Régimódi vagyok? Egyedül maradtam?
Vannak még itt hozzám hasonló anyukák, akik:
- Nem igény szerint, hanem nagyjából egy időben szoptatták a babájukat
- 6 hónál előbb elkezdték a hozzátáplálást (és még 2 éves kor előtt tervezik elválasztani)
- A baba már a kórházból hazajövet a saját ágyában aludt
- Nem hordozza a babáját magán "testkontaktus" céljából
Vagy csak legalább valaki, aki elfogadja, hogy így is lehet csinálni és ez is lehet jó módszer?
Én mindent így csináltam ,ahogyan Te!
3 óránként etettem
4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást
1 évig terveztem szoptatni,de 7 hónaposan abbahagytuk
első perctől külön szobában és saját ágyban alszik
sosem hordoztam,csak babakocsiztunk
Néha én is hordozom, de nem azért, hogy "érezze a közelségem", attól félek, hogy akkor rászokna és már alig tudnám letenni. (most olyan jól eljátszik magában is)
Pontosan, rátapintottál a lényegre: én úgy gondolom, hogy ez a rendszer, nem megköt, hanem pont, hogy könnyíti a baba és a mama dolgát is. Lehet mihez igazodni. Lehet előre tervezni. Erre azt szokták mondani, pl. evés kapcsán, hogy "te sem mindig ugyanakkor vagy éhes". De igen, egyrészt ha beáll a rendszer és nagyjából ugyanannyi kalóriát eszem mindig, akkor ugyanakkor fogok megéhezni. Ezért hiába volt nálunk is 3-4 óránkénti etetés, akár igény szerintinek is nevezhetném, mert a baba is pont akkor kérte magától is.
én mindent ugyanúgy, mint az első.
5 hónapos :
-első naptól csak kiságyban alszik
-3 óránként eszik
-4,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást
-csak babakocsizik
-3 hónapig szopott
Meg még van a hozzátáplálásban is 1-2 dolog, hogy mit mikortól kaphat. Én azt is rugalmasan kezelem. Meg a sterilizálást se tartom fontosnak, az első pár hónapban igen, de később elég, ha csak el van mosva minden.
Úgy érzem, hogy "egészséges mértékben" vagyok laza, de nem felelőtlen.
(Viszont a meg nem történt, de lehetséges balesetektől parázok. Mindenkinek kell, hogy legyen valami rigolyája :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!