Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altatjátok napközben a...

Hogy altatjátok napközben a babáitokat?

Figyelt kérdés
Egy ideje csak úgy tud elaludni, ha ringatva van, és szól valami monoton zaj(porszívó, hajszárító). Ha a kiságyába teszem sír, ha a babakocsiba akkor is sír. Próbáltam, hogy kicsit hagytam sírni, persze ott voltam, simogattam, de nem érdekelte, egyre jobban belelovalta magát a sírásba. Látszik, hogy nagyon álmos, mégsem tud elaludni. Már nem tudom mitegyek, nektek hogy sikerül eleltatni? 4 hónapos.
2009. márc. 30. 09:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban mi is kínlódtunk. Elnőtte. Most arra kell figyelned, hogy ne vegyen fel rossz szokásokat-ne altasd úgy ahogy később nem lesz erőd, lehetőséged altatni. Türelem kitartás, ahogy okosodik egyre könnyebb lesz:)
2009. márc. 30. 09:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az én lányom még csak 11 hetes,de ha látom,hogy nyügös,oldalra fektetem.Kicsit elnézeget,de általában elalszik.Nálunk a kiságyba nincs napközben el,ugyhogy ha nagyon nem megy az alvás,odabújok mellé.Az mindig bevállik!
2009. márc. 30. 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
48%
Az én fiam öt hónapos. Ő úgy alszik el, hogy rágja a cumisüveg végét. Kb. 5-10 perc alatt elalszik így, de csak akkor, ha nagyon álmos. Emiatt sajnos viszonylag keveset alszik (kb. 12-14 órát), de többet sajnos nem tudok elérni nála.
2009. márc. 30. 09:32
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk is igy van és 4 hónapos korától. Most 5 hós már. Nekünk a dünnyögés vált be. Ringatom és dünnyögök neki monotonon. Igazából apa dünnyögésére alszik el leginkább mert neki mélyebb a hangja de már nekem is megy . Vagy cicin szoktam még altatni. Nagyon nehezen alszik el nekünk is. Néha amikor már nagyon fáradt de még jó kedvű akkor beadom a cumit a szájába és elcumizgat amég el nem alszik de ez ritka. Ha már belelovalja magát a sirásba akkor pedig már nem tudok mit tenni. Addig sir amég el nem alszik, de addig legalább 1 órát képes üvölteni. :( Szerintem biztos te is tudod hol van nála az apont amikor már kezd fáradt lenni és nyügös. akkor kezd el altatni és akkor nagyobb esélyed van hogy ne lovalja bele magát a sirásba. nekünk bevált. Nem szabad megvárni amég nagyon fáradt lesz . Kitartás. Remélem sikerül nektek is.
2009. márc. 30. 09:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az vált be, hogy a kiságyában csak akkor van, ha alszik. Amikor napközben beteszem (mert látom, hogy fáradt), csinálok egy kis rituálét, felhúzom a zenélő játékát, bebugyolálom a takaróval, a kiságy szélére egy takarót teszek, hogy szűrjem a fényt, közben halkan suttogok neki, hogy alvás van és kap cumit is. Ált. így már tudja, hogy most az alvás következik és hamar el is alszik, napközben akár 1 órát is napi 2-3X és az éjszakát is végigalussza. Próbálj egy menetet kialakítani az alvásban, hogy tudja, mire számíthat, ha pl. a kiságyba teszed. Ha ott játszik is, akkor pl. az alváshoz vedd le a zenélő forgót, mert az is pörgetheti őt, vagy adj neki egy csucsut, valami kis játékot, ami mindig ott van mellette, a keze ügyében. Ha ringatod és úgy elalszik a kezedben, akkor egy idő után ezt fogja megszokni és még nehezebb lesz az ágyába szoktatni. Persze türelem kell hozzá, de biztos sikerülni fog! 6 hós baba anyuja
2009. márc. 30. 09:38
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

4 hónapos a fiam, ő sem alszik el, aztán nyűgös az álmosságtól, és azért nem bír aludni. Ha tehetem együtt dőlünk le délután, az én szuszogásomra ő is elalszik!

Valamikor meg megkapja a cumiját, és álombacumizza magát.

2009. márc. 30. 09:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, 09:38-as nagyon jól írja. Ez nálunk is segített valamennyit. Az én babám nem egy jó alvó, szóval tökéletes módszer még most sincs, de közeledve a hét hónaphoz már sokkal könnyebb. Ha fáradt, nyűgös akkor is jobban elvagyunk, jobban lefoglalja magát, nem akkora sorscsapás ha véletlenül kimarad egy alvás. Nálunk még a teljes sötétítés vált be-ha "látott" a szobájában lévő dolgokra koncentrált, nem az alvásra hangolódott rá. Persze sok babának nem fontos a sötét, nálunk elengedhetetlen volt.
2009. márc. 30. 09:49
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Szia, tapasztalat: most ne rontsd el! Ha hozzászokik valamilyen rituáléhoz, később nem tudod róla leszoktatni! Én sajna az első gyereket elrontottam, mindig melléfeküdtem, simogattam, fogtam a kezét és ehhez hozzá is szokott! Most 5 és fél éves, és még mindig átjön hozzánk, fogja a kezünket...

A 2. babánál nem csináltam: adtam neki alvósrongyit, azt rakosgatta, fogdosta, rágcsálta- ügyesen megtanult egyedül elaludni a kiságyában. Persze ez babafüggő is.

Viszont cumisüveget semmiképp ne adj neki, annál még a cumi is jobb...

Esetleg próbáld ki, hogy ha sokadik ringatásra sem alszik el, hagyd egy kicsit sírni, aztán menj be hozzá, de ne vedd fel, csak simogasd meg, beszélj hozzá pár percig. Utána gyere ki és várd meg mi lesz. A 3.babám most 3 hós és ugyanúgy nehezen alszik el, de egy hete csinálom ezt (meg kapott alvóspelust) és most már egyre többször elalszik egyedül! Sokszor még a játszószőnyegen is:))

Kitartás, most alapozod meg az elalvás kialakulását!

2009. márc. 30. 09:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi már közel 9 hónaposak vgayunk, de kb 4 hónapos korában volt nekünk is egy "hogyan latassam2 napközben szituációs kérdésünk. Végül rájöttem, hogy ugyan arra van szüksége, mint este. Nem zavarodott meg tle, nagyon jól tudta, hogy melyik alvás melyik. Első soron délelött sétálunk egy kicsit még lefekvés elött, hogy a friss levegő kellképen lefárassza. Majd kajcsi, és utánna irány az ágy. 4 hósan én babakocsiban ringatva próbáltam altatni, de ez nem jött be, mert fiam elég nagy mozgó álmában, így a babakocsi túl szűk volt neki, és csak 30 perceket aludt. Mi ekkor váltottunk át a kiságyra. Szépen leengedem a redőnyt, de nem korom sötétre. Tartogatom még ott a sötétben 5-10-15 percig, mikor ogy közen elmondom nei, hogy most mi fog kövtkezni, és ha aludt akkor mit fogunk utánna csinálni. Általában beválik. Mára már szépen megtanulta. Nem próbálod meg megtaremteni nagyából az esti körülményeket? Hátha az bejönne...üdv: Egy közel 9 hós kisfiú anyukája
2009. márc. 30. 10:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt mindegyik. Ki fogom próbálni a jótanácsokat. Most rögtön kezdem is, mert elálmosodott:)
2009. márc. 30. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!