Itt tényleg mindenki ringatva altat és aki nem, mint én az rossz anya?
Összesen ketten válaszoltunk a tegnap kiírt kérdésedre, és mindketten segítő szándékkal. Én megértem a másik anyukát, aki azt írta, hogy szerinte kegyetlen, hogy 1 éves a babád és még sosem ringattad. DE: azt nem írtad, hogy csak altatáskor nem szoktad ringatni, ahogy leírtad, abból az derült ki, hogy te nem szoktad ringatni, se altatáskor, se máskor. És szerintem viszonylag kevés anyuka van itt, aki soha nem ringatta a babáját amikor az nyűgös volt, beteg volt, stb. Pontosabban kellene megfogalmaznod a kérdéseidet, mert így hiába közeledünk feléd segítő szándékkal az alapján amit leírsz, te mégsem veszed annak.
Szerintem is igaza van a 86%-os válaszolónak, hogy oka van, ha ennyire nehezen megy az elalvás este, és talán a legsegítőkészebb választ tőle kaptad, hogy mit kéne csinálnod.
De sajnos attól nem fog megoldódni a problémád, ha itt puffogsz. Nincsenek csodák, neked kell dűlőre jutni a kisbabáddal úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Abból amit leírsz úgy látszik, hogy a te babádnak másfajta altatásos módszerre lenne szüksége.
Nem vagy rossz anya, csak még nem találtad meg azt a módszert, ami a babádat segítené az elalvásban!
Én kezdettől fogva kialakítottam egy esti rutint, amit minden este ugyanúgy csinálok. Állítólag a babák nagyon szeretik és igénylik a kiszámíthatóságot. Biztonságérzetet ad nekik, ha tudják, h mi mit követ.
Kb. 18 óra körül levetkőztetem a kislányomat és hagyom pucérkodni a nappaliban a játszószőnyegen v a kanapén. Fél 7 -kor fürdés, majd felöltöztetem pizsibe. Innentől már a szobájában vagyunk, ölben tartom és zenére énekelek neki (5-10 perc).
A kiságyban megeszi a tejpépet, böfizés után hasra fordítom és halkan mesét olvasok neki. A végén megpuszilgatom, jó éjszakát kívánok, villany lekapcs és egyedül hagyom.
Ha a cumija kiesik, akkor párszor vissza kell még lépnem hozzá, de ált. legkésőbb fél 8-ra alszik.
Ajánlom neked Tracy Hogg A suttogó titkai c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!