Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg túlzottan féltem a...

Tényleg túlzottan féltem a gyerekem? Többi lent!

Figyelt kérdés
7 hónapos a kisfiam, pont beteg, náthás, köhög, fogzik is, teljesen gyenge az immunrendszere! Hétvégén voltunk anyósomnál, van egy macskája a lakásban, amit mondjuk én alapban nem tartok jónak, de ő tudja! Kisfiam leejtette a rágókáját, a macska oda ment, és elkezdte nyalogatni! Felvettem, vittem, hogy lemosom, mielőtt vissza adom a kisfiamnak! Anyósom majdnem hogy rám támadt, hogy nem kell ám minden leesés után lemosni? Mondom, azt elhiszem, de a macska nyalogatta! AZt mondja, és? mi baja lesz attól a gyereknek? Semmi, maximum erősödik az immunrendszere! Köpni nyelni nem tudtam! Mondtam neki, most épp elé gyenge ahhoz az immunrendszere, hogy óvjam minden ilyen dologtól! Azt mondja, túlzottan féltem a gyereket! Lehet, hogy féltem, mivel az anyja vagyok! Attól függetlenül nem gondolom,hogy az a burokban élő, mindentől tiltó anya lennék, de azt sem gondolom, hogy azt a rágókát kellene oda adnom a gyerekemnek, amit a macskája végig nyalt! Vagy én reagálom túl?
2011. okt. 19. 13:36
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Én is megkértem, hogy nem-e lehetne becsukni az egyik szobába, míg ott a pici (panelban lakik, a válasza az volt, szoknia kell ám a gyereknek az állatot! Okés, hogy szoknia kell, de nem így, szerintem!
2011. okt. 19. 13:51
 12/23 anonim ***** válasza:

Hát tudod én biztosan nem adnám oda a gyereket ennyi idősen.

1. Rád van szüksége mert te jelentesz biztonságot neki.

2 nem tudom szoptatod e de az evés az had legyen a te dolgod eldönteni, hogy mit ehet illetve mit nem a gyerek.

2011. okt. 19. 13:55
 13/23 anonim ***** válasza:

Nálunk panel lakásban van a szüleimnél a ktya és ott az egyik szobába amíg ott vagyunk nem mehet be. Tény a másikba igen de akkor sem megy oda a gyerekhez.

Hát én lehet beszélnék a párommal, hogy beszéljen vele.

Ja az utolsó választ én írtam, nem kioktatni akartalak csak én anyósomnak biztos ezeket elmondaná.

Most olvastam vissza, hogy lehet annak tűnik.

2011. okt. 19. 13:58
 14/23 anonim ***** válasza:

húúúdefelidegeltezazimmunanyósnagyi!

Ha nálatok otthon nincs állat, főleg, hogy te döntöd el, hogyan akarod állathoz szoktatni a babádat, szerintem!

2011. okt. 19. 13:58
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarom neki oda adni! AZ más, ha pl valaki vigyáz rá itthon egy két órát, míg elintézem a dolgaimat, de én sem gondolnám, hogy el kellene vinnie 100 km-re, és ha pl. nincs el nála a gyerek, akkor pattanjak kocsiba, hogy haza hozzam! Csak ő erre is azt mondta, nem kell ennyire félteni! De szerintem ez sem a túlzott féltés, hanem józan gondolkodás! Szerintem legalábbis! Amúgy itt reagálva ahozzászólásokhoz, teljesen megnyugtattatok! És én is azt vallom, hogy ha simán leesik valami, okés, megtörlöm s kezemmel, vagy valami, éskész! De a saját szememmel láttam, hogy nyalogatta a macska! De anyósom válasza még az volt, hogy ez tiszta macska, ez életében egyszer sem volt kint a lakásból! De ez sem érdekel, én akkor sem fogom így a gyerekem szájába adni!
2011. okt. 19. 14:04
 16/23 anonim ***** válasza:
Miért nem mondtad neki, hogy "Ha anyuka nyalogatta volna össze, akkor is megmosnám, hát még a macska után!" :D
2011. okt. 19. 14:07
 17/23 A kérdező kommentje:
És csak a páromra való tekintettel nem vesztem össze vele, pedig annyira feldühített! Párom nem hallotta ezeket, mert épp valamiért nem volt bent, de amikor itthon meséltem neki, ő is ideges lett, a reakciója az volt, hogy "nem normális anyám esküszöm"! Mondtam neki, hogy inkább ő beszéljen vele normálisan, mint én durvábban! AZt mondta, beszél vele, majd kíváncsi leszek!
2011. okt. 19. 14:09
 18/23 anonim ***** válasza:

De ha meg nem beszél vele bizony én lehet, hogy kiosztanám. Egyszer kell helyre tenni néha az embereket és utána minden megy rendben a maga útján.

Tudom mert én egyszer a párom testvérét tettem már párszor helyre.

2011. okt. 19. 14:13
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem reagáltad túl!!! Sőőt!!! Nekem már 2 éves,2 hónapos a kislányom,de a mai napig ha olyan helyen esik le a cumija,ahol kutya van,azért ott csak megmosom neki...,nemhogy még ha a kutya is lenyalná...Bleee...:S

De ahogy most visszagondolok pont pár napja voltunk a tesóméknál,ahol 3 kutya van,és pont megnyalta abban a pillanatban a cumiját a legkisebb kutya,ahogy leesett,és én persze egyből lemostam neki..Jót mosolyogtunk rajta,hogy ő is egyből rácuppanna,aztán megmostam.. De a tesómnak eszébe sem jutna beszólni,hogy miért mosom meg,sőt van hogy ő mossa meg neki,ha ilyen van..

Az meg szerintem ráér még hogy a te pici kisfiad a nagyinál dekkoljon ki tudja hogy milyen körülmények között...,mert hogy ott cumi mosás nem lenne,az biztos.. :) Bár ismerősnél állandó vendégek a pici unokák (akár egész hétvégére is),de ők nagyon sokat foglalkoztak velük míg kicsik voltak,és nem is laknak olyan messze,ha bármi baj lenne ne adj isten... Nálunk még a kislányunk egy éjszakát sem töltött máshol nélkülünk,de nem is vágyik rá...Egyszer mondta hogy ő is megy a mamával aludni..aztán mondtam hogy jó..,majd összeszedtem a cumóját,és levittük a mamáékhoz.Hozzáteszem hogy alattunk laknak egy családi házban. Direkt megkértük,hogy kapcsolják be a skyp-ot,hogy láthassuk,hogy mit csinál..majd mikor már kibohóckodta magát az ágyon,akkor kezdődött el az anyu-anyu-anyu-zás...,úgyhogy kb ha 20 percet töltött azzal a tudattal,hogy ő ott fog aludni,majd mentünk is érte.. :)

2011. okt. 19. 14:17
 20/23 anonim ***** válasza:
jajjj :(( én sterilizálni vittem volna,akkor lehet,hogy engem már be sem engedett volna többet a lakásába... ne törődj vele, nagyon jól tetted,hogy lemostad. és ha akar, egyen anyósod egy tányérból a macskájával. Fújjj... én még akkor is lemosnám, ha anyósom venné a szájába a rágókát, nemhogy a macskája :D
2011. okt. 19. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!