Hogyan lehet egy 15hónapost (kislány) leszoktatni arról hogy pofozkodjon, harapjon? És normális az hogy ennyi idősen körbe-körbe forog, szédikézik?
az én lányom is 15 hónapos és ő is szokott körbe körbe forogni. Megáll a szönyeg közepén és ott forog. De van egy ajtóra akaszthatós rugós hintája, abban is pörögni szokott. De ez nagyon jót tesz az agynag. A bal és jobb agyféltekét kapcsolja össze.
Az én lányom nem szokott harapni hála istennek. Mikor jöttek a fogai, akkor szopizásnál próbálkozott, de mindig rászoltam, vagy ha nem hagyta abba akkor nem kivettem a szájából. Azóta nem harap sem szopizáskor (még szopik) sem máskor.
Ütőgetni szokott néha, de olyankor rászolok, hogy nem szabad, simizzen inkább, és akkor átvált simogatásra.
Olyanokat csinál még hogy az egyik lábát felteszi a kis asztalra mint a balettosok. Lábujj hegyre áll,hidat csinál,szereti lógatni a fejét.
Ő már régóta nem szopizik,szerintem már mellem sem lenne. Hiába szólok/unk rá,csak kinevet,néha rácsapok a popsiára akkor is csak nevet. Szabályosan letámad,van mikor olyan észrevétlen hogy nem venni észre,és már meg is harapott. Ugyan ez van a pofonnal is.
Az én fiam is ugyanezeket csinálta 15-16 hónaposan, ő akkor kezdett stabilan járni. Ez a pörgés forgás még mindig megvan, 1,5 éves, úgy élvezi meg mi is, olyan vicces ahogy forog, mint a macska a farka után :o) A bukfenc elődje is nagyon megy már régóta, úgy kukucskál, gondolom jó, hogy fejjel lefelé lát mindent, nem mellesleg a fiam így állt fel magától, hogy ezt gyakorolta....
Ezek a mozgások csak a fejlődését prezentálják, nekem eszembe sem jutott, hogy nem lenne normális. Sőt, mi még olyat is játszunk, hogy fogom a karjánál, forgunk körbe, aztán mindketten leülünk, és szédülünk :o) közben még mindig fogjuk egymás kezét, hogy el ne dőljünk... nagyon élvezi. Azt a hintát is, amit az első írt, nekünk is van, mint a kis őrült forog benne... szóval ezek a mozgások normálisak.
A harapás. Fiamnak is volt egy korszaka, mostanában vettem észre, hogy már nem harap annyit. Ő szeretetből harapott, pl. mikor a dombról jött már egyedül lefelé én meg lent vártam legugolva és szaladt az ölembe, egyből a nyakamba harapott meg ilyenek.... Persze mindig szóltunk neki, meg sokszor tényleg annyira fájt, hogy feljajdultunk... mostanában már ritkán csinálja, sőt azt láttam a minap, hogy harapni akart, de megállt, mintha emlékezett volna, hogy na, ezt nem szabad.... Ugyanez volt a pofozkodásnál. Simi simi, meg puszi, nem szabad ütögetni, mert fáj. Ez 10.000-szer... mostmár magától jön simizni, persze van még, hogy ütöget... tanul és fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!