Cukor helyett szőlőcukor?
Néha beszoktam ízesíteni a gyerek teáját kis cukorral, frissen facsart citrommal. Szerintetek nem lenne jobb, ha cukor helyett szőlőcukorral ízesítenék? Nem serkenti jobban az agyműködést?
Köszönöm előre is a hozzáértő válaszokat.
A szőlőcukor azonnal a véráramba kerül, és így hirtelen vércukorszint emelkedést okoz, emiatt nevezik "serkentőnek", viszont amikor elmúlik a hatása, akkor meg megint csak gyorsabb ütemben lecsökken a vércukor szint a vérben.
De annál a mennyiségnél, amit a baba teájába teszel szerintem teljesen elhanyagolható ez a hatás, szóval szerintem mindegy, mivel ízested.
Ha elmúlt egy éves, akkor mézet is tehetsz bele.
Szőlőcukor, gyümölcscukor, jobb mint a finomított kristály cukor.
Én is szőlőcukrot, teszeka filteres teába.
A méz CH tartalma is nagyon magas, cukobetegeknek kifejezetten nem ajánlottt, semmivel a sem "jobb" mint a szőlőcukor
az összes cukornak (szőlőcukor, répacukor, gyümölcscukor méz) pont ugyanannyi a szénhidráttartalma 100gramm, tehát 100%-ban szénhidrátok.
A gyümölcscukor viszont nem emeli a vércukrot, alacsony a glikémiás indexe.
De lehet kapni egyébként szirupokat, olyan cukrokat, amikben szinte nincs szénhidrát és egyáltalán nem emelik a vércukorszintet.
Egyébként az én fiam cukorbeteg, és kapunk egy kiló gyümölcscukrot havonta, ezt használjuk, most pont 3 hónapja, de a teljes családnak és még mindig nem fogyott el az 1 kiló.
Úgyhogy ha átlag étrendet veszek alapul, nem fogyhat annyi cukor, hogy ügyet kelljen belőle csinálni milyen cukor is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!