Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes koruktól az anyatejes...

6 hetes koruktól az anyatejes babák is átalusszák az éjjelt vagy ez csak a tápszeresekre vonatkozik?

Figyelt kérdés
3 hónapos (anyatejes) fiam még mindig pontosan 3 óránként eszik és éjjel is plusz nem alszik ám vissza evés és büfi után.Nem kapcsolok fényt, nem pelenkázok, nem beszélgetek szóval ezeket a trükköket már kipróbáltuk.
2011. okt. 4. 09:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ne is torodj az ilyenekkel!

Valoban mindegy, hogy tapszer vagy nem. Az enyem 8 honapos es meg mindig ebred szopizni. De orulok is neki, mert akkor nem lett volna tejem es tapszerrel kellett volna potolni.

Nekem szerencsem van, anyukam nem szol be emiatt, mert o sem hagyott sirni ejszaka, hiaba az o korosztalya a sirnihagyos. Szerintem ez nem korosztaly, anyai sziv fuggo...

2011. okt. 4. 09:56
 12/20 anonim ***** válasza:
3 hónapos a lányom és szintén nem alussza át az éjszakát. De hogy őszinte legyek, nem is bánom. Furcsa lesz, ha már nem kell kelni hozzá, annyira megszoktam. Most éjjel pl 4:30kor kelt először és már aggódtam, hogy mi van :)
2011. okt. 4. 10:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Az én ikerfiaim 7 hónaposak és mindketten kelnek éjszaka szopizni. Persze "természetesen" nem egyszerre, úgyhogy nemsemmik az éjszakáink, de szerencsére 10 perces szopi után alszanak is, mint a bunda. De nagyon örülök, hogy még mindig van tejem, úgyhogy inkább éjszakázok. Előbb-utóbb úgyis elmúlik ez az időszak is. :-)
2011. okt. 4. 10:48
 14/20 anonim ***** válasza:

Én fiam tápis volt ugyan- bár szerintem az égvilágon semmi összefüggés nincs aközött, hogy anyatejet vagy tápit eszik a kisbaba, és hogy mikor alussza át az éjszakát.

Enyém kereken egy hós volt- mikor átaludta este fél10-től reggel negyed 7ig. Pedig kis súllyal születtet, egy hónaposan még nem volt 3.5kg! :) (Átlagban meg ennyi kg-osak az újszülöttek) Nem tudom, neki hogy sikerült ez, de azóta 16hós, és nagyon nagyon jó alvó, egész éjszaka alszik, se a fogai, se az oltásai, se ha lázas, semmi az égvilágon meg nem zavarja az álmát. Alszik mint a bunda. :)

ILyen olyan példát is ismerek baráti-családi körből. Nagyobb fiam 3hósan aludta át az éjszakákat este 9től reggel 5ig és onnan fél éves korára jutottunk el oda, hogy este 9től már reggel 8ig aludt.

Mondjuk az egy kicsit furcsa nekem hogy még éjszaka is mindig pontosan 3óránként eszik- ez általában éjszaka egyre jobban ki szokott tolódni. Lehet kicsit éhes marad, nem? Mennyi mennyiséget eszik egy evéssel, és egy egész nap? Le tudod mérni? Hány kg a babád?

2011. okt. 4. 11:58
 15/20 A kérdező kommentje:

7 kiló és 70 centi...nem hiszem hogy éhezik:)) Mérni nem szoktam, sose tettem (lehet hogy baj?) de ha eszik úgy 5-10 percig max.! Utána hiába is adom még neki a cicit (vagy ha beéri egyel, akkor a másikat) már fordul el, vigyorog stb.de már nem eszik többet.

Éjjel is hajszálra 3 órát tartja. 11kor 2kor 5kor és 7-8 kor eszünk (nappal is így van, csak azt már nem írom le).

Nem is ez a gond hanem hogy nappal hiába szórakoztatom, csinálok "programokat" éjjel akkor is nyűglődik az evések után még vagy 1-2 órát...és akkor ki lehet számolni mennyit alszok. Ez kicsi baba kora óta így van, de mindenki azzal biztatott hogy elmúlik, hát nekünk semmit se változott:)

Mindegy, köszönöm azért a válaszokat, ezekszerint nincs összefüggés.

2011. okt. 4. 12:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Az én babám a kezdetektől tápszeres volt. 6 hetes kora után kezdte átaludni az éjszakát. Először 5 kor ébredt, ezután egyre később. 8 hetes korától pedig leghamarabb fél 8kor ébredt. (Ez annyit jelent, hogy éjszaka egyáltalán nem ébredt fel).

A környezetemben 3 baba van, akik anyatejesek. Minimum kétszer ébredtek. Egy másik baba azóta alszik éjjel, mióta tápszeres.

A gyerekorvos szerint a tápszer jobban eltelíti őket, ezért.

Persze kivételek mindig vannak.

2011. okt. 4. 15:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Pedig el fog múlni. Az én nagylányom is ugyanazt csinálta éjszaka, mint a Te babád: az egyik szoptatás érte a másikat annyit nyűglődött éjjel. Én is úgy próbáltam "lefárasztani", hogy napközben nem hagytam annyit aludni, hogy kihagyjon egy étkezést, de mindhiába. Kb. 7-8 hónapos korára értük el, hogy egész éjszaka aludt, de akkor meg jött egy hosszan tartó köhögős időszak és akkor meg azért nem aludtunk. Lehet, hogy sokak szerint nem jó megoldás, de mi levettük a kiságyának az egyik oldalon a rácsot és a mi ágyunk mellé tettük közvetlenül. Így éjszaka, ha felébredt elég volt, ha csak megsimogattam vagy megfogtam a kezét és megnyugodott. Ebből nem lett probléma, ma már külön szobában alszik. Ugyanezt persze most az ikrekkel nem tudnám megtenni. :-))
2011. okt. 4. 15:30
 18/20 A kérdező kommentje:

:) Igen az érdekes lenne:) egyik oldalra egyikhez másik oldalra másikhoz nyúlnál be :))

Próbáltunk mi is együtt aludni de még ennél is rosszabb volt a helyzet 10-15 percenként megébredt, persze erre én is mint a vadászkutya már fent voltam, szóval ennél is rosszabbul aludtunk úgy.

2011. okt. 4. 15:53
 19/20 anonim ***** válasza:
15 hónapos lányom 7 hónapig anyatejes volt és utána tápszeres...akkor sem aludt és most sem...még soha egyetlen éjszakát sem aludt végig.....sőt egyre rosszabb!
2011. okt. 4. 18:51
 20/20 anonim ***** válasza:

Fiam 3 hónaposan 8 órát aludt éjjel egyhuzamban (anyatejes).

5 hetesen kezdte 6 óra alvással.

2011. okt. 4. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!