SEMMIT NEM TUDOK CSINÁLNI 7 hetes babám mellett, MIT TEGYEK?
7 hetes kisbabám nagyon igényli a társaságomat. Én is az övét, de napi pár órát már tudnék mással is tölteni (takarítás, vasalás, rendrakás...stb)
Éjszaka minden szuper, nyekereg, felveszem, szopcsi, büfi, kiságy, villany le és azonnal alszik. Nappal viszont:
Reggel 5-től nem alszunk csak fél órát 9-fél 10-ig, addig szopizás, bóbiskolás, szopizás, bóbiskolás.
Aztán 9-fél 10 körül még egy szopi, akkor talán a zuhany belefér, ami 5 perc, és aztán rázendít.
Nem panaszosan, hanem 5-6 perc után üvöltve sír.
Bemegyek, nyugtatgatom. nem elég. Ki kell vennem. A ringatással talán alszik egy órácskát, de aztán újra hallom, hogy nyekereg. :)
Tulajdonképpen egész nap szinte semmit nem alszik, legfeljebb a cicizésbe merül ki és úgy alszik mellettem vagy 20-30 percet.
Ilyenkor este 7 felé szenderedik el úgy, hogy előtte két órán át kiszívja mindkét mellemet... :O
Aztán 10 felé ébred, és fürdés, és onnantól a fent leírtak. Tud valaki segíteni?! Mit csinálok rosszul?
Köszönöm válaszaitokat!
Hová lehet rögzíteni azt a bölcsőhintát?
Nem para, hogy lezúghat a Kicsi?! :o
Szia, nekem a rezgő pihenőszék egyáltalán nem szimpatikus, én nem tudom elképzelni, hogy nekem az jó lenne, ha össze-vissza rezgetnének és nem is valami természetes érzés még egy 7 hetesnek szerintem, De nekem is a hinta vált be, magamra nem akartam kötni bevallom őszintén, mert már terhesen is nagyon fájt a hátam és nem bírtam volna - gerincferdülésem van - még tovább cipelni az egyre nagyobb terhet. Mi mamas&papas hintát vettünk, nem bölcsőhinta, hanem elektromos és önmagát hintáztatja, játékív van rajta, így mindkét kezem szabaddá vált a hintát pedig bárhová tudtam magammal vinni. Nagyon jókat aludt benne a kisfiam. A teszveszen-vaterán olcsón lehet már kapni ezeket és ha nem jó, akkor csak visszateszed és el is tudod adni, van rá kereslet.
Remélem tudtam segíteni neked.
Íme a szoptatási tanácsadó írása a gyakori evés legendájáról: [link]
Az én lányom is 7 hetes, hasonló gondokkal küzdöttünk az első 4 héten, aztán amióta elkezdett nyílni az értelme, egyre többet nézelődik, gyakram változtatom a helyét, játszószőnyegen is jól elvan, de az áttörést az Adamo hinta múlt heti beszerzése jelentette, azóta sokat hintázik, elvan benne. .
Egyébként meg igazi oroszlán, a legtöb oroszlán baba ilyen.
Arra gondolsz, hogy mint oroszlán, követeli magának a figyelmet? Hogy sehol sem maradhat észrevétlen, ha egy helyiségben megjelenik, ott ő az úr?! :)
Erre gondolsz? Észrevettük... :)
szerintem jól csinálod. csak ne add föl, hamar telik az idő és meg fogja szokni a kinti szokásokat.
amikor lehet, kösd le a figyelmét valamivel. l. változtasd a helyét, ha már nem érzi jól magát a kiságyban, akkor tedd át játszószőnyegre, a ti ágyatokba, nézegessetek tükröt, fát, madarat... pár perceket ha leköti a figyelmét, az jó, mert ezeket egyre hosszabbra lehet majd nyújtani.
nálunk nagyon bevált a zenélő körforgó, azt nagyon szerette nézegetni, vamaint sok színes anyagot tettem a látóterébe, azt csodálta (pl.száradó ruhák).
Ha eleinte mindig reagálsz a hívására, ősbizalom alakul ki benne te feléd és később, olyan 2-3 hós korától, kiegyensúlyozott, mosolygós baba lesz. Én sokat kendőztem vele és éjjel velem aludt. Most 4,5 hós, külön ágyacskába éjszakázik és nappal is játszik nélkülem, persze nem mindig.
Ajánlani tudom a suttogót, mert segít megismerni a babádat. Lassan kezdeni kellene egy kis rendszert kialakítanod, ezzel neki is segítesz, tudni fogja, mikor mire számíthat. Persze nem merev szabályokra gondolok. Pl. reggel ébred, kap enni, tapasztalatom szerint egy jól lakott, kipihent babát egy kicsit magára lehet hagyni. Mikor nyűglődik, akkor lehet megszeretgetni, énekelni neki, majd én betettem az ágyikójába, behúztam a sötétitőt, bekapcsoltam a zenélő holdacskáját. Ezekből a jelekből lassan megszokta, hogy tente van neki.
Segíts neki, ne zavard őt még jobban össze. Nem kell óránként etetni és nem is kell, hogy rajtad csüngjön egyfolytában. Te ismered, néha magaddal viheted a konyhába a hordozóba, vagy vasalhatsz a kiságy mellett. Csak ne fárasszad ki nagyon, mert olyankor nem tudnak elaludni. Jó babázást!
3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!