Mennyit szopizik egy majdnem 2 hetes baba? Az enyém alig van 4-5 percet a cicin, utána befejezi. Ráadásul nagyon fáj ahasa minden evés után mert sok levegőt nyelhet. Mit tehetek ez ellen?
Nálunk is volt ilyen gond és egyszer olyan fáradt voltam hogy hagytam őt is hason elaludni egyhuzamban 5 órát aludtunk.
Szerintem hagyhatod hason aludni bár erről megoszlanak a vélemények.
A 4-5 perc nagyon kevés mutatja Ő is azzal, hogy a "evés" után még 30 ml lemegy!
Ilyen idős korban akár még 45-55 perceket is szopiznak a babák, mert még csak gyengén tudnak szívni. Én is etettem a lefejt tejjel cici mellett cumisüvegből is két hétig, akkor hízott 500 g (!)-ot, és abbahagytam ezt a technikát. Nem mondom, hogy kicsit nem lett ügyetlenebb, de annyira nem tudja megzavarni, hogy ne fogadja el újra a cicit! Etr el ne hidd senkinek, mi próbáltuk!
A szelet a popsijába dugott lázmérővel tudod "lecsapolni", ha több volt kettőnél, én mindig ehhez nyúltam, és bevált. Sokszor kaka is jött spriccelve, nem csak puki! Utána vigyor és 5 percen belül alvás. (Majd' megzabáltam!) :)
Az alapos büfiztetés is NAGYON fontos! A két kis karja lógjon a hátadon, annyira magasra tedd a válladra és potyold a kis hátacskáját.
Egyébként altathatod hason is nyugodtan, az előttem szólóhoz hasonlóan mi is aludtunk már 7,5 órát 3 hetessel egyfolytában úgy, hogy hasra fordítottam. A lényeg, hogy akkor ne takard be túlzottan, a kis lapockájáig elég, nehogy túlmelegedjen!
Kitartást, amikor már belejövünk, olyan jó, igaz Csajok?! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!