Csak az én lányom nem ül, és nem állt fel közel egy évesen?
jaj, ne sírj kérlek :(
ne aggódj, azért kell vinni orvoshoz hogy ott megfelelő választ kapjál! ha gond van ők küldenek majd tovább. nekem is nagyon nehéz volt tudomásul vennem hogy a lányom két hónappal késik midnenben. hogy mint más babák 6 hónaposan még nem ült. hogy egyévesen még nem jár, és nem szabad sétáltatni sem kézenfogva. de tudom gond van vele, és dolgozik rajta két gy.tornász is. ne aggódj, minden rendben lesz.
az orvoskról annyit: anyámat, nagyapámat orvosi műhiba tette tönkre. az én terhességemet szintén, hiába volt fogadott doki. a gyerekemet félrekezelték...szóval sokszor csak látszat a jó orvos. midnenképpen írj vissza mi volt és jó egészséget!!
Szia!
Az én kisfiam is 39 hétre, és kis súllyal született,2360g és 45 cm. Nálunk is inkább genetikai oka lehetett, mert problémát nem találtak nála, és mi a szülei is hasonló méretekkel jöttünk világra.
Szóval ő sem siette el a dolgokat, 1 évesen nem ült ő sem! Én is marha ideges voltam, de ezen kívül végül is mindent csinált, amit korához képest elvárható lenne, forgott mindkét irányba 6 hónaposan, mászni 9 hósan kezdett, rá pár napra kapaszkodva fel is állt, és egy éves korára kapaszkodva lépegetett. Csak ez a fránya ülés nem jött össze. Nem is akarta, nem is próbálta. Ha a hintába beültettem, úgy megmaradt, de a földön már nem. Aztán mégiscsak megtetszett neki, és egyre inkább próbálgatta, eleinte csak úgy ment, hogy a sarkára ült, de 13 hósan már ezen a téren sem volt probléma. Mi nem voltunk vele orvosnál, mert a háziorvos azt mondta, még várjunk egy kicsit, és végül is addigra ült, mire lejárt a "haladék".
Megértem, hogy aggódsz, nálunk csak az ülés hiányzott, de attól is tiszta ideg voltam, hogy valami baja lehet. Az a baj, hogy másznia mindenképp kellene, mert az az egyik legfontosabb lépés a mozgásfejlődés során. Mászással fejlődik, erősödik a hátizom, ami meg az ülésnél segít.
Nem tudom milyen lehetőségeitek vannak, de én is csak azt tudom mondani, hogy másik szakemberhez is el kéne vinnetek, mert annak ellenére, hogy járt dévényre, így is sokmindent nem csinál, amit kellene.
Biztos nincs nagy baj, amin ne tudnának segíteni, ne aggódj, de mindenképp meg kéne találni az okát, amiért nem halad a mozgásfejlődése. Kitartást, és sok sikert kívánok!
még mindig a korababás vagyok.
mi is eleinte maszekban hordtuk a lányomat dévényre. szomorú hogy míg maszekra egyből volt időpont, addig hónapokig nem tudtunk arról hogy ez van sztk alapon is. s igen, nagyon nehezen lehet ezt megfizetni. mi is rengeteg orvoshoz hordtuk, hordjuk a lányomat, olykor maszek alapon.
a víz middenképen jó, én csak azért írtam hogy hátha lenne spec. vizi torna felétek. a lányom akkor kezdett rohamosan fejlődni mikor elkezdtünk a vizire járni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt a kérdést én tettem fel pár hete!csak azért linkeltem be mert pár válaszoló van közte akiknek 1 évesen ült először a babája!Csak szeretnélek megnyugtatni,mert tudom mit érzel,mindenképpen vidd el neurológushoz és másik gyógytornászhoz,biztos tudnak segíteni és gyorsan megtanul majd mindent:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!