Szerintetek normális hogy 11 hónapos kislány csak 6 kg?
Szerintem is kicsi... De nagyon sok múlik azon, milyen alkat.
AZ én lányom 4 kilóval született, mégsem volt 6 kiló 3 hónaposan. De azért a havi 40-5a deka hízás a normális...
Az is sokat számít, hogy mennyit mozog, jár-e már. Mert ha sokat mozog, akkor fogyhat is.
A gyerekorvost minden képpen meg kell kérdezni.
Mindenképp menjetek dokihoz vele!
Az én fiam most 10hós, ül ál,kapaszkodva megy..
A védőnéninek ez is kevés..
Lassan 1 éves, ilyenkorra már meg kellene háromszoroznia a súlyát. Persze, nem kőbe vésett szabály, van, amelyik baba picit kevesebb, van, aki több, de ez nagyon kevés. Ez épp a duplája...
A mozgásfejlődése nagyon le van maradva, ilyenkor már a forgáson, kúszáson is túl kellene lennie, már legalább próbálkozni a mászással, felállással.
Mindenképpen orvoshoz vinném, ha nem kap mást, csak napi 2-3x cicit és nincs is nagyon tej, nem csoda, ha nem hízik. Ilyen korban már szinte minden alapvető élelmiszerfajtából (zöldség, gyümölcs, gabonafélék, tejtermékek, húsok) kellene ennie.
Én is külföldön élek, nálunk sok mindenre azt mondták, majd rendbe jön, majd kinövi, stb. Én semmit nem hagytam annyiban, a hasfájásával 4 vagy 5 orvost megjártunk, mire kiderült, hogy tejallergiás. A mozgásfejlődésére is hiába mondta az első gyógytornász, hogy rendben van, hallgattam az ösztöneimre, a másik gyógytornász már adott feladatokat, amikkel renbe jött.
Szóval szerintem is aggasztóan keveset eszik, hónapok óta azt mondod, nem hízott, ilyen korban azért hónapokig nem hízni... Mozogni lehet azért nem mozog, mert nincs ereje, hiszen alig eszik.
Én addig járnék orvosról orvosra, amíg valaki nem segít, mert ez szerintem sem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!