Mozgásfejlődés kérdés! Hogyan lehet ezen nem aggódni?
Nekem 9 hónapos ikreim vannak. A fiam már 1 hónapja ül, tegnap meg majdnem sikerült felállnia, csak visszahuppant. És mászik is.
A lányom meg csak kúszik, felülni próbál, de nem tud. Bennem is van egy kis félsz, de még igyekszem pozitívan hozzáállni.
Én nem érzem, hogy nálatok baj lenne, pláne, hogy ilyen mozgékony a babád.
Ha budapesti vagy, próbálj kérni időpontot a Pető intézetbe Makk Ádámhoz. Ő a legjobb.
Ne is haragudj, de nem értem miért mérgezed meg ezt a fantasztikus időszakot a felesleges aggodalmaskodásoddal?
Az én lányom 11 hósan kezdett kúszni, 13 hósan mászni, és 14 hósan járni. Na és?
Én is elvittem a dokihoz, azt mondta minden ok, én innentől nem aggódtam. Voltunk ortopéd orvosnál is.
Minek is?
Csak tényleg magadat, és a hétköznapjaidat mérgezed meg ezzel.
És ezt biztos érzi a pici is.
Ne aggódj, majd fogja csinálni.
Az én környezetemben is már az összes baba ügyesebb volt, engem nem zavart.
A lányom már 2,5 éves, és semmi baja.
Na látod? Máris pozitívabb vagy! Így tovább!
És nagyon ügyes a babád, hogy szavakat mond.
Csodababás anyukaként mondom, hogy örülj neki, ha nem látnak gondot a babádnál, a hypoton "problémája" javul, és még csak vekini a csemetéd. Ha gondolod küldhetek egy 7hónapos kishölgyet kipróbálni milyen is egy 7000%os figyelmet kérő prücsök.
Ő nem ér rá, magától támaszkodás nélkül ül, állásba húzza magát lehajol, mászik, és hogy ne legyen olyan egyhangú az életünk, kitalálta, hogy egyedül is megpróbálja az állás-lépegetést(ütemesen kopog-sír-kopog a gyerek) és egy egy ilyen "vicces" reggel után úgy szeretnék egy kisvekni babát, aki csak "van", és ha leteszem ott marad:)
Szóval, ha nagyon aggódsz, akkor cseréljünk egy napra, 30perc után kéred is majd vissza a csemetéd:)(ha túl pici a 7hónapos adhatok egy 26hónapost is:) kis "jóslatnak") Ahogy elkezd mozogni annyi mindenen fogsz aggódni, hogy öröm lesz lesz nézni. Élvezd a játékot a kicsiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!