Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18 hónapos fiam nem marad meg...

18 hónapos fiam nem marad meg az asztalnál evés közben. Hogyan változtathatnék ezen?

Figyelt kérdés
Eszik két falatot és máris menne tovább. Leüllni és úgy enni csak hiú ábránd.
2010. febr. 8. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Hordott még hasonló gyerkőcöt hátán a Föld. Annyi minden érdekli őket ilyen korban, legkevésbé az evés.A következő két falattal szaladj utána, de jelezd, nem ez a jó. Ha majd éppen az evőeszköz használat, vagy mondjuk egy csirkecomb széttrancsírozása kezdi érdekelni, talán egy kicsit ülve marad.
2010. febr. 8. 17:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Ismerős... :-) Én csak akkor tudok eredményt elérni, ha nagyon kiéheztetem. Nem a legjobb megoldás, de ha reggel 9-kor és utána csak délután 4-kor kap legközelebb enni, akkor egész jó a helyzet, úgy ül ott, mint a kisangyal. De egyébként ő is mindig elrohan, még most is. 22 hónapos lesz.
2010. febr. 8. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
az enyém kaja közben mesét néz a minimaxon, és eszik rendesen :)
2010. febr. 8. 21:38
 4/9 anonim ***** válasza:
enyém autózik evés közben:)
2010. febr. 8. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az en lanyom 22 honapos es etetoszekben eszik. (bar O szivesen ulne a szeken, de akkor O is elrohangal) Igy is volt egy idoszak amikor minden este nyafogott ferjemnek, hogy vegye ki a szekbol, mert "eleg", aztan persze ment a kis falatkakert, vagy az apja olebe ult, ahonnan minden falat utan elszaladgalt. Bekemenyitettunk es ha mar felallt, nem adtunk neki tobbet enni. 2 nap utan jobbnak latta a szekben maradni, es vegigenni a kajajat. :)
2010. febr. 8. 22:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is ez a megoldás, ennyi idős gyermekeknek még etetőszékben a helyük. És nem akarlak megbántani kedves első válaszoló, de a lehető legrosszabb módszer a gyerek után rohangálni, a környezetemben többen is csinálták ezt a gyerekükkel, azóta több év eltelt, de a mai napig nem tudnak parancsolni a gyermeküknek. Az enyém 21 hós, etetőszékben ügyesen eszik, van egy külön tálkája tele mindenféle kacattal, azokat pakolgatja evés közben, ill. ő maga is próbálkozik a kanalazással mikor-hogy. Ritkán engedem úgy enni, hogy közben Minimaxot nézzem, de csak kb. 2 hetente egyszer, nem akarom erre se rászokatni, hiszen később nem lesz lehetősége tévézés közben enni, nem akarom hogy azután gond legyen, de persze alkalmanként elmegy.
2010. febr. 9. 00:14
 7/9 anonim ***** válasza:

21:38as vagyok. nem értem h miért ne tudna később enni ha nincs pl minimax kaja közben? nevelés kérdése. itthon tévézik kaja közben és jol eszik. ha elmegyünk valahova ott nincs tévé kaja közben és ugyanolyan jol eszik szerencsémre. és nemhiszem h ha pl az oviban nem lesz tévé - tuti nem lesz - akkor ne enne ott ott van a többi gyerek akikel együtt eszik majd.

annak valoban nincs értelme h rohangálnak a kajával agyerek után a lakásban ezzel egyetértek.

elfelejtetem irni h 22 hós a kisfiam. etetőszékben eszik egyedül, kanállal is és villával is szépen eszik.

mig kisebb volt akkor mindig játszott valami kacattal kaja közben, de etetőszékben- vagy még korábban a bébihordoban.

2010. febr. 9. 08:40
 8/9 anonim ***** válasza:
21:38-asnak, szerintem nagyon jól csinálod, nem jól fogalmaztam akkor, én igazából csak a TV nézésére próbálok valamilyen szinten odafigyelni, hogy ne legyen túl sok, néha TV nézés közben összekészítek neki olyan kaját, amit csak falatokban bekapkod kanál- minden nélkül, és akkor nézhet TV-t kaja közben. Nálunk vannak napok, hogy egyáltalán nem néz TV-t, mikor hogy. 21 hós a kisfiam.
2010. febr. 9. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok: Igen, nekem is az első gyerekem ügyesen evett az etetőszékben, öröm volt etetni, úgy kapkodta be a kaját mint egy madárfióka. Hát még ha egy kis mesét is mondtam hozzá...A második lányomnak viszont soha nincs ideje enni, mindig rohan. Először én is nagyon ragaszkodtam az elveimhez, a lányom 2 és fél évesen volt 9 kiló. Aztán az anyukám, meg az anyósom kezdtek utána "futkosni", meg persze ő is érett, néha már örömét leli a kanalazásban, falatok rakosgatásában, és egészen összekapta magát. (Persze most sem kövér) De minden gyerkőc más...A kiéheztetést kicsit erősnek tartom, a test fejlődése is van olyan fontos ebben a korban, mint a jellemé. A minimax egyébként néha nálunk is bevált...
2010. febr. 9. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!