9 hónapos és idősebb baba mellett hogyan lehet másat is csinálni, semmint egész nap gyermeket felügyelni?
Könyvespolcról, dvd-állványról mindent felraktunk, hogy ne érje el. KOnnektorok bedugva, kábelek eldugva.
Konyhában a kések felrakva, alul csak edények.
Fürdőszobából kiiktatva a domestos és társai, mind a magasban vannak.
De nálunk most nem a pakolás a gáz, hanem hogy felmászik a kanapéra, viszont lejönni még nem tud :S
10 hónapos (2.baba, úgyhogy sokat nem kellett pakolni, mert kicsi a korkülönbség)
A mászás -őrülete miatt most viszem magammal a konyhába, a vécére, vagy ahol éppen vagyok, félek, nehogy leboruljon fejjel előre a kanapéról.
úgy kell mást csinálni, hogy felügyeled a gyerkőcöt. nem szabad magára hagyni. vidd magaddal és találj ki neki ott játékot.
pl. ha főzöl menjen veled a konyhába és a műanyag edényeket pakolássza, fakanalakat, adj neki a nyers zöldségből, játszhat azzal is.
ha a nappalit takarítod legyen ott veled, adj a kezébe portörlőt, vidd oda a kedvenc játékát, stb...
A nagyobbik fiam lassan két éves lesz.Ő teljesen önálló,tehát ha ő fölébred,de nekem nem szól akkor el van magában.Vagy ott van mellettem vagy az öcsit nézi és beszél neki vagy a szobában játszik,tvzik.Régebben sokkal jobban féltettem de már látom rajta milyen okos és tényleg nem csinál semmit.
A kisebbik fiam 8 hós.Amíg takarítok vagy főzök általában velem vannak a konyhában.Vagy beleteszem a járókába,kompba.Amerre megyek arra viszem magammal.Ha a szobában vagyunk ott a kishintája,kiságya vagy leteszem a szőnyegre és játszanak együtt.
De ha pl. ki kell szaladnom wc-re vagy bárhová akkor beteszem az ágyába inkább nehogy valami bajt csináljanak ill. a bátyus nagyon szereti "gyepálni". Van amikor rá akarna ülni és mondja hogy gyiá.Na ezektől félek és inkább tőle "távolra" teszem még elintézem a dolgom.P
Ja és már minden olyan tárgyat már elpakoltunk még a "nagy fiú" korában.
Amúgy ha alszanak olyankor is lehet haladni a melóval vagy ha apa otthon van és figyel rájuk.
Amikor nem bírtam felügyelni: járóka.
23 hónap korkülönbség, pici lakás, minden a földön, elpakolni nem volt hova. Megtanulták mit szabad és mit nem.
Már 2 és 4 évesek. Túléltük. :o)
A pici 15 hónapos korában tettük el a járókát. Ő szerette, ott nem piszkálta a nagy, az tuti. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!