Normális, ha egy gyerek (5 éves kislány) csúnyán beszél, a szüleihez is és bárkihez?
Hisztizik, vergődik, ha nem kap meg valamit, követel és nem foglalkozik azzal, hogy az a másé, akkor is az az övé!! A szülők csak legyintenek, mondván az enyém is ilyen lesz! Jó rászólnak, de mintha a falnak mondanák, nem hallgat a szüleire!! Öntörvényű!
Az én kislányom még picike, de nem szeretném ha ilyen idős korában úgy viselkedne, mint ez a kislány!
Nevelés kérdése ugye? Ők azt mondják az óvodában így beszélnek a gyerekek! Tényleg? Szerintem nevelés kérdése, hogy otthonról mit visz a gyerek! Nem?
Igazatok van, fontos a következetes nevelés. És ha az oviba csúnya beszédet hall, nem megtanulja, hanem azt mondja, hogy xy hogy csúnyán beszél......
4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 3 hetes kiscsaj anyukájuk
Nevelés kérdése a dolog.Legyünk a gyerekekkel határozottak ha nem úgy viselkednek ahogyan kell.Egy öt éves kislányt már ezer dologgal meg lehet büntetni szerintem /nem veréssel/.
Nem utolsó dolog viszont az sem,hogy ha például az otthoniak csúnyán beszélnek,akkor hogyan is várhatnánk el egy kisgyermektől,hogy ne tegye????
Elszomorító ezeket olvasni, mivel az én fiam (4) is csúnyán beszél, verekszik, tombol, stb.
Nálunk az a helyzet áll fenn, h a férjem fél éve elvesztette a munkáját és ideiglenesen anyósomékhoz kellett költöznünk.
Apósom esküszöm nem normális, idegbeteg, állandóan üvölt, nagyon csúnyán káromkodik, általában minden ok nélkül és a gyerek azonnal eltanulja.
Sajnos kevés vagyok, hogy ilyen környezetben leneveljem erről, lassan már azt sem hagyják, h a saját gyerekemet úgy neveljem ahogy jónak látom és a gyerek is látja ezt.
Teljesen normális, aranyos, értelmes gyerek volt, míg ide nem költöztünk.
Apósom meg ha a gyerek csúnyán beszél (amit mellesleg csak tőle tanulhat el) azonnal ordít vele, hogy mit meg nem enged magának és minden apróságért rácsap, fenyegeti, üvölt vele stb.
Minket is állandóan kioktat a gyerek előtt, már szinte semmi szülői tekintélyünk nincs előtte.
A gyerekpszichológus szerint semmi baja a kicsinek, az a megoldás, hogy elköltözünk.
Sajnos ez leghamarabb októberben valósulhat meg, de már számolom a napokat.
Viszont a kicsi most kezdi majd az ovit, bármikor megszülethet a kisöccse és előre rettegek, mert tudom, h így nehezen fog beilleszkedni, ráadásul minket, szülőket minősít, h biztos tőlünk tanulja :(
Apósommal meg se szépen se csúnyán, se sehogy nem lehet erről beszélni mert velünk is üvölt folyton:( Elkeserítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!