Babát várok.18 s fél éves vagyok. Szüleim nem akarnak minket, mert roma a baba apja. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve.
A "17 éves"vagyok!
Minek kell kérdést kiírni,ha arra sem válaszolsz amik segítségedre lennének?
Kár ezen vitázni, a dolog egyszerű. Van azért pár lehetőséged:
Mivel szüleid a magzat apja elleni ember ellen vannak, azért ha megtartod a gyereket, akkor elveszíted szüleidet és azok támogatását. Talán egy életre, talán csak addig, míg meglátják unokájukat.
Ha elveteted vagy örökbe adod a babát és megszakítod kapcsolatod a pároddal, akkor újra élvezheted szüleid támogatását (ez alatt nem csak anyagit értek).
Kérdés az, hogy a gyereked apjának szülei tudnak és akarnak e támogatni?
Lehet, hogy nem vagytok fajgyűlölők (ahogy te írtad), de a romákat ezek szerint ti (szüleid) sem nézitek jó szemmel. Mint ahogy az ország nagyobbik része-valljuk be őszintén. Nem csak a te életed pecsételődik meg egy életre, a kicsié is.
Nehéz döntés előtt állsz...
Lehet, hogy a kérdés valóban nem valódi eseményekre épül, de nagyon is életszerű...
Minden fajta rasszizmus nélkül mondom neked, hogy néhány dolgot azért mérlegelj:
1. A szüleid bármikor kitehetnek, ha elmúltál 18 éves.
2. Nem kötelesek sem téged, sem a gyermekedet eltartani, a párodat meg végképp nem.
3. Te a gyerek után csak gyesre és családi pótlékra leszel jogosult, tehát a havi jövedelmed kb. 38 ezer Ft lesz.
4. Ha nem tudtok a fiú szüleihez költözni a gyerekkel vagy nem megfelelő körülmények között élnek, egyszerűen állami gondozásba veszik a gyereketeket ha akarjátok, ha nem.
Nem voltam még ilyen helyzetben, nem tudom mit tegyél de jól gondold meg, mert lehet, hogy a gyerek sem marad a tiéd, a szüleiddel is megszakad a kapcsolatod és még a gyerek életét is tönkreteszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!