Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napközben bele teszitek...

Napközben bele teszitek babáitokat a kiságyába?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ha mondjuk ki kell szaladnotok a szobából. Vagy csak játszani.

Sokan mondták, hogy a kiságy csak alvásra való nem lehet bele tenni, én beleszoktam napközben nem is kevés időre, és szeret benne lenni, ennek ellenére ott alszik este is nappal is. Mit gondoltok erről?

2010. dec. 2. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
soha. járókába sem.
2010. dec. 2. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Én a kiságyban csal altattam. Ha dolgom volt, és még nem mászott, a nappaliban volt a szőnyegen vagy vittem magammal a pihenőszékben. Miután megtanult mászni, járni, övé volt az egész ház. Ami veszélyes lett volna rá, eltettük, a ház minden részéből belátható szinte minden, így soha nem okozott gondot, hogy szemmel tartsam a gyerekeket. Járókát nem használtam, mert a nagyok utálták, a picinek már nem is vettünk.
2010. dec. 2. 16:07
 3/9 kisnita ***** válasza:
47%

Én bele szoktam tenni, abban játszik és szokott onnan mesét is nézni. Nem egész nap van benne, de mondjuk ha esik kint az eső vagy olyan kedve van hogy nem akar kijönni velem amikor kimegyek kutyát etetni akkor mindig a kiságyba teszem. Nem hagyom felügyelet nélkül szabadon a szobában még arra a pár percre sem.

A kiságyat szoktuk még büntinek is használni ha rászólunk és nem hallgat akkor megy a kiságyba egy kis időre. Mondták már egy páran hogy ez nem jó mert a gyereket megzavarja és nem tudja hogy egy adott esetben mért raktuk be azért mert büntiben van vagy másért és ezért megutálhatja a kiságyat. A fiamon nem vettem észre hogy összekeverné, ha olyan kedve van elég sok időt el van a kiságyban, nem utálta meg azért büntiből is szokott ott lenni néha.

2010. dec. 2. 16:09
 4/9 anonim ***** válasza:

van járókája, így abba teszem ilyenkor.

ha altatom, akkor teszem a kiságyba.

2010. dec. 2. 16:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Húúú, örülök az utolsó hozzászólásnak! Kislányom 5 hónapos és én is szívesen rakom bele, ha nem tudok rá felügyelni én így vagyok nyugodt. Szeret ő is benne lenni van neki forgója -imádja csak kevés ideig zenél- :D és a zenélő vetítőt szokta nézni jó sokáig. És van egy plüss füzér azt szokta rágni. Ha aludnia kell hasra teszem, mert csak úgy tud és tudja hogy most alvás van ha csak bele teszem akkor tudja hogy most játszhat. Akkor nem csinálom így rosszul? Mivel már így megszokta már nem tudom összezavarni igaz?
2010. dec. 2. 16:16
 6/9 anonim ***** válasza:

én sokszor teszem a kiságyába, ott játszik. (meg kellett emelni a fejénél, így a játszószönyegre sem merem rakni, csak az ágyába).

remélem, nem okoz neki gondot... hasra fordítom, ha álmos, és úgy alszik.

5 hónapos

2010. dec. 2. 16:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Mire megírtam már nem az utolsó volt, de a kisnita hozzászólásának örültem :)
2010. dec. 2. 16:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha elvan benne és szereti miért ne tennéd? Abszolút nem csinálod rosszul!
2010. dec. 3. 12:08
 9/9 anonim ***** válasza:
A kiságy miért lenne csak alvásra? Több érv is szól mellette: biztonságos, jól ismert a baba számára, nem lesz nehéz elaltatni benne, stb. Én inkább ott rontottam el a fiamat, hogy sokszor kivettem, mellém raktam, hagytam, hadd aludjon más ágyában, és a végén már ordított, ha a a sajátjába vissza akarta tenni. Pedig nagyon szeretem őt, legszívesebben egész nap a karomban tartanám, meg elnézegetném, ahogy az én ágyamban alszik, de vele szúrok ki, mert elszokik attól, hogy hol is az ágyikója. Nem beszélve arról, hogy ha elkezd forgolódni, kúszni-mászni, nem kell félni attól, hogy legurul valahonnan.
2010. dec. 4. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!