Régimódi vagyok? Egyedül maradtam?
Vannak még itt hozzám hasonló anyukák, akik:
- Nem igény szerint, hanem nagyjából egy időben szoptatták a babájukat
- 6 hónál előbb elkezdték a hozzátáplálást (és még 2 éves kor előtt tervezik elválasztani)
- A baba már a kórházból hazajövet a saját ágyában aludt
- Nem hordozza a babáját magán "testkontaktus" céljából
Vagy csak legalább valaki, aki elfogadja, hogy így is lehet csinálni és ez is lehet jó módszer?
Azt hozzátenném, hogy ezekkel a saját elveimmel is rugalmas vagyok. Nálunk is volt rá példa, hogy velünk aludt.
Tulajdonképpen ami miatt (is) kiírtam a kérdést, hogy:
azt nem szeretem amikor van egy elve és azt annyira határozottan hirdeti, hogy nem fogad el mást. Illetve még azt amikor már szélsőségessé kezd válni egy dolog.
Ez nem régimódi dolog kérdése. Minden anyuka másképp gondolkodik.
Én pont úgy, mint te. :D
Ez nem jelenti azt, hogy elítélem azt, aki másképp csinálja. De nekünk így volt jó.
Az első perctől külön alszik a kislányom. Családon belül is meg lettünk ezért szólva. Sosem kellett ringatni, úgy lett szoktatva, hogy betesszük, pici simi és alszik. Ezért is csodabogárnak néznek a rokonaim. Mert milyen dolog, hogy nem ringatom a babát?
Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de ő 1 hónapos korától kezdve tápszeres volt. De szerintem amúgy is előbb kezdtük volna.
És sosem hordoztam. Valahogy az tőlem távol áll.
Szóval én maximálisan egyetértek veled. :)
én ide sorolnám még
-a sosem hagyom sírni kérdést
-és az ölben altatást (alszik vagy altatod)
és még azt h nappal kizárólag csak a gyerek (házimunka éjjel)
1. babánál (most 3 éves):
-igény szerint szoptattam, de kb 2-3 óránként, mert ez volt az igénye
-6 hósan hozzátápi
-10 hósig szoptattam, tudtam volna tovább, de nem akartam
-1 éves koráig a saját ágyában aludt, utána szokott át közénk
-nem hordoztam, kényelmesebb volt a babakocsi
2.baba (most 1 éves)
-igény szerint szopi, de kb 3-4 óránként
-6 hósan hozzátápi
-10 hóig szopizott, ugyanaz, mint elsővel, mehetett volna tovább, de nem akartam, az most mindegy, hogy miért nem
-saját ágyában alszik, mióta megjöttünk, 7-8 hó között aludtam vele, mert sokat ébredt (szep.szor.)
-hordozom sokat meitaiban, mert most praktikusabb így közlekedni, jobban tudok így a nagytesó után futkosni és a kezét fogni
Újabb "régimódi" anyuka: 2 hónapos a kislányom.
- Kb. 3 óránként eszik, rosszul vagyok az olyan mondatoktól, hogy "nem lehet túletetni a babát", "tedd mellre olyan gyakran, ahogy csak tudod".
- Bár anyatejes, de ahogy a doktornő javasolja, elkezdem a kóstolgatást, hozzátáplálást. (kb. 5 hónapos korában)
- Kb. 1 éves koráig tervezem szoptatni.
- Hazajövet a saját ágyában aludt, és a házasságunk érdekében nem szeretnénk beszokatni az ágyunkba. (Persze egyszer-kétszer előfordult már, hogy csak köztünk nyugodott meg, de ahogy elaludt, ment vissza a helyére.)
- Nem hordozom magamon, babakocsizunk. Bár van egy hagyományos kengurunk, de tartok tőle.
Nem is azzal van a baj, amikor valaki más elvek szerint neveli a gyerekét, hanem amikor nem fogadja el azt, amit más követ. Ha például a fenti dolgok követése esetén csakis rossz anya lehet...
Mindent ugy csinaltam Mint Ti!
Elso perctol bolcso, de 10 hos koratol nem tud nelkulem elaludni, s ha atteszem a kisagyba rogton megebred es ketsegbeesetten sir.
Igeny szerint nem tudtam volna szoptatni, mert o inkabb aludt:). Ebreszteni kellett, azota is rossz evo (terhesseg idejen en is alig ettem valamit, pedig egyebbkent en szeretek enni!).
Nem hgytam picikent sirni, nem is volt siros. Most se.
Hordozni szerettem volna, de nem birtam. Nekem fiatalkoromban vigyazni kellett a gerincemre(hajlam a csaladban a gerincproblemakra, szemmutet, majd veszelyeztett terhesseg), nem szoktam meg a cipekedest, nagyon neheznek tunt.
A hozzataplalast nem kezdtem 6 ho elott, mert epes vagyok, es azt remeltem ezzel kimelem, de meg mindig a taplalaeka 90% tej, nem akar enni mast.
Egy eves korig akartam szoptatni, de 7 honaposan teljesen elapadt a tejem egyik naprol a masikra.
Tervezzuk a kistesot. Remelem ez az altatas, etetes dolog jobban fog sikerulni majd nala!
Jo babazast!
1,5 eves kislany anyukaja
Nálunk is kb.így mennek a dolgok.
-2 hós kora óta 4 óránként eszik
-kb.5 hósan én elkezdtem volna de a fiamnak nem kellett a szilárd kaja csak kb.egy hónappal később.Akkor viszont szinte egyik napról a másikra kellett mert nem fogadta többet a tápszert
-saját ágy mert akkor is 1-2 óránként ébredt ha velünk aludt viszont én nem tudok vele aludni
-akartam hordozni mert úgy ítéltem meg hogy egyszerűbb lett volna ,de a fiam nem hagyta magát mert nem tudott mozogni,nem látott.Amikor már élvezte volna akkor meg már nem bírtam a súlyát.
Mindenki úgy csinálja hogy nekik jó legyen.És szerintem itt ez a lényeg nem pedig az hogy csakis az a jó amit én csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!