Napközben sosem teszitek a kiságyába a babát? Úgy értem az alváson kívül?
Gondolod te.Nem ,nem ulok a kisagy melett(bocs ha van friss kaja minden nap es rend van) de ha tehetem benezek hozza.Ha teregetek pont ralatok.Mikor vagyok a gyerekkel?Hat ezek szerint ugy gondolod hogy soha.(seta+jatszohaz+furdes+etetesek+peluscserek,gondolom ezeket is maganak csinalja)
DE minek is magyarazkodok itt?Te mar eldontotted hogy szar anya vagyok mert a gyerek 4orat jatszik egyedul a kisagyba.
Mi fél éves korában pakoltuk el a fa járókát, utána a fiam szabadon közlekedett a lakásban. Anyám mondta is, hogy ő nem ehhez szokott, mi kicsinek folyton járókában voltunk...
A fiam egyébként most másfél, remekül elszórakoztatja magát egyedül, nem lóg állandóan rajtam, tudok tőle főzni, takarítani, illetve nekem sem kell folyton a nyomában lennem, nehogy kárt tegyen magában.
Kiságyba csak aludni tettem.
Nem szeretem a mártírkodó anyákat, de ha már szültem egy gyereket akkor nem azt lesem mikor nyomhatom oda valaki kezébe vagy ha nincs rá lehetőségem akkor berakom az ágyba mert jól el van egyedül és rálátok és nekem egyébként is más dolgom van és nincs is kedvem a gyerekhez. Szóval az én megítélésem szerint, igen az ilyen szar anya és nem való neki gyerek, szüljön az akinek van türelme és érzéke a gyerekneveléshez. Amúgy is olyan gyorsan felnőnek mi az a pár hónap/év amit szorosan vele eltudsz tölteni, kit érdekel a házi munka meg a főtt kaja ilyenkor... Vannak fontossági sorrendek az életben! Ja és nálunk is van mindig étel az asztalon és nem élünk koszban se!
A kérdezőnek csak egy szó: hospitalizmus!!!
Nem érdemes ezen összeakaszkodni, higyjétek el! Már csak azért sem, minden gyerek más. Olvastam itt olyanokról, akiknek a babája 1 órát is szépen eljátszik egyedül, és szinte zavarja, ha ilyenkor "zaklatják". Az ilyen típusú gyereknek szerintem nem gond, ha ezt a kiságyban teszi. A másik, hogy senki nem lát bele a másik család helyzetébe. Mondom a mi példánkat. Kicsi helyiségek, minden ajtóval elválasztva, sehonnan nem látok rá a kisfiamra, csak ha mellette vagyok. Már 9 hónapos, folyton kúszik, egy percre sem marad nyugton, és ez a jó. Igen ám, de nem tudok főzni soha, csak ha valaki addig vele van. A teregetést vele együtt csinálom: ő kiveszi a ruhát a tartóból, én meg felveszem a földről és kiterítem.:) Jó móka.:) De nem tudok mindent vele együtt csinálni. Nehéz anyagi körülmények közt élünk jelenleg, örülök, hogy van kiságya, nincs pénzem sajnos még egy járókát venni. Így előfordul, hogy beteszem a kisfiamat a kiságyba 5-10 percre, ha halaszthatatlan a dolog. Persze hamar kikönyörgi magát, mert a szőnyegen szeret mászkálni és ez így van jól, ő ilyen mozgékony. Naphosszat a földön van, ha nem alszik. De éppen most jutottam el oda, hogy találnom kell megoldást, mert apa hamarosan más munkakörben fog dolgozni, nappal nem sokat lesz itthon, így egyedül fogalmam sincs hogyan oldom majd meg örökmozgót anélkül, hogy nem kelljen visszafognom a mozgásigényét...Muszáj lesz, hogy picit többet legyen a kiságyban, még akkor is, ha igyekeztünk mindent bababiztossá tenni. A múltkor kimentem a konyhába, a földön hagytam. Már jöttem is vissza fél perc múlva, de kiskomám addigra villámgyorsan az ajtó elé kúszott, és képzeljétek el, hogy nem tudtam bemenni hozzá! Sír a baba, mert anyát akarja, de anya nem tud bemenni hozzá, csak ha rátolja az ajtót...áááá! Na ilyenkor apa elveszi a kicsi fiút az ajtó elől, és anya bejöhet a konyhából. De ha apa nincs ott?
Egyébként anno annak idején, ti is tudjátok, hogy a mi szüleink, nagyszüleink nem gondolkodtak ezen ennyit, szerintem legtöbbünk több mint 4 órát töltött a kiságyban amikor ébren volt. Emlékszem az öcsémre, amíg nem tudott biztonsággal járni, folyton ott játszott, vagy a járókában. És hamar elindult, okos, intelligens, nem lett lelki sérült, és nagyon szereti a szüleit.:) Bár lehet, hogy azért indult el olyan hamar, hogy kiszabaduljon a kiságyból...:D:D
A lényeg, hogy mindenki a legjobbat akarja a kicsikéjének, de olykor a helyzetek és a körülmények megkötik az ember kezét...
Aranyos amit írtál, és igazad van abban hogy nem érdemes veszekedni és hogy mindenki más és mindenki úgy szereti a kicsit ahogy csak tudja, de ezzel a mentegetőzéssel hogy istenem én próbálom, de a házimunka és stb, nem! ezt utálom, semmi sem előre valóbb, mint a gyerek, akkor nem kell gyerek!
Lehet rossz napon fogtatok ki, de nagyon csipi a csöröm az is hogy aki azt írja hogy húhh de rosszak az anyagiak (nem csak te ebben a válaszban hanem úgy általában ezen az oldalon)akkor azt az egyet mondja már meg valaki, ha iylen rosszul megy netre és számítógépre van pénz?!
Mi az hogy "nehéz anyagi körülmények"? Nehezen kerei meg az x összeget a netre, tvre, és egyéb szórakoztató eszközre, vagy nehezen keresi meg a pénzt a mindennapi betevőre és hónap végén nincs pénz nincs kaja, nincs fűtés, áram, net...
15:31,77%-os
Mar ne is haragudj meg de nem passzolom le a gyereket mert nincs hozza kedvem.
Dolgozni se szivesen megyek ,egesz nap nem latom!!!!!!!!!!!!
Egyaltalan hogy jossz te ahhoz hogy latatlanba itelkezz felettem.Valaszoltam egy szimpla kerdesre persze eltero felfogassal es egybol "nekem minek gyerek"??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!