Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akadtok ki ezen?

Nem akadtok ki ezen?

Figyelt kérdés
Látják, hogy be van öltözve a baba, felsír, hogy melege van, de nem engednek előre a gyógyszertárban. Nekem van egy receptem, a másiknak meg 10 és üvölt a baba, de akkor sem esik le neki, hogy mi van. Ilyen bunkó embereket.
2011. okt. 27. 10:35
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
98%

Több gondolatom is van a kérdéseddel kapcsolatban.

Egyrészt ha alszik a gyerek, nem sír fel a melegtől, másrészt ha nem alszik, és látod, hogy sokan vannak, miért nem lehet kicipzározni rajta azt a kabátot?/bundazsákot?

Nálunk olyan gyógyszerészek vannak, akiknél sor nélkül állok 30 percet a fiammal, mert állati lassúak, hát ha bemegyünk, az első dolgom levenni a felső réteget a gyerekről.

De jól írta az egyik válaszoló, ez már tényleg a nyuszika esete...

Legyél kicsit pozitívabb, ne célozgass, hanem nyisd ki a szád.

Most voltam Pesten egy barátnőmmel, buszoztunk babakocsival, na ő nem szerencsétlenkedett, ha le vagy fel akart szállni, szemkontaktus, "elnézést, leszáll? segítene?" és ilyenkor nem csak a megszólított ugrott, hanem még vagy 3 másik ember.

Így kell ezt csinálni.

2011. okt. 27. 14:14
 32/40 anonim ***** válasza:
97%

Én is szívesen segítek, de ha olyat látok/hallok, hogy valaki látványosan sajnáltatja magát, meg célozgat, akkor csak azért se veszem észre magam. Még én kérjem már meg a mogorva embert, hogy hadd tegyek szívességet neki?

Egyébként meg bárhol bármikor, ha csak egy nagyobb táskával közlekedek, ha magától nem segít senki, akkor az első alkalmast, aki valószínűleg bír is segíteni, megkérem, és soha senki nem utasított vissza, pedig csak egy nyomorult táska, nem is egy gyerek babakocsistól.

Amijen az adjon isten olyan a fogadj isten.

2011. okt. 27. 14:22
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen*
2011. okt. 27. 14:23
 34/40 anonim ***** válasza:
97%

nem olvastam el a kommenteket, de én nem igazán értelek.

ő a te gyereked! másoktól levárod, hogy előtérbe helyezzék, míg te annyit nem tudsz megtenni miközben üvölt és izzad és jól lebetegszik, hogy leveszed róla a bundazsákot?

ez azért durva! ha neked ennyire nem fontos a saját a gyereked akkor másoktól miért várod el?

én is mindig előreengedem az anyukákat, főleg ha üvöltő babával vannak de mondjuk egy ilyen szituban lehet inkább csak beszóltam volna neked, hogy vedd már le róla a bundazsákot, nehogy tüdőgyulladást kapjon ha majd kimentek :/

2011. okt. 27. 14:33
 35/40 anonim ***** válasza:
97%

Nem akadok ki ezen én sem. Nagyon sok jó dolgot írtak az előttem szólók!

Annyit tennék hozzá, hogy én pont azon lepődtem meg, mennyi ismeretlen segítőkész ember él körülöttem. Amíg nem volt babám (most 9 hós), nem is hittem volna, hogy ennyi jószándék lehet számomra vadidegen emberekben, akik ránézésre semmi különös ismertetőjegyet nem hordoznak magukon. Soha nem segített és szólított még meg ennyi idegen ember egy-egy mondat erejéig "csak úgy" utazás, séta, boltozás közben. Nagyvárosban élek, azt hittem, itt már rég nem divat a kedvesség, az emberek nem is látják egymást a lelkükkel. Hála az égnek tévedtem!

Persze van ellenpélda is, azokon csak akkor húzom fel magam, ha amúgy is rossz napom van, és rajtam van a "sötét lencséjű" szemüveg. Mindig meg is állapítom, hogy ma bal lábbal keltem fel, be is vonzom a negatív példákat (pl. hordozókendős buszozásnál eltaposnak, félrelöknek). Olyankor tudatosan rá is szólok magamra, hogy nem ez az általános és nem tudhatom, a másik miért tolakszik ennyire, lehet, hogy neki még rosszabb napja van.

Azt látom, nem szabad elvárásként kezelni mások jóindulatát, előzékenységét. Ha maguktól adják, örülni kell, ha nem adják, az az alapeset, mert tényleg nem körülöttünk forog a világ. Pont ezért én még pl. soha nem mertem előrekéredzkedni a sorban, sőt ha a baba jól elvan és előreengednének, nem is fogadom el.

Engem pl. az zavar nagyon, ha a kislányom elkezd sírni, nyűgösködni a boltban, buszon (nem vagyok szuperanyuka, ő sem szuperbaba, úgyhogy azért van ilyen is), mert azzal meg mi zavarjuk meg más ember nyugalmát. Mégsem mondta még ránk senki, hogy miért nem egyedül járok ügyeket, bevásárlást intézni, miért nem hallgattatom el, nevelem meg a gyereket és különben is milyen bunkók vagyunk, hogy közterületen zajongunk.

2011. okt. 27. 17:50
 36/40 anonim ***** válasza:
7%
Sajnos valóban ilyen tahók az emberek. Én is kerültem már többször is hasonló helyzetbe, és bizony le se sz@rnak magasról hogy kisgyerekkel vagy vagy sem. Nem olyan világban élünk már. Múlthónapban is háromnegyed órát sorakoztam egy üzletben bömbölő 15 hósommal és senki nem mondta hogy hát menjen előre. Mégy szerencsére hogy velem volt a nagyobbik lányom is aki futott utána és közbe kivitte.
2011. okt. 27. 18:04
 37/40 anonim ***** válasza:
9%
de én kiakadok az ilyen dolgokon nem engem vegyen figyelembe az illető hanem agyereket-
2011. okt. 27. 18:24
 38/40 A kérdező kommentje:
Csak annyira utál öltözni, vetkőzni, hogy ordítana. Meg a bundazsákba nem egyszerű felöltöztetni. Még csak 4 hónapos.
2011. okt. 27. 20:45
 39/40 anonim ***** válasza:
97%
engem se engednek előre akkor se, ha szétdurran a fejem, úgy fáj, vagy ha influenzás vagyok és a hányinger kerülget, sőt, végig kell hallgatnom, ahogy az előttem levő végigkérdezi minden gyógyszernek az árát, meg hogy milyen ízben kapható... gyógyszertárba senki nem szórakozásból megy, nem tudhatod, nem érzi-e tényleg nagyon rosszul magát.
2011. okt. 27. 22:41
 40/40 anonim ***** válasza:
97%

Ilyenekből nem csinálok ügyet, baromira ráérek gyesen vagyok. Szóval beérünk meleg helyre sor van szépen félrevonulok levetkőztetek, aztán beállok a sorba. Persze így is sírni fog a baba, de nem végig... legalább nem leszek ideges, hogy bemelegszik.

Amúgy én meg azt tapasztalom, hogy sok a babakocsis bunkó anyuka, aki tolja mint a félőrült elvárja hogy mindenki röppenjen félre.

Sokat ne várj az emberektől olyan világban ahol alig van gyerek.

Én abból se csinálok ügyet ha üvölt a templomban... pedig aztán úgy néznek az emberre mint valami égetnivaló rossz anyára:)))

2011. okt. 28. 06:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!