2,5 évesen lányom még sokszor lábujjhegyen jár, most már el kéne vinni az orvoshoz ugye?
Azt mondja a szakirodalom, hogy ennyi idős korban már normális, ha időnként (!) pipiskedve jár a kisgyermek, de csak és kizárólag abban az esetben, ha az nem az önálló járás megkezdése óta állandósult állapot. Az önálló járás megkezdésekori pipiskedve járás ugyanis kóros (valószínűleg, úgy ahogy a második válaszol írta, ín-probléma).
A cipőhordással 2,5 éves korban (ha az kellően támasztja a sarkat, megfelelő anyagból készült stb.) már nincs gond, addigra normál esetben ki kell hogy alakuljpn a szabályos járás. A mezítlábazást pedig ilyen idős korban csak természetes talajon (homok, kavics, fű stb.) ajánlják.
Én mindenképp azt javasolom, hogy keres fel egy szakembert. Ha még nem járna a lányod, dévényest ajánlanék (vannak ingyenes kivizsgálások, s ha nem is ő a megfelelő szakember, ajánlani biztosan tud hozzáértő gyógytornászt). A gyerekorvost ebben a kérdésben szerintem felejtsd el, mert a majd ki fogja nőni hozzáállás szerintem most nem helytálló. Akármilyen gyógytornászhoz, orvoshoz viszed is el a pici lányt, mindenképp hangsúlyozd ki, hogy a pipiskedve járás az önálló járás megkezdése óta folyamatosan fennáll.
Ja, és ne izgulj, valószínűleg nincs nagy baj, s pár kezelés, és rendbe jön.
Utolsó vagyok
Előzőnek teljesen igazat adok.
Aki szerint meg "Minek adsz rá cipőt", az betonon, játszótéren, villamoson is mezítláb járatja a gyermekét? A mezítláb járás, ahogy előttem s írták, csak természetes talajon egészséges, homokon, kavicson, füvön. Ahol viszont mindenféle szemét és üvegszilánk is van, hacsak nem a saját kerted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!