baba is tudja hason fekve forgatni a fejét...
Ha van légzésfigyelőtök és nincs tele a gyerek ágya ezernyi vacakkal, vagy textillel amit az arcába gyűrhet akkor igazából lehet hason is altatni. Nem törvényszerű, hogy baj lesz, csupán egy kockázati tényező, mivel hason fekve nehezített a légzés és ha visszabukja az ételt akkor abba bele is fulladhat.
sokkal veszélyesebb hanyatt fekve altatni...
oldalt kéne, ha úgy nem szereti akkor szerintem inkább hason altasd, mert hanyatt visszanyelheti a bukást ami a tüdejére mehet míg hason fekve kiemelheti a fejét belőle :s
persze azért nem kell túlparázni :)
1 napos kora óta hason alszik a babám. 7 hónapos, jelen pillanatban is hason alszik, pedig nagyon bukós kis csajszi volt ő is. Ha véletlenül álmában hanyatt fordul, sírva hadonászik, annyira nem szeret a hátán aludni.
Volt, hogy álmában bukott és kifolyt a száján, nem volt gond. Csak a haja lett ragacsos. :)
Ha hason szeret a babád, akkor hagyd, had aludjon úgy. Nekünk bevált még az oldal fektetés is, de mikor már tudott mocorogni, mindig hasra fordult magától. :)
Az én babám is nagyon bukós, ezért mindig hason fektettem, h ki tudjon jönni a böfi. Ki is jött.
Háton mostanában alszik mert gy fordul, de ár 8 hónapos is elmúlt. Néha oldalt fektettem, de az nem tetszett nekem, nehogy elaludja a kis karját.
Szóval nyugodtan hagyd hason, ha azt akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!