Normális ez? Hogyan változtathatnék?
Figyelt kérdés
Kisfiam lassan 17 hónapos, de még mindig szinte csak a bébiételeket eszi meg teljesen. Néha még ezektől is öklendezik, pedig tudjátok, hogy elég folyósak és 16 foga van hozzá. A reggelivel nincs gond, a kenyeret felvágottal simán eszi, néha egy kis zöldséggel, de pl. gyümölcstől undorodik sokszor, így azt is üvegest kap. Ráadásul próbáltam már vacsira is kenyereztetni, virslit is adni, stb., de ilyenkor néz rám kérdőn, hogy miért ezt akarom adni, amikor Ő a péphez szokott. Kezdem azt érezni, hogy vmi nagyon elromlott. Lassan már nem "ezeket" kéne ennie, nem? És kell még neki a napi 5x evés egyáltalán? Mert sokszor látom, hogy nem éhes, de etetem, mert így szoktuk meg... Segítsetek!2011. nov. 7. 13:38
11/12 anonim válasza:
Hasonló a helyzet nálunk is.13 hónapos a lányom, és ő is vagy csak pépeset, vagy csak darabosat eszik.Nem is értem, miért kell erőltetni az egyben témát.Ha kiveszem a levesből a répát, és villával összetöröm, szinte cuppogja.Eszik a darabos bébiételből is, nem hányja ki, de undorral eszi, és 30 g után úgy dönt, hogy köszöni szépen..Pépesből meg bevág 200-300 g-ot. Én csak ezért adok neki pépeset is.Eleve egy törékeny kislány, nem egy nagy étkű, és nem mindegy nálunk, hogy mennyit eszik.Tisztában vagyok vele, hogy a bébiétel nem eléggé tápláló már ebben a korban, ezért ebédre mindig kap a mi kajánkból is, többnyire levest.Kapott már gulyáslevestől elkezdve a rakott krumpliig szinte mindent, de ezekből nem eszik mennyiséget, csak a levesből.Én még a zsömlével is kínlódok.Apró morzsákat adok a szájába, vagy ő csipegeti fel a tányérról, csakhogy reggel még tápszert is kap, így már nem annyira éhes.Nekem az is a gondom, hogy így kenyérfélékből is keveset eszik.Próbáld meg a 4 óránkénti etetést, nekünk orvos mondta, és bevált.Legalább 3 és fél órát várok 2 evés között, nem is szokott sírni, és lényegesen többet eszik így.
12/12 Agika0219 válasza:
szia!
az én kislányom 10 hónapos.és már darabos kajákat eszik..azt amit mi.(ha nem tetszik neki akkor kap bébiételt.üvegeset).2 étkezés között meg kukacot majszol,turó rudit,gyümiket,krémtúrót is néha sőt tudom h tojást még nem szabadna kapnia..de korán elkezdtük a hozzá táplálást és kap azt is.ja és csak 2 foga van még.tápszert meg csak este és éjjel issza meg 260ml.ja és amikor elkezdtem neki adni a darabosat elöször mindig visszaöklendezte...aztán 1 hét probálkoás után elfogadta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!