Minden anyuka kezet mos mielőtt a tiszta pelust felteszi a babájára?
Eleve úgy kellene:
1. leveszed a pelust, kitörlöd a popsiját
2. kidobod a pelust, lábbal nyitható kukába
3. megnyitod a csapot, nyomsz a kezedre fertőtlenítőt, lemosod a csapot, (hacsak nem lábbal irányíthatós csapod van, mint az orvosoknak illetve könyökkel nyomható szappantartód), két percig dörzsölöd a kezed. Öblíted.
4 és aztán jöhet a tiszta pelus.
Teljességgel kivitelezhetetlen. Egyébként ha magadnak törlöd ki, senki nem láttam letolt gatyával kijönni a vécéből, kezet mosni (fertőtlenítve a csapot is)és aztán öltözködni.
De ha ennyire aggaszt vegyél alkoholt (ezek az öblítés nélküli kézfertőtlenítők), azt nem kell leöblíteni viszont a legtöbb vírust elpusztítja. Pelenkázás közben azzal átdörzsölheted a kezed. De vigyázz, mert ha azzal a kézzel, amivel a fenekét törölted nyomsz belőle, akkor máris ugyanott vagy.
Ezen az utolsó terhességi hónapomban én is marha sokat röhögtem, aztán egyszer a sógornőm lecseszett, hogy miért nem kemény aljú pelenkázószivacsot vettem, mert azt rá tudnám tenni a mosógép tetejére.(nálunk nem a fürdőben van a mosógép)
Na, akkor rájöttem, hogy sokan eleve a fürdőben pelenkáznak, tehát valszinű tényleg tudnak kezet mosni a pelenkázás kellős közepén.
Utolsó kb 3 hétig, mert aztán mit csinálsz a lábaddal fogod oda a merev aljú pelenkázóhoz, míg elfordulsz kezet mosni? Vagy két ember, de akkor meg bent is megfghatja a másik míg kiszaladsz kezet mosni.
Mert a mosógép tetejéről marha nagyot lehet esni egy pillanat alatt, nemhogy 2 perc alatt (mert bármely kézmosóval 2 percig kell minimum kezet mosni, hogy hatásos legyen) míg egy kézmosás tart? Vagy a földön pelenkázol a fürdőben? Mondjuk úgy könnyen ráléphetsz a hasára nehogy elforogjon a pelenkázólapról.
13.03 nem tudom, miért kellett ennyire elrugaszkodnod a földtől.
Nyilván úgy értettem, akiknél a mosogatógép a csap mellett van, de mindegy.
Amúgy ha normálisan elolvasod a hsz-em, észrevetted volna, hogy ez a helyzet nálam nem áll fenn, mert a mi mosogatógépünk nem a fürdőben van, én csupán feltételeztem, hogy akinél ott van, több lehetősége van kezet mosni pelenkázás közben, mint aki a gyerekszobában csinálja.
A másik meg: nem minden baba pörög-forog pelenkacsere közben,a kisfiam másfél múlt, simán tudom pelenkázni mindenféle kamikáze-akció nélkül.
én mindig megtörlöm a kezem egy popsitörlővel miután megtöröltem a fenekét.
azt hittem, hogy ez is az egyik kattanásom ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!