Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden anyuka kezet mos...

Minden anyuka kezet mos mielőtt a tiszta pelust felteszi a babájára?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy miután megtöröltük a popsiját, meg kell mosni a kezünket és csak utána lehet feltenni az új pelust. Én ezt nagyon kivitelezhetetlennek tartom. Addig hagyjam egyedül a pelenkázón? Vagy szereltessek mosdót a pelenkázó mellé? :P
2011. okt. 8. 10:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Eleve úgy kellene:

1. leveszed a pelust, kitörlöd a popsiját

2. kidobod a pelust, lábbal nyitható kukába

3. megnyitod a csapot, nyomsz a kezedre fertőtlenítőt, lemosod a csapot, (hacsak nem lábbal irányíthatós csapod van, mint az orvosoknak illetve könyökkel nyomható szappantartód), két percig dörzsölöd a kezed. Öblíted.

4 és aztán jöhet a tiszta pelus.

Teljességgel kivitelezhetetlen. Egyébként ha magadnak törlöd ki, senki nem láttam letolt gatyával kijönni a vécéből, kezet mosni (fertőtlenítve a csapot is)és aztán öltözködni.

De ha ennyire aggaszt vegyél alkoholt (ezek az öblítés nélküli kézfertőtlenítők), azt nem kell leöblíteni viszont a legtöbb vírust elpusztítja. Pelenkázás közben azzal átdörzsölheted a kezed. De vigyázz, mert ha azzal a kézzel, amivel a fenekét törölted nyomsz belőle, akkor máris ugyanott vagy.

2011. okt. 8. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezen az utolsó terhességi hónapomban én is marha sokat röhögtem, aztán egyszer a sógornőm lecseszett, hogy miért nem kemény aljú pelenkázószivacsot vettem, mert azt rá tudnám tenni a mosógép tetejére.(nálunk nem a fürdőben van a mosógép)

Na, akkor rájöttem, hogy sokan eleve a fürdőben pelenkáznak, tehát valszinű tényleg tudnak kezet mosni a pelenkázás kellős közepén.

2011. okt. 8. 12:56
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó kb 3 hétig, mert aztán mit csinálsz a lábaddal fogod oda a merev aljú pelenkázóhoz, míg elfordulsz kezet mosni? Vagy két ember, de akkor meg bent is megfghatja a másik míg kiszaladsz kezet mosni.

Mert a mosógép tetejéről marha nagyot lehet esni egy pillanat alatt, nemhogy 2 perc alatt (mert bármely kézmosóval 2 percig kell minimum kezet mosni, hogy hatásos legyen) míg egy kézmosás tart? Vagy a földön pelenkázol a fürdőben? Mondjuk úgy könnyen ráléphetsz a hasára nehogy elforogjon a pelenkázólapról.

2011. okt. 8. 13:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ilyen szempontból paramami, mert úgy gondolom a bacikkal is kell ismerkedni ahhoz, hogy kialakuljon az immunrendszere, csak kíváncsi voltam másnak mi erről a véleménye.
2011. okt. 8. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én úgy szoktam hogy előtte kezet mosok fertőtlenítek aztán utána is a kezéhez arcához ilyenkor nem nyúlok!Szerintem is kivitelezhetetlen!
2011. okt. 8. 14:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

13.03 nem tudom, miért kellett ennyire elrugaszkodnod a földtől.

Nyilván úgy értettem, akiknél a mosogatógép a csap mellett van, de mindegy.

Amúgy ha normálisan elolvasod a hsz-em, észrevetted volna, hogy ez a helyzet nálam nem áll fenn, mert a mi mosogatógépünk nem a fürdőben van, én csupán feltételeztem, hogy akinél ott van, több lehetősége van kezet mosni pelenkázás közben, mint aki a gyerekszobában csinálja.

A másik meg: nem minden baba pörög-forog pelenkacsere közben,a kisfiam másfél múlt, simán tudom pelenkázni mindenféle kamikáze-akció nélkül.

2011. okt. 8. 14:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

én mindig megtörlöm a kezem egy popsitörlővel miután megtöröltem a fenekét.

azt hittem, hogy ez is az egyik kattanásom ;D

2011. okt. 8. 14:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Én nem mostam közben kezet (kivétel persze ha összekentem magam, mert bizony olyan is volt), de nyilván nem fogom otthagyni a gyereket a pelenkázón egyedül, hogy a kezemet mosogassam.
2011. okt. 9. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!