A Ha-s tápszer csak a tejallergiára, vagy mindenféle allergiára vonatkozik?
szia, ha van allergiás a családban, akkor célszerű a HA-s tápszert íratni. ugyanis a kisbabák még általában enm egy jól behatárolt dologra allergiásak, hanem gyakran minden allergiás reakciót vált ki, ami allergiázlhat, legalábbis sokminden. ezért kell kerülni minden potenciálisan allergizáló dolgot, tehát a tejen meg a parlagfüvön kívül még az aprómagvas gyümölcsöt, diót, mogyorót, ananászt, banánt, sőt, nem csak ételre nézve, hanem pl. por, állatszőr stb. hiába nem a tejre allergiás anyukád, a hajlam benne lehet a kicsidben, és kicsaphatja a tej.
zárójelben megjegyzem, hogy elvileg a HA-s tápszer nem adható igazolt tejfehérje allergia esetén, (rá is van írva). de pl. ha csak a hajlam van meg, és óvatosságból adod, akkor jó lehet. az én kislányom is hajlamos az allergiára, és ő HA-t kap, és nincs tőle baja, se kiütés, se hasmenés.
22 hónapos kislány anyukája
Az én kisfiam is Ha-t kap. Nem javasolnám a váltást, szerintem a gyerekorvosotok sem fogja.
A fiamnál a Ha mellett is megjelent ekcéma 6 hós korába, de legalább enyhe fokú.
11 hónapos és nagyon szereti.
Szerintem erre nem szabad sajnálni a pénzt, a gyerek egészsége az első. Tudom, hogy ez sokkal drágább, de ha egyszer allergiás lesz a gyógyszerek még drágábbak lesznek+ szenvedhet vele élete végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!