Napközben sosem teszitek a kiságyába a babát? Úgy értem az alváson kívül?
Bocs, de senki sem sz@r anyázott. A babáját sok időre kiságyba rakó anyuka dobálózott ezzel a szóval, mintegy provokáció, és Ő kérdezte tőlem, hogy gáz-e a 4 óra. Erre válaszoltam, hogy igen, szerintem gáz, de az, hogy sz@r anya, egyedül az Ő "tollából" került leírásra.
Más: oké, minden család, és minden gyerek más. Itt pontosan arról írtunk, ki hogyan csinálja. Ha valaki kérdez a saját elképzelésével kapcsolatban, és választ kap rá, akkor miért reklamál a válasz miatt? Főleg, ha az kulturált formában hangzik el.
Én már leírtam az elkerített részt, és a picinek a járókát. Számomra ez a normális, így építettem fel a mindennapjaimat. Nagycsaládos vagyok, 5 gyerekkel. Mindegyiknél így csináltam, mert egyszerűen szeretem, ha a közelemben vannak. Talán ezért vannak ennyien:) De ettől függetlenül nálunk is minden nap van főtt, friss étel, mosott ruha, tisztaság. És a gyerekek onnantól, hogy megtanulnak járni, a nyomomban vannak és hiszitek, vagy sem, de tanulnak segíteni. Adogatják a mosott ruhát, a nagyobb hozza a kicsinek a pelust, megringatja a hordozószékben.
Ez a baj az internettel.
Sajnos mivel irott szovegrol beszelunk igy az hogy magamat szar-oztam le nem igazan adta azt amit en szerettem volna.
Szarkazmusnak hivjak.
Attol hogy magamat barmilyen jelzovel is illetem, neked az eg vilagon semmi jogod nincs hozza,hogy ugyanazt tedd.
Igen minek is nekem gyerek?En sem tudom !Talan azert hogy egy szimpla kerdeses honlapon,egy olyan ember akinek nincs massal lehetosege kotekedni,rajtam elje ki vagyat.Koszonom szepen.
"marad 4ora amit a kisagyban tolt es ez durva?Uristen egy szar anya vagyok."
Ezt Te írtad. Az első rész kérdés, a második provokáció.
Bárhova is teszed, szerintem az a lényeg, hogy a baba és te is jól érezzétek magatokat. Ez függ a baba személyiségétől (mekkora a mozgásigénye, felfedező hajlama, mennyire szeret elmélyülten egy helyben játszani, mennyire rugalmas, alkalmazkodó) és a te személyiségedtől (bűntudatod van -e, ha nem tudsz mindent úgy elvégezni otthon, ahogy szeretnéd, milyen nevelési elveket vallasz). Ha a baba nem érzi jól magát a kiságyban, és ezt minden (nem alvás céljából történő) odatevésnél hangosan jelzi, reklamál, akkor úgyis kiveszed. Ha szépen elvan benne és nem zavarja meg az alvását, fejlődését, plusz nincs is hova máshová tenni, akkor tedd be. Lényeg, hogy bárhogy döntesz is, ne legyen bűntudatod miatta, nem leszel attól jobb/rosszabb anya, hogy hol játszik a gyermeked.
Nem érdemes egymásnak menni egy ilyen kérdésben, nincs mindenkire nézve örök érvényű, megfellebezhetetlen igazság. Az a lényeg, hogy a gyerek kapjon figyelmet, szeretet, odafigyelést, tudjon egyedül is és az anyukájával is játszani, ez nem szőnyeg/ágy/járóka kérdése.
16.33-as, ott a pont! Köszönöm!
A békíteni próbáló, jelenleg "nehéz anyagi körülmények közt élő" anyuka vagyok. Bár úgy látom, már ez is bűn, nem szégyenlem, hogy becsületes munkám után 38 ezer ft Gyedet kapok. És létezik olyan, hogy béren kívüli juttatásként a munkáltató fizeti az internetet, bizony, bizony...:)
Kívánok minden szépet és jót mindenkinek!:)
Nem függ szorosan a témához:
én nem értem hogy miért fektetünk ennyi energiát egymás pocskondiázásába ahelyett hogy segítő jobbot nyújtanánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!