Lehet olyan tejpépet kapni amiben nincs cukor? Én nem akarok adni semmi cukrot tartalmazó ételt még a babámnak.6 hós. Szerintetek jól teszem?
Lehetsz antikrisztus, ma kísértem a fiamat uszodába, az ő ovijukból volt ott 40 gyerek, egyetlen egy elhízott, de még jó húsban lévő gyerek sem volt köztük. Volt ott másik csoport, szóval olyan 100 gyerek biztosan volt és 1, egyetlen egy elhízott kislány volt. Na bumm.
Jó lehetne ő is sovány, de közel sem olyan rettenetes arány, és nem hiszem, hogy rajta kívül senki nem kapott cukros ételt.
Egyébként az én fiam cukorbeteg és szó szerint kiröhögtek a diabetológián, mikor például arról beszéltem kerülöm a hozzáadott cukros dolgokat. Azt mondták egy túró rudiban 12 gramm szénhidrát van, abból, ami hozzáadott cukor, nyugodtan, ha rendben van a vércukra. Nem lesz baja. És még neki, cukorbetegnek sem kell diabetikus, cukormentes dolgokat fogyasztani.
Egyébként ő nem elhízott sőt, szerintem 5 évesen az alig 17 kilójával épp hogy nem kórosan sovány, azt mondták nem kell, csak a szénhidrátokat számolni (azt is az inzulin miatt) egyébként ha elhízott lenne vagy lenne súlyfeleslege, akkor sem a szénhidrátokat, cukrokat kéne figyelni, hanem a zsírokat meg a fehérjét-merthogy leginkább ezek felelősek az elhízásért, nem a szénhidrát.
Ezt diabetológus főorvos illetve dietetikus mondta, nekik pedig elhiszem, hiszen nyilván ők találkoztak elhízott gyerekkel.
ma 13.05ös
nem igaz, hogy a babaételen az van, hogy cukor x%, legalábbis Hipp és Kecskemétinél tutira nem, ha az alma cukortartalma van benne, azt írják rá, hogy pl. 100% alma, mert az alma tartalmazza a cukrot is, a cukor pluszba akkor van ráírva, ha pluszba hozzáadták... ez elég logikus.
Írass fel kérdező Sinlacot, abba keverj egy kis vaníliát, vagy valamilyen gyümölcsöt, ami vagy 100%-os babaétel, vagy általad készített, mondjuk pépesített gyümölcs.
Igazad van, teljesen felesleges cukrokkal traktálni, ami az ételben benne van, a tejben, gyümiben, az elegendő, nem kell hozzáadni kristálycukrot, a baba ahhoz szokik, amit kap, amihez szoktatod, az elején meg türelem kell, hiszen nyilván semmi nem olyan finom, mint az anyatej, nem fogja úgy enni, válassz jó érett, puhább őszibarackot pl., az éretteb, édesebb részeit vágd ki és pépesítsd neki, és megszokja, tudod, minden nap 1-2 kanállal többet.
Ez butaság, hogy nem eszi majd meg, mert ezmegaz, eleinte semmit nem kér úgy, később meg azt szereti, amihez szoktatod!
És igenis el lehet hízlalni egy babát a cukrozással!
nem tudom bébiételnél hogy van pontosan, de egyéb ételeknél, úgy tüntetik fel
szénhidrát: x
ebből cukor: x- és ebben benne van az összes cukor: fruktóz, szacharóz, laktóz, glükóz
Viszont az is rajt van hozzáadott cukrot nem tartalmaz, de a cukor szó alatt felsorolják az összes cukrot. Mert ez így logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!