Nem akadtok ki ezen?
Ja,cigaretta! Még 2 hetem volt hátra a kiírtig,mikor sorban álltam kint- gyermekvédelmiért. Semmi gond nem volt,hanem egyszer az előttem álló,összetömörült cigány bandából rágyújtottak páran. Volt akiben volt annyi és arrább állt,és volt akinek szóltam. Konkrétan szemrehányóan rám nézett,és közölte,hogy nem oltja el,és nem is áll arrább!
Itt most nem arról van szó,hogy kiváltságot kell adni a kismamáknak,kisgyermekkel lévő anyukáknak!
Itt pusztán azt várná el az ember,hogy egy kis jó szándék legyen az embertársába! Mert én,10-en éves fejjel is tudtam,mi az hogy tisztelet,és mindegy,hogy fiatal,vagy idős,tiszteletet érzek az emberek iránt,mert az én szüleim erre tanítottak! Én abból indulok ki,hogy ha pl. a járdán szemben jön velem valaki,akkor a babakocsit igen is lentebb tolom,ha úgy esik,akkor a járda mellett gurul a kocsi fele. Miért legyek bunkó? Attól,hogy egyes emberek azok,én még lehetek tisztességes,és nevelhetem úgy a gyermekeimet!
Mivé lesz a világ,ha csak ilyen bukó emberek járkálnak az utcákon?
Én így látom,és ezért tudja a 2 évesem,hogy ha velünk szemben jön valaki,akkor a babakocsi elé megy,és a járda szélén sétál ügyesen!
Üdv: a 3 kicsaj anyukája
A 10.49-es (83%) válaszoló pont azt írta amit akartam. Nem tudhatod hogy aki előtted áll, hova siet éppen. Mentem én is úgy be gyógyszertárba, hogy közben kinn a férjem parkolóhelyet keresett, a beteg picink pedig vele volt a kocsiban.
Amúgy a kimelegedés utáni megfázás ellen (ahogy már írták mások is) réteges öltözködés, hogy valamit le lehessen venni róla, és akkor nem gond. Ilyen alapon boltban, buszon, stb. bárhol megfázhat ahol melegebb van mint kinn.
Figyelj! Kicsit úgy érzem a világfájdalom is beszél belőled. Azt, hogy még örüljön is neki, hogy elémész a babával, azért ne várd el. Természetes, hogy megkéred, az is természetes, hogy előreenged, mert megérti, miért kéred. De másnak sem álom a sorbanállás.
A másik dolog a kérdés mikéntje. Írtad (vagy az egyik válaszadó írta?), hogy utalgattál rá, hogy melege van, de a szavaidat a babához intézted, hátha észbe kapnak. Ezt csak nyíltan, egyenesen érdemes kérni, a babához beszélős műsor nekem is visszatetsző.
Ismered a mosoly hatalmát? Már sok kérdésnél leírtam, hogy én hogyan csinálom. Ugyanis a szemkontaktus, a mosoly, kedves hang sokkal többet ér az állandó pufogásnál, hogy jaj, milyen nehéz gyerekkel bármit elintézni. Valamiért engem nem szoktak bunkó esetek érni. Kérek ha kell, várok, ha muszáj, mosolygok, beszélgetek az emberekkel.
Leesik a csőrös pohár:
1. Lecuccolsz, morogva fölszeded, és haragszol a világra.
2. "Elnézést, felvenné, mert nem tudok lehajolni." Mindezt kedvesen. Szerinted el fog fordulni? Nyilván akad olyan is, de Ők az elenyésző kisebbség.
Nem tudom levinni az ikerkocsit az aluljáróba:
1. Fél órát ott állok, és morgok, hogy jaj, senki nem segít.
2. Megállok a lépcső tetején, felveszem a szemkontaktust egy jó erőben lévő pasival, esetleg rámosolygok. Lehet, hogy már kérni sem kell, magától felajánlja a segítségét.
Valahol igaza van annak, aki szerint nem jár babával alanyi jogon az elsőbbség. De a közvetlen, emberséges viselkedés embertársaidra is átragad, és már maguktól is szívesebben segítenek.
5 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!